pr_clanek
22. dub 2021
304 

Hektické jaro a jarní únava? Myslete i na sebe a svou imunitu!

Jaro je po Vánocích jedno z nejhektičtějších období. Všechny to známe: příprava Velikonoc, jarní úklid, zasadit kytky na zahradě, spousta rodinných výletů do přírody a do toho všeho ještě školákům pomalu končí školní rok. Naše tělo je tak vystaveno velkému množství podnětů, které oslabují náš imunitní systém. Při tolika událostech je těžké si na sebe udělat čas, pořádně si oddychnout a načerpat potřebné síly. Jak se ale s tímto obdobím vypořádat? Jak můžeme náš imunitní systém podpořit a čemu je potřeba věnovat nejvíce pozornosti?

Pro posílení správného fungování obranyschopnosti je důležité v těle udržovat mimo jiné i stálou hladinu vitaminů a minerálů, zejména těch, které přispívají ke správnému fungování imunitního systému. Pro lidský organismus a naši imunitu jsou vitaminy a minerály nezbytné, často je ale velmi obtížné získat jejich dostatečné množství z běžné stravy a je tak vhodné doplnit jejich příjem například skrz kvalitní doplňky stravy. Mimo vitaminy a minerály je pro správnou funkci imunitního systému důležitá také zdravá střevní mikroflóra, která přispívá k správnému vstřebávání vitaminů a minerálů. 

Naše střevní mikroflóra je po celý rok vystavována spoustě faktorům, změnám a tělu nepřirozeným zásahům. Mezi tyto zásahy můžeme například zařadit špatný životní styl, nevyváženou stravu, různé diety nebo léčbu antibiotiky. Pokud dojde k narušení střevní mikroflóry, náš organismus může hůře vstřebávat živiny, vitaminy a minerály (zejména zinek, mangan, vápník a hořčík). Správné fungování střevní mikroflóry je tak pro naše tělo důležité a je vhodné ho podpořit pravidelným užíváním probiotických bakterií. 

Doplněk stravy Bion®3 Imunity obsahuje 12 vitaminů, 7 minerálů, 3 probiotické kmeny ve třívrstvé patentované formě tablety. Speciální enterosolventní potah tablet Bion®3 chrání obsah tablety před kyselým prostředím žaludku a zajišťuje tak maximální míru přežití probiotických bakterií tak, aby mohly působit ve střevě. Vitaminy jsou součástí mnoha procesů v těle a jsou nezbytné pro správnou funkci orgánů, tkání, reprodukci, regeneraci či růst. Minerály, jako např. vápník, fosfor, hořčík jsou naopak stavební složkou kostí a chrupu, selen je součástí antioxidačních enzymů a zinek pak součástí více než 200 enzymů potřebných pro syntézu DNA, buněčné dělení a imunitní funkce. Probiotika, coby živé tělu prospěšné bakterie, udržují ve střevech přirozenou rovnováhu (omezují růst patogenních mikroorganismů) a pomáhají ke správnému trávení a vstřebávání živin.

V multivitaminu Bion®3 Imunity jsou obsaženy vitaminy D3, C, A, B6, B9, B12 a kyselina listová, dále mj. minerály zinek, železo a selen. Vitaminy D3 a C, železo a zinek přispívají ke správné funkci imunitního systému. Vitamin D3, který se v současné době těší velké oblibě díky prokázanému „plošnému“ nedostatku v populaci a jeho významné roli v ovlivňování imunitních procesů. Vitaminu D má však stále důležitou roli pro náš kosterně-svalový systém, protože přispívá k udržení normálního stavu kostí, zubů a činnosti svalů, normální hladině vápníku v krvi a jeho vstřebávání. Zinek přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, ochraně buněk před oxidativním stresem a normálního stavu kostí, vlasů, nehtů a pokožky. Vitamin C poté navíc přispívá ke snížení míry únavy a vyčeprání.

Bion®3 Imunity je díky svému komplexnímu a kvalitnímu složení vhodný zejména pro ženy, maminky, sportovce a uživatele antibiotik, ale i pro děti od 12 let. Je doporučeno zapít 1 tabletu denně dostatečeným množstvím vody. Podpořte tak s Bion®3 Imunity Váš imunitní systém a užijte si krásné jarní chvíle po boku Vaší rodiny!

Bion®3 Imunity je doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. 

Začni psát komentář...

Odešli