querty
    Zpráva byla změněna    12. pro 2016    

    Šílenství. Tak bych nazvala adventní čas. Všude je spousty lidí, každý se někam tlačí a každý si chce do svých košíku urvat co nejvíc z akcí! Člověk si nic nemůže udělat v klidu, protože každý někam chvata a předvánoční nálada je ve znamení shonu a kyselých obličejů lidi, které míjíme.

    To není ale na adventu to nejhorší. Blízké okolí má naopak ty drzticky preslazene a snaží se být co nejmilejší. Někdy si člověk všimne i těch falešných amerických úsměvu. Děs.

    Advent je taky soutěžní období. Mámy, tety a babičky se předhánějí v tom, která má doma lepší ozdobu, víc druhů cukroví - která toho má víc, jestli to má dřív a líp to vypadá. Na profilech maminek je to hemží vánočním focením svých ratolesti ve skritkovskych obleccich a všichni jsou sladký. Tohle období mě nezaujalo, nemám ráda ty přeplacane byty vánoční výzdobou, nemám vůbec výzdobu. Ne peču X tisíc druhů cukroví, máme jich pět - pět našich nejoblíbenějších. Nepoustime si koledy, malý nám na to kašle a nás to nebaví. Musím dospět do těch vánočních zmatku a šílenství, teď se cítím jak vyclenena z davu. Vánoce jsou úžasné, jsou kouzelné - ale jsou taky hodně o pretvarkach blízkých. Svátky klidu a míru - proto mezi sebou v nákupních centrech lidi soutěži o poslední kus ve slevě 🤔

    Vánoce! 🎉🎄