pr_clanek
23. lis 2017
777 

3 tipy, kterými zlepšíte motorický vývoj dítěte

Každý rodič chce pro svoje dítě to nejlepší. Pokud přemýšlíte, jak pomoci svému drobečkovi k lepšímu prospívání, poradíme vám, jak na to.

Plávání s miminkem

Voda dodává miminkům pocit jistoty a bezpečí. Vždyť už v bříšku u maminky plavali v plodové vodě. Z toho důvodu představuje plavání s kojenci perfektní způsob, jak miminko uklidníte a připravíte mu skvělé podmínky pro jeho další motorický vývoj. Děťátka po plavání lépe spí, mají větší chuť k jídlu a specifický pohyb ve vodě pomáhá odstraňovat případné nedostatky v držení těla. Kojenci díky plavání také posilují svaly, což jim pomůže v tom, aby se posadili a začali lézt.

Dovádění v bazénu

I v pozdějším období, kdy se z vašeho miminka stane batole nebo starší dítě, nezapomínejte na vodní prostředí. Děti mají většinou k vodě kladný vztah a vždy vodní radovánky přivítají. Vlastníte-li zahradu, pořiďte dítěti bazén. Uvidíte, že bude nadšené. Ve vodě můžete dovádět s ním. Nejenom, že vám osvěžení v horkých dnech přijde vhod, ale utužíte vzájemné vztahy. Využijte například bazény s pískovou filtrací, které zachytí všechny nečistoty. Doma nemusíte kvůli dětem používat tolik čistící chemie do bazénu. Chlorová voda může jemnější dětské pokožce způsobit vysušení. Jakmile se dítě vykoupe, osprchujte ho pod tekoucí vodou a natřete krémem, který pokožce vrátí vláčnost a hydratuje jí.

Trampolína děti unaví a posílí svaly

Děti pořád někam běhají, lezou a padají. Jestli je chcete mít pod dohledem a zároveň jim dopřát maximální a bezpečný pohyb, vyzkoušejte trampolínu. Trampolíny z Hawaj.cz splňují jako jedny z mála bezpečnostní normy EU. Děti na nich mohou skákat po většinu roku a vy trampolínu nemusíte uklízet nikam pod střechu. Vydrží proměnlivost počasí a je snadno omyvatelná. Dětem zajistí bezpečnost síť na vnější straně trampolíny. Děti během skákání posilují svaly, utužují fyzičku, a navíc je to neskutečně baví. Trampolíny disponují certifikátem německé zkušebny TÜV NORD a jsou určené pro děti od 6 let.