pr_clanek
29. říj 2018
541 

Milý zloději, pěkně vítej a posluž si. Jsem pryč!

Dovolená slouží k odpočinku a načerpání nových sil a zážitků. Bohužel má také své stinné stránky. Je obdobím, kdy mají zloději žně. Tolik prázdných domů a bytů. Stačí si vybrat.

Odjíždím, pole je prázdné

Většina z nás žije na sociálních sítích. Komentujeme, píšeme posty, dáváme like, vkládáme fotky. Nenechavcům tak zcela zdarma poskytujeme informace k nezaplacení.

Aniž by se zloději museli nějak zvlášť snažit, ví, kdy budeme doma, co mohou ukrást i jak se k nám dostat. Bude potřeba žebřík nebo jiné náčiní? Vyšplhá se k oknu přes balkony? A jak uniknout? Kolik budou mít času na úklid, aby si nikdo ničeho nevšiml?

Dříve každé krádeži či loupeží předcházel podrobný průzkum oblasti. Dnes stačí pohled na sociální sítě.

Jak se „bránit“? Chraňte své soukromí

Každý se rád pochlubí fotkou z dovolené. A ideálně hned, jak ji pořídí. Dnešní doba tomu přeje a prostřednictvím sociálních sítí můžeme fotku hned ukázat celému světu.

A to je ten problém. Celý svět pak ví, že jste na dovolené. Jak tomu zabránit? Upravte si na svém profilu soukromí a okruh uživatelů, kteří fotku uvidí. Platí pro Facebook i další sociální sítě.

Pozor na to, co píšete

Ať už komentujete fotku, příspěvek nebo píšete celý nový post, dejte pozor na svá slova. Informace jako: „Čekají nás 2 týdny v ráji“, „Konečně jsme se dočkali. Odjíždíme!“ apod. Nikdy nevíte, kdo si to přečte.

Sousedská nebo kamarádská výpomoc

Máte někoho, kdo by k vám zašel na kontrolu, zalil květiny, vyvenčil domácího mazlíčka? Využijte toho a poproste jej o pomoc. Jednou pomůže on vám, příště vy jemu. Byt už nebude tak opuštěný, bude se tam svítit a zloděj to nebude mít tak jednoduché.

Pojištění domácnosti

Abyste byli ještě více chránění, je dobré pojistit svou domácnost. Pečlivě si projděte, na co všechno se vztahuje a jaké máte nastavené limity. Mezi základní rizika patří odcizení věcí a živly. Takové pojištění stojí pár korun a může vás uchránit před velkými výdaji.

Náš tip: Pojištění si můžete sjednat online, z klidu a pohodlí domova.

Zabere vám to jen pár minut a pojištění platí hned. Není třeba nic podepisovat. Smlouvu obdržíte e-mailem a za souhlas se považuje zaplacení předepsaného pojistného. Nejen zloději jdou totiž s dobou.

Začni psát komentář...

Odešli