pr_clanek
18. pro 2018
573 

Při výběru postele nezapomeňte na důležité detaily!

Správná postel zatočí s mizernou náladou i se špatnými známkami – poradíme Vám, jak vybrat tu nejlepší a na co rozhodně nezapomenout!

Dětská postel Reverse multifunkční - bílá

Věděli jste to? Do kvalitní postele bubáci strašit nechodí! Dovolte svým dětem zamilovat se do postele – zbavíte se večerního odmlouvání, kruhů pod očima, nočních můr i jiných strašidel! Vhodná dětská postel přinese úlevu celé rodině.

1. Bezpečnost na prvním místě

Než vyrazíte na nákupy, zvažte, jaká by vlastně měla být ideální postel, kdo ji bude používat a jaké jsou Vaše speciální požadavky. V zásadě by měla být pohodlná, nezávadná, krásná, pevná, kvalitní, dostatečně prostorná a hlavně bezpečná. Na bezpečnost dbejte zejména u dětských patrových postelí. Právě s palandami souvisí pochopitelná nutnost dostat se nejen nahoru, ale také dolů. Především pro menší děti by mohl být úzký a kolmý žebřík velkým rizikem. Měl by proto být široký alespoň 30 cm, dětské chodidlo se do něj musí vsunout alespoň do hloubky 9 cm. O něco bezpečnější jsou schody a možnou variantou je také skluzavka.

Děti přitom nepadají jen z výšky, ale snadno spadnou z jakékoli postele, tím spíš, pokud je lůžko velmi úzké. Tady je dobré zvážit, zda se nevyplatí pořídit rovnou postel s širší ložní plochou, např. 120x200cm nebo i 140x200cm. Tady už mají děti dostatek prostoru pro příjemné převalování a pohodlný odpočinek.

Postel s úložným prostorem REA Gary 90/120x200 cm, pravý/levý roh

U úzkých postelí pro malé děti je dobré zajistit kvalitní zábranu. U patrových postelí je zábradlí u horního lůžka často samozřejmostí. Mnohdy se ale rodiče spokojí s nižší kvalitou, se kterou souvisí také celková stabilita nábytku. Děti si pak mohou nejen ublížit, ale také se jim špatně spí, pokud se u běžného převalování postel kýve, vrže a působí nestabilně.

2. Postel hraje v pokojíčcích prim

Děti by se měly vyspat pohodlně a současně tak, aby to prospívalo jejich páteři. Chcete mít doma usměvavé a chytré děti? Pořiďte jim kvalitní matraci! Ta je skutečnou zárukou zdraví a pohody. Tím spíše, že děti tráví v posteli spoustu času s knihami, hračkami, mobilem apod… Tady už je dobré dbát na prověřenou kvalitu, kterou zajistí nejen postel, ale právě i matrace. Při správné volbě si děti nebudou ničit páteř a vůbec vám nemusí vadit, když si válení v posteli pořádně vychutnají! U dětských postelí si navíc můžete vybrat z pestrých barev. Dívčí postele mívají princeznovský, romantický nádech, jako např. Alice, která svým designem uklidní i divoženku plnou energie.

Dětská postel Alice II pro dívky s přistýlkou

3. Kdy volit patrovou postel

Nahoře nebo dole? Spaní rozhodně nemusí být nuda a díky patrové posteli se na něj budou těšit i velmi akční děti, kterým se běžně do hajan vůbec nechce.

Dřevěná patrová postel ale najde své využití i v pokojích pro hosty, protože je velmi stabilní, trvanlivá a nezabere tolik prostoru, jako třeba dvojlůžko. Hodí se nejen na spaní, ale také pro odkládání lůžkovin nebo stavbu skrýší. V případě vyvýšené postele je navíc možné využít spodní prostor jako pracovnu, nebo pro úžasnou schovávačku. Ne každému ale spaní poblíž stropu vyhovuje. Obvykle si ho užívají zejména menší děti a nepohrdne jím případná návštěva.  Pokud se přílišné výšky obáváte a nepotřebujete pod horní postelí ještě druhé lůžko, můžete zvolit jen mírně vyvýšenou postel, jako je např. postel Evita – nabízí dokonale promyšlenou kombinaci odpočinkového prostoru s odkládacím.

Dětská postel vyvýšená Evita - bílá/šedá

4. Každý centimetr se počítá

Kdo vyhraje hru na schovávanou? Přeci ten, kdo má v posteli úložný prostor! Dětské postele s úložným prostorem jsou skvělé nejen na hraní. Běžně slouží k ukládání sezónních věcí, oblečení, hraček i náhradních přikrývek. Jejich hlavní výhodou je, že díky úložnému prostoru nemusí být v dětském pokoji další komoda, ale zůstává více prostoru pro nejrůznější tvůrčí činnosti. Pokoj zaskládaný nábytkem může působit chaoticky.

Postele mají úložný prostor v různých podobách. Tradičně se jedná zejména o šuplíky a boxy, které jsou pod postelí. Některé dětské postele mají úložný prostor schovaný v čele postele nebo vedle na nástavci. Zvláštní skupinu tvoří lůžka, která jsou vyvýšené a úložný prostor pod spací plochou pak může být větší než prostor na spaní. Například k vyvýšené posteli Adéla s psacím stolem (viz obrázek níže) tak vměstnáte do malé místnosti také šatní skříň, knihovnu i police. Žebřík mají tyto typy vyvýšených postelí z boční strany postele (za skříní), kde také může být další uzavíratelná skříňka.

Vyvýšená postel s psacím stolem Adéla -  modrá/jasan, růžová/jasan

V současné době, kdy lidé včetně dětí v posteli často čtou, surfují na internetu apod., je u lůžka nezbytný buď noční stolek, nebo právě přímo odkládací plocha. Díky ní se pak u postele nehromadí knihy, deníky, nabíječky, brýle, ponožky, kapesníky, propisky či zbytky noční svačinky...

5. Látkové detaily promění i obyčejnou postel

Ať už máte velké či malé dítě, každé se občas rádo schová do útulného pelíšku. Takový můžete snadno vytvořit doplněním postele o látkový tunel, stříšku nebo baldachýn. Právě tam pak může dítě relaxovat. Velkou parádu udělá také hravý kapsář. Látkové konstrukce přitom můžete později (až všechny omrzí) sundat a postel nadále využívat.

Velký výběr dětského nábytku a zejména postelí pro děti i dětičky najdete na eshopu Nabytek-harmonia.cz, kde Vám skvěle poradí při výběru toho správného nábytku či doplňků.

Dětská sestava Dany II - bílá

Začni psát komentář...

Odešli