redakce
21. zář 2021
659 

Dopřejte si nevšední kávový zážitek

Přemýšlíte, kam příště vyrazit s kamarádkou či manželem na kávu? Užijte si tentokrát něco trochu jiného. Autentický zážitek v plně zatemněném prostoru najdete v Kavárně POTMĚ, vlajkovém osvětovém projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu – Světlušky. Kavárna POTMĚ letos otevře brány na několik dní v Praze a Olomouci.

Kromě voňavé kávy nabídne Kavárna POTMĚ především zážitek. Možnost vyzkoušet si na chvíli život nevidomých dostanou všichni, kdo vstoupí do zatemněného prostoru mobilní kafetérie, kde je obslouží ti, kteří z role zrakově postižených nevystoupí většinou celý život. Vychutnáte si ničím nerušenou kávu či další nápoje, které pro vás připraví zrakově postižený personál. Číšníků se zároveň budete mít možnost vyptat na život potmě a na cokoli, co vás bude zajímat. Svou návštěvou přispějete na pomoc těžce zrakově postiženým dětem i dospělým. Kromě toho si jako vzpomínku na čas strávený potmě odnesete světluščí hrneček s logem. Do kavárny neváhejte jít i s ratolestmi, návštěva zatemněného prostoru je vhodná pro všechny věkové skupiny.

V Praze se kavárna návštěvníkům zpřístupní v termínu 23. - 30. 9. v rámci festivalu Svět knihy (vstupenky do Kavárny v Praze koupíte zde). Olomouc navštíví Světluška od 18. do 21. 10. během Prix Bohemian Radio Českého rozhlasu (vstupenky do olomoucké kavárny koupíte zde). A jestli vás zajímá, jak se světluščí kavárna staví, podívejte se na naše video.

Pokud byste návštěvu kavárny nestihli, Světlušku můžete kdykoliv podpořit odeslání jednorázové dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA 60, nebo pro pravidelnou podporu ve tvaru DMS TRV SVETLUSKA 60. Sbírkové konto Světlušky "deset devítek" 99999 99999/0100 je rovněž otevřené po celý rok.

Tak toto chci zkusit. Ve tmě mám panické ataky a chci se tomu postavit. Píšu si do diáře a určitě zajdu!

21. zář 2021

Už jsem si koupila vstupenku.

21. zář 2021

Byla jsem kdysi na vystave Potme a bylo to pecka zazitek 🙂

21. zář 2021

Začni psát komentář...

Odešli