K příležitosti oslavy 5. výročí založení, zveme všechny rodiny s dětmi na zábavné odpoledne a prohlídku jesliček ProJesle v Měšicích.

    Čeká vás tvůrčí dílnička, malování na obličej pro děti, projížďka na poníkovi Elišce a v neposlední řadě ukázka jesliček a jejich vlastního gastroprovozu.

    Těšit se na vás bude celý tým jesliček v Měšicích

    Více zde : https://www.facebook.com/events/886412561370856/

    Jesličky ProJesle, Měšice u Prahy, Na Rejdišti 521, Měšice

    Od července 2014 otevíráme pátou pobočku ProJesle, tentokrát v Praze 10, Dubeč. Pokud máte zájem o jesle od jednoho roku do 4 let, zavolejte nám, nebo napište na náš email.

    projesle
    20. únor 2014    Čtené 0x

    Hiporehabilitace, koníci v jeslích

    Kůň je součástí lidské společnosti už tisíce let, a i když došlo v posledních stoletích k výrazné proměně jeho role, stále je pro mnoho z nás důležitým pomocníkem. Jeho pracovní a transportní funkce byla pro člověka nahrazena zábavou, ale i léčebnou funkcí což víme i v našich jeslích ProJesle.

    Za tu dlouhou dobu, co spolu člověk a kůň kamarádí, si leckdo všiml, že při jízdě se jeden pěkně nadře. Ono chvíli trvá, než si člověk zvykne a přizpůsobí se pohybům koně. Pokud to někdo zkusí jen tak, bez přípravy, věřte, že ho pak bolí „celý člověk“ a některé partie i víc. Ale nemusíme hned cválat, abychom zjistili, že na koni se opravdu řádně rozhýbeme. Vždyť i TGM ve svých osmdesáti letech rád jezdil se svým Hektorem na poklidné vyjížďky a celou tuto činnost označil jako nejrychlejší tělocvik, kde se cvičí naráz celé tělo. 

    Záleží na tom, jak zvládáme koordinaci a schopnost se přizpůsobit pohybu koně, ale spíš se s ním pohybově prolnout - jak praví Goethe: „Člověk a kůň se prolnou v jednu pohybující se bytost a přestane být zřejmé, kdo koho ovlivňuje“. A jsme u podstaty hiporehabilitace což je složenina slov, kde hipo reprezentuje koně a terapie činnost, kterou provozujeme za účelem zlepšení zdravotního stavu a to nejen fyzického, ale v dnešní uspěchané době i duševní pohody a rovnováhy.

    Pokud chceme koně ovládat, přizpůsobujeme se vzájemně. Pokud se však necháme koněm pouze nést, působí na nás jeho pohyb, kterému se musíme poddat. Hiporehabilitace využívá toho, že pohyb člověka při chůzi je založen na stejném principu, jako chůze koně. Trochu se sice liší počet nohou, ale to vyřešíme.

    Kůň totiž používá přední nohy, které anatomicky odpovídají lidským rukám, jako podstavec, který jej nese, a zadní nohy jako motor. V zádi se generuje veškerý pohyb a přenáší se vlnivým pohybem hřbetu na předek – prostě, kůň má náhon vzadu.

    Teď ještě pro nevěřící Tomáše k těm“koňským rukám“. Pokud kůň zvedne přední nohu, má ji ohnutou vpřed stejně, jako když dáma nastaví pánovi ručku k políbení. Ale dosti anatomie. Pro hiporehabilitace je podstatný právě ten vlnící se hřbet mezi koňskou přídí a zádí. Není to totiž lecjaká vlna, ale trojrozměrný, čili prostorový pohyb, vzniklý ze zadních a tudíž dvou nohou. Koňská pánev, a následně i hřbet, se pohybují při chůzi stejně, jako pánev a páteř lidská.

    Zapomínat nesmíme ani na využití tělesné teploty koně, která pomáhá uvolňovat svaly.  Kůň představuje pro jezdce přirozenou autoritu a může tak nahradit její absenci v běžném životě. Neverbální komunikace, na níž je vztah s koněm založen, pak umožní naučit se normám chování i osoby, u nichž okolí jako prostředník osvojení si společenských norem a vztahů selhalo. Pravidelná terapie podporuje sebedůvěru, osvojení si jednání podle pravidel a rozvoj komunikace klienta, snižuje agresivitu a pocit úzkosti.

    Aktivita pro zdravé i nemocné

    „Kůň je vhodným partnerem i pro ty, kteří netrpí žádnou duševní poruchou či fyzickými problémy. Pravidelný kontakt přirozeně učí děti od útlého věku ohleduplnosti a vnímavosti k okolí. Důležité je také to, že mají pravidelnou aktivitu a potkají stejně zaměřené kamarády, čímž opět rozvíjí komunikativní dovednosti. Nejen do tohoto kroužku je možné se přihlásit už od útlého věku v jesličkách ProJesle.

