petulaviky
8. únor 2023
560 

Dceři odpadl nehet

Dobrý den přijdu si úplně hrozně klepu se a nevím co s tím dcera (2 roky) si přiskřípla prst do skříně před 5 dny a měla ho fialový jakoby nehet a dneska ji upadl můžete mi prosím poradit co s tím zda někam zajet nebo počkat až naroste nový zda ji na to něco dát ať si na to nesahá nebo něco opravdu nevím a bláznim děkuji předem 

Zavolala bych na chíru a poradila se tam 😉

8. únor 2023

Pokud není žádný problém, tak jen opatrně zalepit nebo spíš ovázat a pak teprv zalepit, bude citlivý. A nechat dorůst nový - může to trvat až půl roku (na palci třeba)

8. únor 2023

Dceři se taky odloupl po priskripnuti, ale asi za déle. Už to neměla " živé "a do pulky uz dorostle. S takhle malým dítětem, pokud to je bolavé a otevřené, bych šla lékaři. Chirurgická ambulance?

8. únor 2023

případně namazat třeba betadinou. Syn si asi ve 4 letech ukopl celý nehet na nějakém malém prstu na noze a také jsme to zvládli svépomocí. O několik let později palec na noze tedy ne, to bylo na chir.pohotovost.

8. únor 2023

Nemáš fotku jaj to vypadá? Zda-li je to otevřená ráda, červené atd...nám se mockrát stalo, že slezl nehet, klukům po skřípnutí prstu do dveří,,mě zase jako malé slezly nehty na palcích u nohou dvakrát. Jednou omrzliny a po druhé když jsem bruslila celý den na řece a neřešila jsem,že mi jsou brusle malé 😀 stane se No.....

8. únor 2023
8. únor 2023

@petulaviky nebrečí nic ani si nestěžuje že by ji to bolelo

8. únor 2023

S tím nic neuděláš, maximálně bych to čistila, ale asi nezalepovala, aby to dýchalo

8. únor 2023

@te_reza ona si na to furt právě sahá tak se bojím aby se jí to ještě víc nak ne otevřelo

8. únor 2023

@petulaviky přes den opatrně zalep, třeba jen jeden nebo 2 dny, na noc nech bez ničeho. To bude v pohodě🙂

8. únor 2023

Mám teď 3 týdny po stržení nehtů na palcích obou noh. Takže mazat Betadine mastí, dát čtvereček a odvázat. Bude to dobré, neboj.

8. únor 2023

Teď to optimálně pár dní chránit, překryt nějakým mastných tylem, pořád se v lékárně. Syn mě toto taky asi ve dvou letech. Pár dní jsme překrývají, pak se to zatahlo a postupne narostl nový nehet.

8. únor 2023

Začni psát komentář...

Odešli