pr_clanek
30. čer 2017
354 

Léto je plné dobrodružství, ale i nástrah: vybavte děti na prázdniny pojištěním se slevou!

Šrámy po pádu z kola, zlomeniny, popáleniny od zahradního grilu, šlápnutí na hřebík… Letní úrazy umí nabourat nejen prázdninové plány, ale bohužel také rodinný rozpočet. Vybavte proto děti úrazovým pojištěním, které za vás v případě nepříjemného zážitku převezme starosti spojené s léčebnými výdaji.

Podle statistik tvoří největší procento úrazů ty, které děti utrpí doma nebo v bezprostřední blízkosti domova, třeba na zahradě. Meziročně je to zhruba polovina úrazů a jde především o pády - ze schodů, z nábytku, po uklouznutí na mokré podlaze. V létě pak také přibývá popálenin souvisejících s grilováním na zahradě a také nehod při hrách u bazénů.

Sportem ku zdraví…

Více než pětina dětských úrazů se pak stane při sportu. Statistiky říkají, že až každý čtvrtý dětský sportovní úraz končí zlomeninou, četné jsou i vymknuté kotníky, natržené vazy, nebo otřesy mozku. Často se naštěstí jedná o „prkotiny“, ale nemálo sportovních karambolů končí několikatýdenní či dokonce několikaměsíční léčbou, která je náročná jak na čas, tak na finance – náklady na rehabilitační a zdravotní pomůcky, cestování s dětmi k lékaři a náklady na zameškané dny v práci se mohou vyšplhat k desítkám tisíc. „Pokud vaše děti pravidelně sportují nebo se na sportování chystají a nemáte pro ně sjednané úrazové pojištění, určitě doporučuji ho minimálně zvážit. Nezapomeňte však pořádně prostudovat pojistné podmínky vaší pojišťovny, co se sportovních úrazů týče,“ radí Tereza Kůželová z pojišťovny MetLife. Například MetLife pojišťuje rekreační i amatérské sportovce bez přirážky, přičemž do této kategorie spadá většina dětských volnočasových sportovních kroužků, oddílů, letních táborů a sportovních kurzů a pojistná ochrana se vztahuje i na úrazy během amatérských závodů.

Přibalte dětem (nejen) na prázdniny pojištění se slevou

Pojištění pro děti by mělo vypadat trochu jinak než to, které sjednáváte pro sebe. Klíčové u dětí je zaměřit se hlavně na rizika spojená s úrazy, případně nemocemi a následnou léčbou. Kvalitně nastavené pojištění se v případě úrazu či vážnějšího onemocnění dítěte postará o léčebné výdaje a vy se budete moci bez obav soustředit na vaše dítě a jeho rekonvalescenci.

Například pojištění Kamarád od MetLife bylo ušito přímo na míru dětem a můžete si ho sestavit přesně dle vašich potřeb, ať už jde o pojistné částky nebo rizika, proti kterým bude vaše dítě pojištěno. Nemusíte se bát ani příliš vysokých zásahů do rodinného rozpočtu, dobře nastavené pojištění pořídíte již za několik set korun měsíčně. Nyní navíc máte u příležitosti 25. výročí MetLife na českém trhu možnost až do konce srpna sjednat dětem Kamaráda se speciální slevou 25 % na rizikové pojistné. A protože k největšímu množství dětských úrazů dochází o prázdninách, vyplatí vám MetLife v případě dětského úrazu během školních prázdnin až 2,5násobné pojistné plnění.

Kromě pojištění následků úrazu a trvalých následků úrazu můžete dětem v rámci Kamaráda sjednat pojištění závažných dětských onemocnění, pojištění chirurgického zákroku či hospitalizace. Kamarád navíc obsahuje balíček šikovných asistenčních služeb bez poplatku, např. hlídání, úklid, dovoz léků a nákupu nebo služby lékaře na telefonu.