    Soukromé jesle a školky ProJesle s.r.o. Praha východ, Měšice, Praha 8 – Dolní Chabry, Praha 8 – Ďáblice, Praha 4 – Krč. Web: www.projesle.cz  Tel: 232 000 800

    projesle
    9. led 2013    Čtené 0x

    Trochu Vánoc nemocnici v Měšicích

    V pátek 14.12.2012 jsme v kapli nemocnice v Měšicích slavnostně předali Vánoční stromeček s ozdobami, které pro nemocnici v Měšicích sami vytvořily děti z jesliček Jesliček Nad Babím dolem. 

    Doufáme, že jsme spolu se stromečkem darovali klientům nemocnice i trochu vánoční pohody a vnesli tak do prostoru nemocnice pozitivní atmosféru. Všechny ozdoby i řetězy umístěné na stromečku vyrobily s nadšením a fantazií naše děti. Rádi bychom, aby se tento čin stal tradicí i do dalších let. 

    Tetám i dětem moc děkujeme !!! 

    projesle
    4. led 2013    Čtené 0x

    Nové jesle v Praze 4 - více než 20 let zkušeností

    Proč právě naše jesle ProJesle ?

    * O vývoj dětí se profesionálně staráme od roku 1992 a snažíme se poskytovat pro děti a jejich rodiče ty nejlepší služby.

    * Jsme Českou společností s tradicí historií, neprovozujeme franchise, kopie ani nekvalitní služby k odložení dítěte typu hlídací koutky.

    * Podkladem pro naši práci jsou vyvinuté materiály výuky a péče o dítě profesorem Phdr. Zdeňkem Matějčkem Csc. a paní Bc. Eugenií Hamplovou ředitelkou školek ProFamily. Tento společný výukový program byl následně schválen MŠMT (ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy). Naše školky jsou již několik let po sobě hodnoceny pověřeným orgánem Českou školní inspekcí těmi nejkvalitnějšími v ČR hodnocení CSI zde.

    * Naši každodenní výuku a zábavu vedeme v třídní knize, jež je nejen pro rodiče doklad o tom, že svou práci s dětmi myslíme vážně a tento text není pouhými slovy.

    * Výrobky, které s dětmi děláme, říkanky, písničky, pohybové a taneční aktivity odpovídají daným tematickým celkům v této třídní knize. Naši práci doplňují divadla, keramika, angličtina a jóga, což jsou aktivity, které probíhají přímo v jesličkách (všichni za námi dojíždějí).

    * Společně provozujeme Canisterapii a Hipoterapii. Koně máme na naší jízdárně a ve stájích v Měšicích o rozloze 7.000 m2. (jesličky Nad Babím dolem s jízdárnou přímo sousedí, ostatní děti využijí naše taxi, nebo mohou přijet kdykoli s rodiči)

    * Máme otevřeno každý den od 7 do 18. hodin včetně prázdnin, ostatní dle dohody.

    * Poskytujeme i další služby např. noční či víkendové hlídání pro případ, že Vás čeká služební cesta, ale i doprava dětí do jesliček a zpět.

    * Při nemoci u nás neodchozené jesličkovné vracíme, převádí se do dalšího měsíce nebo je rodičům vráceno.  

    * V ceně jesliček je kvalitní a přímo pro děti určená strava složená z biopotravin, nebo potravin s jasným a tuzemským původem atp.  ProJesle jsou jediné jesle v České republice zařazené do garantovaného projektu Bioškoly jejímž garantem je spol. CountryLife. Projekt je realizován pod záštitou Ministerstva zemědělství. Více v sekci Biopotraviny.

    * Dále již rodiče nepřiplácejí za stravu, aktivity denního programu, divadla, cirkusy. 

    * Přihlášením dítěte do ProJesle nemusíte ztratit nárok na rodičovský příspěvek. 

    * Po dovršení 4 let (nebo dříve dle dohody s rodiči) nabízíme možnost přestupu dítěte do ProFamily školek, které programově navazují na naše jesličky. Školka ProFamily byla první soukromou školkou v čechách ve snaze nabídnout kvalitativně jinou výuku než byla ve státních školkách k dispozici. (řed. Bc. Eugenie Hamplová).

    * V jesličkách máme pouze plně kvalifikovaný personál  – pouze pedagogové a zdravotní sestry, k dispozici je i poradce zabývající se speciální dětskou psychologií a pedagogikou, nebo logoped.  

    * Nízký počet dětí na jednoho zaměstnance garantuje individuální přístup.

    * Rozdělení dětí v rámci programu (dopolední část dne) do dvou skupin, program je vyplněn prvky pedagogiky Montessori a je individuálně přizpůsoben s ohledem na věk, fyzickou a psychickou připravenost. I volba délky poledního odpočinku je upravena dle podle potřeb dítěte a přání rodičů.

