pr_clanek
27. bře 2023
659 

Jak vybrat bezpečný dudlík pro miminko?

Kojení je ideální forma výživy, kterou si dítě instinktivně vybírá od chvíle narození. Proto je hlavním cílem značky LOVI ochrana sacího reflexu dítěte. Ve spolupráci s renomovanými odborníky na laktaci, neonatologii a neurologopedii značka LOVI přináší inovované výrobky, které jsou nenahraditelnými pomocníky maminek v období po porodu, v šestinedělí, během kojení i péče o miminko. Poznejte i vy svět LOVI.

Silikonové dudlíky LOVI podpoří zdravý vývoj zoubků

Dudlíky LOVI si maminky oblíbily ve více než 50 zemích světa, a to nejen pro trendy designy, ale hlavně vlastnosti, které reflektují potřeby a vývoj miminka. Dudlíky LOVI mají dynamickou gumičku, která nenarušuje sací reflex vašeho děťátka. Díky profilovanému štítku s otvory budete předcházet podráždění citlivé dětské pusinky. Příjemně se odvzdušňují, nedráždí pokožku a byly vyvinuty ve spolupráci s neurologopedy, tudíž zajistí i zdravý vývoj zoubků, zubního patra či dásní.

Jak vybrat dudlík?

Rodiče se často obávají, zda dát svému batoleti dudlík, bojí se negativního vlivu na skus jejich dítěte. Důležité je prostudovat si dostupné informace, doporučení odborníků a vybrat si bezpečný a zdravotně nezávadný dudlík, abyste uspokojili potřebu sání vašeho miminka bez obav o vývoj řečového aparátu. Odborníci se však shodují, že dudlík je rozhodně lepší varianta, než cucání palečku, u čehož hrozí deformace patra, dásní i zoubků. Je nutné si uvědomit, že miminku se používáním vhodného a bezpečného dudlíku nekazí sací reflex a mohou tak klidně dál sát mléko z maminčina prsu. Na jaký dudlík ale vsadit?

Velikost

V první řadě byste měli respektovat věk miminka a podle toho vybrat vhodnou velikost. V LOVI nabízíme standardní velikosti 0-3, 3-6 a 6-18 měsíců, u kterých se mění pouze velikost gumičky – správná velikost snižuje riziko deformace zoubků. Výhodou jsou však také velikosti 0-2 měsíců pro menší, nebo předčasně narozená miminka (menší a lehčí do pusinky), ale také velikosti 18+ se zesílenou gumičkou pro děti, které už mají první zoubky. 

Materiál

A co materiál gumičky? Z dětství si určitě pamatujete typický žlutohnědý kaučuk, který má vůni a chuť po gumě. Tento materiál je získáván z tropického stromu kaučukovníku, ze kterého se získává surový kaučuk, neboli latex. Je sice měkoučký a pružný, ale materiál není příliš odolný vůči horké vodě, tudíž i rychleji stárne a opotřebovává se. Starší děti jej navíc mohou jednoduše rozkousnout. Kaučuk může také vyvolat nepříjemnou alergii, která je v populaci velmi častým jevem (latex-fruit syndrom).

V LOVI jsme vsadili na kvalitní lékařský silikon, který je odolnější, ale hlavně bez chuti, bez zápachu, bez BPA (Bisfenol A), nemění tvar a snadno se udržuje v čistotě. Dynamická gumička LOVI je vyrobena z nehomogenních vrstev silikonu, které umožňují smršťování a roztahování při sání dítěte, velmi dobře se odvzdušňuje, přizpůsobuje se rytmu sání miminka a nenarušuje tak sací reflex.

Tvar 

Odborníci se shodují, že na tvaru gumičky dudlíku až tolik nezáleží a je důležité, co si oblíbí miminko. V LOVI najdete pouze osvědčený symetrický tvar, který umožní vložit dudlík do pusinky libovolným způsobem, a tak se miminko nikdy nesplete. Tvar symetrické gumičky, ale také měkoučké vroubky na gumičce připomínají miminku maminčinu bradavku, což opět podporuje fakt, že dudlíky LOVI nenarušují přirozené sání.

Nezapomínejte ani na tvar štítku. K dostání jsou opět nejrůznější varianty, ale pro miminko je důležitý výkroj pod nosem, aby mohlo volně dýchat. Kulaté štítky mohou být příliš blízko nosánku a dýchání je pro malé miminko obtížnější. V LOVI jsme při vývoji mysleli s lékaři a odborníky i na tento fakt, a tudíž nabízíme oboustranně vykrojené štítky s ventilačními otvory, které jsou klinicky testovány. A víte, proč by v něm měly být ventilační otvory? Jedná se hlavně o bezpečnost - v případě vdechnutí dudlíku miminkem tudy proudí vzduch a miminko může volně dýchat. Ale zároveň také umožňují cirkulaci vzduchu během používání, snižují hromadění slin za štítkem, čímž se předchází podráždění jemné a citlivé pokožky miminka.

Design

Po zohlednění všech výše uvedených aspektů můžete vybírat design, který v LOVI určitě promýšlíme a přinášíme nejnovější trendy, styly i barvičky. Najdete u nás minimalistické kolekce dudlíků SALT&PEPPER, HEY, ale také krásné přírodní motivy kolekce WILD SOUL či BOTANIC, nebo neutrální barvičky kolekcí I LOVE, BUDDY BEAR, či nejnovější kolekce HARMONY, JUNGLE či BABY SHOWER pro ty nejmenší. 

Doplňky k dudlíkům

K dudlíkům si můžete vybrat také stylové a praktické stužky či řetízky, díky kterým bude mít miminko dudlík stále po ruce. Doporučujeme také pořídit hygienický obal na dudlík LOVI, který zabraňuje znečištění a chrání dudlík během doby, kdy se nepoužívá.

Značka LOVI doporučuje kojení jako nejzdravější způsob krmení. Alternativní způsoby krmení by měly být použity po konzultaci s lékařem, porodní asistentkou nebo lékárníkem, pokud kojení není možné nebo je nedostatečné.

Začni psát komentář...

Odešli