petrusew
26. dub 2017
1327 

Dítě s poruchou příjmu potravy - aneb bojujeme dál

Většina z vás, nás už dobře zná. Maty toho už má za sebou opravdu požehnaně. Včera, ještě před operací k nám zavítala mudr. Vokurková. A ten den přišla ještě jednou. Nebudu se rozepisovat o tom, že mléko na noc není dobré...ano, já to vim,ale vzhledem k tomu, že musíme nabírat na váze,je to momentálně jediná volba. Přes den toho moc nesní. Jenže tady máme hned několik problémů. Pokud se mu budou kazit zoubky,nebudeme moct začít s tvarováním čelistí...tady přijde na řadu ortodentista...zubní hygienista...dentista ... (doufám,že se nebude bát zubaře) ... a možná i stomatochirurgie a plastika čelistí.

Další problém se stává z Matyho palce v puse😖 Potíž je, že ho tam má opravdu hodně.Naštěstí ho necumla. Jenze si ním jakoby vytahuje vrchní čelist.

A hlavní problém je jeho velký kořen jazyka, díky kterému má potíže s polykáním kousků. A tady nám pomůže další z dlouhé řady odborníků. Na tento problém budeme mít dva. Pres řeč paní logopedku Čefalínovou, která mi pomohla hodně ujasnit si další kroky. Přivedla mi ji jako odborníka paní primářka. Pomůže nám rozpohybovat jazyk, posílit čelist, otevírat pusu...a ruku v ruce ještě s mgr Kejikovou vyřešit problém s příjmem stravy. 

Díky všem těmto lidem se snad posuneme dál. Dnes jsem Matymu koupila první pomůcku - hrnecek od Aventu, hrneček,který mu snad pomůže naučit se pít jinak, než z lahviček start cup od mam, protože potřebujeme vysunovat spodní čelist a rty. A ono mu to šlo!

Nakonec jsem si vše musela srovnat v hlavě.A že mi to dalo zabrat, protože s unaveným hladovým chlapem a unavenou nevyspanou matkou to trvalo trochu déle. 

Ano, vím,že máme problém. Vím že ten blok je hlavně fyzický a naučením kousat a pracovat s jazykem se to upraví a je mi jasné, ze tohle bude hlavne náš boj. Matyho a můj.

Ale...ale nevzdám zo za žádnou cenu, nikdy.Proč?Protože to bych mu nikdy nemohla hledět do očí.Ne, nevzdám se.

Nakonec se mi ulevilo, ano,slyšet,že ten problém nevidíte jen vy, ale i nekdo další je ve své podstatě velmi osvobozující. 

Ano, mám dítě, které má problém s příjmem stravy.Nestydím se za něj a rozhodně se s osudem řádně poperem😉

Maty je bojovnik,ale ty....Ty jsi pro me proste hrdinka👍

26. dub 2017

❤ tvá vnitřní síla je ohromující

26. dub 2017

Držím vám pěsti (jako už dlouho a nejen v tomto), tady tomu ale malilinečko rozumím, nechci to srovnávat, protože Viktorín má ,,jen" progenii (obrácený zubní skus), ale taky to pro něj a pro nás znamená a ještě bude znamenat dost starostí a nervů. Hodně štěstí.

26. dub 2017

fandim Vam a obdivuju,ale to asi kazda poradna mama bojuje i kdyz uz nechce. My meli 'jen' jeden problem a jedna hnusne dlouha operace to opravila,takze mam trochu predstavu s cim bojujete ale opravdu jen malou. V takove chvili si rikam ze jedna jizva od ucha k uchu je vlastne brnkacka a jednou si z ni udela treba prednost az bude potetova od hlavy k pate. Rada ctu Matyho pribeh a drzim palce.

26. dub 2017

Sleduji Vás oba a moc moc fandím! Jsi mega silná ženská! A ženský zvládnou vše! Musí! A ten drobek za to sakra stojí! Držte se! Normálně pláču... 💟

26. dub 2017

Maly je bojovnik, ale ty jsi vetsi 😉 Vsechno ti stokrat oplati az se jednou dozvi jak slozity mel start a musel se ucit i poradne polykat 🙂 Uvidis...

26. dub 2017

Jsem Matyho velka fanynka... ale tebe, tebe neskutecne obdivuju! Jsi tak uzasna!

26. dub 2017

mrzí mě, že vás toho ještě tolik čeká, bude to náročné. Ale kdy jiný by to měl zvládnout, než Maty a jeho maminka, spolu jste toho už zvládli tolik 🙂 Jste fakt borci 🙂 Moc na vás myslím a držím pěsti.

26. dub 2017

Děkuji vám všem. Moc si vážím vaší podpory.

27. dub 2017

Jste dva bojovnici a ty sy uzasna a silna mama ❤

27. dub 2017

Pardon za preklep, si

27. dub 2017

Jak je na tom malý aktuálně s váhou? A délkou?

27. dub 2017

@lucykal aktualne 81cm a 9760gramu
@handav dekuju!😘

27. dub 2017

@petrusew To už má krásnou váhu šikulka z porodní co měl a z těch nemocnici a zákroků všech. Myslím na vás. Jst úžasná máma. Klobouk dolu. Naše malá má v 25m 10kg a 86cm z 1600g.

27. dub 2017

@lucykal sikulka!

27. dub 2017

@petrusew Vy jste šikulky. Myslela jsem, že má Maty méně když vás tak hodně ženou do přibírání.

27. dub 2017

@lucykal no on ted nabral kg za mesic.Oni by ti tak neresili,jenze kdyz je pak problem,leti dolu s vahou strasne rychle.

28. dub 2017

Začni psát komentář...

Odešli