    * Jesle jsou vybaveny speciálními a zdravotně schválenými, nezávadnými hračkami pro kreativní a optimální rozvoj schopností Vašich dětí. K dispozici je například bazén s kuličkami, velká zahrada, vývojové pomůcky..

    *V našich pobočkách máme nainstalovány čističky vzduchu, které pomáhají vytvořit kvalitní vzduch v našich jeslích a školkách bez škodlivin a alergenů... Více naleznete zde v článku v Novinkách : Čističky vzduchu ve školce a jeslích

    Více zde: 

    http://www.projesle.cz/proc-prave-projesle-/

    projesle
    31. bře 2016    Čtené 16x

    ProJesle - Soukromé jesle a školky v Praze

    U nás v Projeslích máme třeba:

    - i vlastní ranč a poníky,

    - samozřejmě angličtinu (ne, nečekejte že si vaše dvouleté dítě po naší angličtině objedná jídlo v restauraci).

    - Keramiku (ta nám pomáhá, patláním se v keramické hlíně si osvojíme jemnou motoriku, no třeba i hada vyrobíme !

    - Zahrada – pobočky ProJesle mají prostor pro děti, dopravní hřiště, louky a lesy v okolí.

    - Dbáme na kvalifikovaný personál. V jesličkách jsou zdravotní sestřičky (tety) a na 16 dětí jsme 3 a další 2 nám pomáhají (keramika, angličtina atd.)

    - Jóga, cílem není umět složitá cvičení, ale v malé skupince tří, čtyř dětí zažít v tomto kroužku zase něco jiného.

    - Jesličkové Taxi – “Vašek” nás přiveze z domova a zase vrátí, když rodiče nestíhají, nebo pravidelně, vždyť jesličky mají otevřeno od 7 do 18 hodin a kdo by se plahočil přes Prahu, když se můžu nechat dovézt 🙂

    Pobočky:

    Praha 8 – Budyšínská (Dolní Chabry)
    Praha 8 – Kokořínská (Ďáblice)
    Praha 4 – Točitá (Krč, Zelený pruh)
    Praha 10 – Dubeč (směr Štěrboholy, Uhříněves)
    Praha východ – Nad Babím dolem (Měšice u Prahy, směr Letňany, Čakovice)

    AKCE: Zavoláte-li na číslo 775 113 333 a povíte nám, že voláte z MK, máte u nás jeden měsíc v jesličkách zdarma !

    Potřebujete si občas oddechnout ?
    Chcete si v klidu nakoupit, uklidit ?
    Nebo se vrátit do práce na plný, nebo zkrácený úvazek ?

    Zavolejte nám a nebojte se, pomůžeme. Jsme v tomto dobří a děláme tuto práci již 23 let.

    Víme, že k nám budete chodit rádi na 100%, a proto se nebojíme, měsíc choďte zdarma a to vč. stravy a pak uvidíte !

    __________________________________________________________________________________________________________________________

    ProJesle jsou určeny dětem ve věku od 12 měsíců do 4 let s možností návaznosti na školky ProFamily do 7 let věku dítěte.

    K dispozici jsou rodičům jesle v pěti lokalitách:

    • v Praze 8 – Dolních Chabrech
    • v Praze 8 – Ďáblicích
    • v Praze 4 – Krči
    • v Praze 10 – Dubeč
    • v Měšicích u Prahy

    Jesličky jsou vždy v klidné a zelené části Prahy s vlastní zahradou, kde je pro děti připraveno příjemné, klidné
    a bezpečné prostředí, které je vybaveno hračkami a vzdělávacími pomůckami tak, aby se děti cítily jako doma, zároveň však s naší pomocí rozvíjely své dovednosti…

    - Společnost ProJesle je ryze Českou společností navazující na více jak 23. letou tradici ve výchově a vzdělávání dětí.

    - O vývoj dětí se profesionálně staráme od roku 1992 a snažíme se poskytovat pro děti a jejich rodiče ty nejlepší služby.

    - Jsme Českou společností s tradicí a historií, neprovozujeme franchise, kopie ani nekvalitní služby k odložení dítěte typu hlídací koutky.

    - Podkladem pro naši práci jsou vyvinuté materiály výuky a péče o dítě profesorem Phdr. Zdeňkem Matějčkem Csc. a paní Bc. Eugenií Hamplovou ředitelkou školek ProFamily. Tento společný výukový program byl následně schválen MŠMT (ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy). Naše školky jsou již několik let po sobě hodnoceny pověřeným orgánem Českou školní inspekcí těmi nejkvalitnějšími v ČR hodnocení CSI zde.

    _ Více informací naleznete na našich stránkách www.projesle.cz Podívejte se !_