pr_clanek
5. lis 2018
668 

Jak vybrat dětskou postel?

Postel je nepostradatelnou součástí dětského pokoje. Velmi nepostradatelnou, protože přímo ovlivňuje vývoj dítěte. Při jejím výběru je zapotřebí zohlednit několik faktů. A vzhledem k tomu, že je dnešní nabídka dětských postelí rozmanitá, vám výběr bude trvat déle. Dejte si čas a nikam nespěchejte.

Dětská postel se skluzavkou Dany - bílá

Vzhled dětské postele

I přesto, že vzhled dětské postele není tím nejdůležitějším pro kvalitní spánek dítěte, je prvním faktorem, který vás může ovlivnit. A nejen vás, především vaše děti. Vzhledem k tomu, že je dnes na trhu dostupná celá řada postelí coby pirátská loď, formule jedna, domeček na hraní či dokonce postel se skluzavkou, se vám dětem bude jen těžko vysvětlovat, že je postel sice pěkná, ale pro vás velikostně či cenově nevhodná.

Dětská postel se šuplíkem Twin 90x200cm – bílá/šedá

Proto doporučujeme porovnat hned několik podobných postelí, vybrat ty nejlepší podle následujících parametrů a pak nechat dítě, ať si z vašeho užšího výběru vybere samo. Bude nadšené.

Velikost dětské postele

Velikost dětské postele je důležitá nejen vzhledem k rychlému růstu dítěte, nýbrž i kvůli omezené velikosti dětského pokoje. Jestli nechcete za tři až pět let kupovat postel novou, kvůli tomu, že vaše dítě vyrostlo, doporučujeme se už teď poohlédnout po větších postelích, které dítěti vydrží i 10 let. Například je celkem zbytečné kupovat dětskou postel dítěti ve věku nad 10 let, protože co nevidět bude potřebovat větší. Proto se v tomto věku, pokud to prostor v pokoji dovolí, zaměřte na postele 120x200 cm či větší. Nezapomeňte však na úložný prostor, ten je v tomto věku stále nepostradatelný, ať už v podobě zásuvky nebo boxů pod postel.

Dětská postel Moli 90x200cm – modrá/bílá, žlutá/bílá

Co se velikosti pokojíčku týče, do menších prostor se doporučují vyvýšené postele, které pod svou ložnou plochou mají další příslušenství: psací stůl, regál, šatní skříň anebo komodu. Tímto se efektivně využije místo v pokojíčku. Pokud se vám nechce pořizovat vyvýšené postele, dostačující jsou alespoň postele s úložným prostorem, které nabízejí alespoň nějaké to místo navíc. V případě, že v jednom dětském pokoji jsou dvě děti, jsou ideální patrové postele, které ušetří místo.

Multifunkční postel Dany - bílá

Cena a kvalita dětské postele

Cena postele se odvíjí od použitého materiálu a od vzhledového řešení. Dětské postele z masivu jsou sice dražší, zato vydrží více. Otázkou je, jestli se vám vyplatí pořizovat postel z masivu pro malé dítě, které z ní, co nevidět, vyroste. Nabídka postelí z lamina je dnes široká, provedení je kvalitní a na první pohled ani nerozeznáte rozdíl. Zato ušetříte. Hlavně v předvánočním čase oceníte, když pořídíte dětskou postel levně.

Postel Dany 90x200cm - masiv

Typ dětské postele

A v neposlední řadě vás při výběru postele může ovlivnit i její typ. Možná půjdete přímo pro patrovou postel, pro postel multifunkční či pro vyvýšenou dětskou postel. Možná už jednou provždy chcete vyřešit otázku, kam s kamarády vašich dětí o prázdninách a pořídíte si postel s přistýlkou.

Patrová postel Double Vip

Potom, co postel vyberete, nezapomeňte dětem pořídit kvalitní matraci, případně i matracový chránič. Je všeobecné známo, že by měla být dětská matrace spíše tvrdšího charakteru. Pro správný vývoj páteře proto volte matraci ve střední až vyšší tuhosti. Matrace by měla být dostatečně prodyšná, ideálně s antialergickým potahem.

Začni psát komentář...

Odešli