rebe
2. srp 2019
1880 

Recenze přebalovacího batohu Lässig Tyve

Tenhle batoh jsem původně chtěla otestovat jen pro zajímavost a vzít s sebou na tábor. Mám přece dvě přebalovací tašky, které zbožňuju. Mhm. Výsledek je, že přebalovací tašky leží zapomenuté v šatně a já dnes a denně tahám batoh 😀

K čemu přebalovací batoh? No, on to totiž není jenom batoh. Je to batoh, taška přes rameno, kabela a taška na kočár v jednom. A vzhledem k tomu, že bydlíme v pátém patře bez výtahu a Mína se už docela pronese, je to pomoc jako hrom, nemuset tahat kabelku v ruce nebo přes rameno. Strčím malou do nosítka, batoh na záda, seběhnu po schodech, vytáhnu kočár ze sklepa, strčím do něj malou a batoh pověsím na kočár. A cestou domů zase naopak.

Hlavní prostor batohu tvoří tři velké kapsy, přístupné z vrchní strany batohu a schované pod zipy. Ta největší, která je nejblíže k zádům, tvoří hlavní prostor. Když do ní nacpu taštičku s doklady a peněženkou, knížku, láhev s vodou, lahvičku pro malou a foťák, tak je pořád poloprázdná. Už se těším, až zase udělám zatěžkávací zkoušku 🙂

Hned u zad těsně pod zipem je další velká kapsa na zip, třeba na důležité dokumenty. Pod ní jsou dvě další kapsy s okrajem na gumu, v jedné z nich je vložena přebalovací podložka. Na druhé strany hlavního prostoru je velká kapsa na suchý zip, na jejíž stěně je tradiční lässigovská taštička na příkrmy, která se dá odepnout z velkých patentků a samostatně odnést třeba do kuchyně. Vyhovuje mi, že tam všechny ty kapsy jsou, ale zároveň je lze snadno nepoužívat a jen naplnit hlavní prostor.

Prostřední kapsu využívám na plenky, ubrousky, taštičku s olejíčkem a antibakteriálním gelem a nosím v ní pytlík s příbory a kovovými brčky pro děti. Většinou tam mám plenek jen pár, ale vejde se i 10 plínek na celodenní výlet. A chystám se i vyzkoušet, jak se vejde látkovací výbava.

V poslední, nejmenší kapse, je kroužek na klíče a kapsička s víkem na suchý zip na mobil. Je tam pro mě snadno dostupný, ale zároveň dobře schovaný před případnými nenechavci. Snad poprvé v životě nosím mobil tam, kam patří 🙂 Kromě mobilu tam házím klíče a všechny ty drobnosti, které mi děti při procházce nosí, kamínky, kytičky a podobně.

To ale ještě pořád není všem kapsám konec! Z druhé strany batohu je hned pod ramenními popruhy jedna velká "tajná" kapsa a z boku batohu pak na zip přístupná tzv. mokrá kapsa z nepromokavé látky.

Součástí batohu je (podobně jako u přebalovacích tašek Lässig) bohaté příslušenství: termoobal na láhev, který teď v létě používám, aby mi voda nezteplala, přebalovací podložka, taštička na drobnosti, vyjímatelné kapsičky na příkrmy, popruh pro nošení přes rameno a udělátka k upevnění batohu na kočárek (ty na fotce chybí, jsou na suchý zip a bála jsem se, že si při sundávání vzbudím malou).

Asi jediné, o čem se musím zmínit s otazníkem, jsou ramenní popruhy. Nejsou to klasické polstrované popruhy, na jaké jsme u batohů většinou zvyklí, ale jen tkané popruhy jako u dětských batůžků. Pro mě je to výhoda, protože batoh nejčastěji nosím přes nosítko, takže dvoje polstrované popruhy už by mi na ramenou překážely. U těchhle jde navíc rychle jedním pohybem upravit jejich délka – před přicvaknutím na kočárek je zkrátím na minimum, aby nepřekážely, přinandávání na záda zasy prodloužím na pohodlnou délku. Mám vyzkoušeno, že i při delším nošení na zádech bez nosítka je batoh díky vhodnému umístění popruhů pohodlný. Ale přiznávám, že na celodenní výlet s batohem bych si vybrala jiný model s polstrovanými popruhy.

Batoh je ušit z materiálu Tyvek, který je pevný a odolný, ale zároveň lehký, nepromokavý, ale prodyšný, příjemný na dotyk, a navíc snadno recyklovatelný. Vypadá trochu jako pomačkaný papír.

Batoh získal řadu významných ocenění, například Plus X Award za vysokou kvalitu, design, funkčnost a snadnou použitelnost nebo Red dot Design Award.

Je dostupný ve světle šedé, tmavomodré, olivové a černé barvě.

#lassig

Kde se to sežene a jaké je cenové rozmezí? Děkuji

2. srp 2019
rebe
autor

@sister05 Malvík, eshopbaby, pinkorblue, zalando, ... Těch prodejců je spousta, nejlíp asi vygooglit si toho svého zadáním "Lässig Green Label Backpack Tyve. U většiny prodejců stojí 2639 Kč.

2. srp 2019
rebe
autor

@ivetaa94 Koukni 😉

6. dub 2020

Začni psát komentář...

Odešli