pinkorblue_marcela
12. lis 2015
150 

10 tipů jak zachytit nejhezčí momenty na fotkách

Miminka a děti obohacujíkaždý den, že stojí za to žít. První úsměv, první zoubky, první narozeniny –existuje tolik momentů, které chtějí pyšní rodiče zachytit. S každým krokem,který děti urazí a každým centimetrem, o který poporostou, jsou dělány novéfotky do rodinného fotoalba. Koneckonců má být vše zachyceno pro pozdější připomínku. Ale fotografování miminek adětí není vždy jednoduché – než se člověk otočí, je moment už zase pryč. Cozbylo jsou roztřesené a rozmazané fotky, kde se nedá nic poznat. Aby se Vámfotky s miminkem povedly, sestavili jsme pro Vás deset tipů.

1. Dobře  naladěné a zdravé dítě

Miminko by mělobýt zdravé a fit. Správný okamžik je u fotografování velmi důležitý. Která mámato nezná? – Když je dítě unavené nebo nemocné, nemá veškerá námaha smysl. Dobřenaladěné, vyspané miminko Vám usnadní focení.

2. Bavit se

Když se dětibaví, vyjde to samo od sebe. Postarejte se proto před a během focení ouvolněnou atmosféru. Dělejte s dětmi hlouposti a nestesujte se.

3. Přirozené obrázky

Dbejte na to, abyfotky nebyly příliš vyumělkované. Děti se cítí nejlépe v jejich přirozenémprostředí.  

4. Neutrální pozadí a oblečení

Neutrální pozadía ne příliš vzorované oblečení jsou velmi vhodné pro fotografování miminek adětí.   Nic tak neodvádí pozornost od dítětena obrázku. Když chcete fotky použít jako přáníčka nebo dárky s fotkou, jsounavíc příjemnější na pohled. Vezměte si například na pomoc světlé prostěradlo nebodělejte fotky před jednobarevnou stěnou. Venku dejte pozor na to, aby nebylo vpozadí příliš rušivých prvků.

5. Fotografování bez blesku

Při fotografovánímiminek a dětí byste měli pokud možno vypnout blest. Blesk odvádí pozornostdětí a může být po nějaké době pro malé dětské oči velmi nepříjemný. Foťteproto pokud možno na světlých místech se spoustou denního světla.

6. Venku zdálky, doma zblízka

Když děláte fotkyvenku, měli byste se pokud možno trochu oddálit a používat teleobjektiv nafoťáku.  Můžete tak pozorovat dění zdálky, zachytit skvělé okamžiky při hře, aniž byste odváděli dítě od toho, coprávě dělá, a přesto jste dostatečně blízko. Pokud plánujete dělat fotky doma,měli byste zůstat blízko dítěte.

7. Zabavit děti

Aby se dětinenudily, můžete vzít k focení rekvizity. To uvolní situaci a rozptýlí děti.Tak vzniknou během okamžiku skvělé fotky pro rodinné album. U miminek se soblibou používají měkké deky a polštáře. Tam si mohou miminka odpočinout a hrátsi přitom s oblíbenou hračkou nebo plyšákem.  Také když si vezme maminka nebo tatínek dítědo náruče, vzniknou obvykle hezké fotky. Díky tomu, že dítě cítí tělesné teploa blízkost rodiče, uvolní se. U větších dětí je už povoleno více. Můžete jenechat foukat do bublifuku, hrát na hudební nástroj nebo zachytit skákání na trampolíně.Buďte kreativní.

8. Fotografovat ve výšce očí

U malých dětínebo miminek se podaří nejlepší fotky, když dítě fotíte ve výšce očí. Sice toznamená trochu nasazení fotografa, ale předklánění se a ležení na břiše sevyplatí! Vidíte tak svět ze zorného úhlu svého miláčka a tato perspektiva děláfotky zajímavými. Zeshora – z perspektivy mámy a táty – ji vidíme denně.

9. Dělejte HODNĚ fotek

Děti vydrží vklidu jen ve výjimečných momentech. Foťte proto několikrát za sebou apoužívejte k tomu program na sport a automatický fokus Vašeho foťáku. Tak budoumalé otřesy vyrovnány a fotky budou i přesto ostré. Čím více fotek uděláte, tímvětší je pravděpodobnost hezčích snímků. Používejte take funkci sériovéhofocení na Vašem foťáku, protože je tam možná jeden nebo druhý snímek, kterýbyste bez tohoto programu neudělali. Zbylé fotky můžete bez velké námahypozději zase smazat – díky digitálnímu foťáku.

10. Trpělivost

Trpělivost je umiminek a dětí vždy důležitá – i při focení. Vyhraďte si proto dostatek času abuďte po celou dobu v pohodě.

Manzel rika, ze vyjde 1 max 2 fotky ze sta 🙂 neco na tom bude 🙂

12. lis 2015

@jana12369 tak to ma manzel pravdu 🙂

13. lis 2015

Začni psát komentář...

Odešli