redakce
7. lis 2019
2703 

Chuť mého dětství: Nadýchaná šlehačka a čokoládový pudink

Když vzpomínám na dětství a na to, jak jsme vyrůstali, vybavují se mi nejen vzpomínky, ale také chutě. Miluju sladké a jako dítě jsem milovala rumové pralinky, kočičí jazýčky, termix a taky čokoládový pudink! Byl v úzkém kelímku a byla na něm šlehačka! Vzpomínáte? Nebyli jsme zrovna bohatá rodina, takže tyto sladkosti u nás byly spíše výjimečnou záležitostí, ale o to větší radost jsme z nich měli. Pudink, o kterém mluvím, jsem před pár lety zahlédla i v obchodě a myslím, že se stále prodává. Párkrát jsem ho zkusila, ale ta chuť už tam už prostě není. Říká se, že některé potraviny dříve byly kvalitnější a chutnaly lépe a zrovna v tomto případě s tím souhlasím.

Nedávno jsem však vyrazila s dětmi na návštěvu ke kamarádce, a protože ke kávě je dezert nutností a napečeno neměla, vytáhla dva kelímky Grand Dessert. Moc jsem od toho neočekávala, ale musím říct, že jsem byla vážně mile překvapena. Hned po první lžičce se mi vybavily vzpomínky na dětství a já jen těžko věřila tomu, že čokoládová příchuť chutná opravdu jako čokoláda! Poprvé jsem ochutnala příchuť Choc Noir, která je určena především milovníkům tmavé čokolády, a jelikož je obohacena o pořádnou dávku kakaa Arriba, je její chuť prostě skvělá a pořádně čokoládová! Miluju čokoládu a tady je jí opravdu spousta. Navíc je dezert zjemněný nadýchanou šlehačkou, takže máte pocit, jako byste si dávali čoko dortík někde v kavárně.

Hned při dalším rodinném nákupu jsem se vydala ke chladícím boxům a zjistila jsem, že příchutí je opravdu hodně - vanilka, stracciatella, bílá čokoláda, oříšek... na jakou si vzpomenete. V regálech obchodů najdete ten pravý dezert velmi snadno, stačí následovat fialovou barvu kelímků. Vzala jsem samozřejmě všechny druhy, abychom mohli doma vyzkoušet všechny příchutě a najít tu naši nej! 

Když bych to měla zhodnotit, v podstatě s žádnou neuděláte chybu. U nás doma máme nejraději příchutě s čokoládou, takže třeba Double Choc, která nabízí dvojitou dávku šlehačky i čokolády je naším favoritem. Pokud tedy čokoládu opravdu zbožňujete tak jako já, určitě ji vyzkoušejte. Oblíbenou máme ještě bílou čokoládu a stracciatellu a hodně taky kupujeme oříškovou příchuť Double nut, která obsahuje levantinské lískové oříšky! Dětem úplně běžně sladkosti nedávám, takže když už někdy hřešíme, ať to stojí za to!

Dezerty vyrábí německá firma Ehrmann. Líbí se mi, že podporuje udržitelnost a intenzivně se zabývá ochranou přírody, ekologickým vzděláváním a ochranou krajiny v okolí sídla společnosti.

Ve svém sortimentu má mimo jiné i speciální proteinovou řadu a řadu s nízkým obsahem laktózy, Lacto Zero zaměřující se na zákazníky s laktózovou intolerancí, takže myslí i na lidi s dietními opatřeními.

Osobně si Grand Dessert dávám nejraději, když děti usnou a to z jednoho jediného důvodu - protože mi nikdo neujídá a můžu si tu svoji chvilku v klidu užít 😉

Pokaždé, když nyní ochutnávám Grand Dessert, vrací se mi vzpomínky na dětství a kdykoliv mám chuť, stačí zaběhnout do nejbližšího obchodu a vzpomínky si zase oživit.  

A jaké chutě se vybavují z dětství vám? 🙂

------------------------------------------

Tento článek vyšel s podporou Ehrmann

Taky miluju. Fakt moc dobré.

7. lis 2019

Jo!!!! A k němu čerstvý rohlíky!!!

7. lis 2019

Já si pamatuji biskupský chlebíček,co mi pekla babička. A pudink byl u nás taky často. Čokoládový a přidat do něj kakao. Aby byl echt dobrý. Moje děti zase vzpomínají na tříbarevnou buchtu a dodnes,když za mě něco udělají,říkají...za to ale tříbarevnou,jo?

7. lis 2019

vajicka na mekko, vyslehane zloutky s cukrem a rozmackane jahody s cukrem.

7. lis 2019

já si pamatuji ještě z totality na chuť a vůni šunky, takovou už x let neznám, na chuť ledňáčka, také je úplně jiný....barilla, ledovky......a hlavně vitacit!, který jsme lízali jako děti z dlaně 🙂)))))))))))))))))))))).

8. lis 2019

Pro me detstvi znamena jablka se skorici (strudl, zemlbaba), jeste teply jablecny kompot, jablicka v zupanu, houbova polivka...musim koncit ve vyctu uz zacinam slintat

8. lis 2019

Mně se vybaví bramborové knedle plněné škvarkama, na nich osmažená cibulka na sádle a kysané zelí.

8. lis 2019

@rosalline ja jsem sice totac nezazaila ale je fakt,ze nejlepsi sunku a slaninu jsem ochutnala na Kube

8. lis 2019

Mouřenín-zmrzka z pravé jahodové dřeně , mrkvový salát, který jsem milovala, zákys s lízátkem 😁

9. lis 2019

Milovala jsem gumové hady, kteří se prodávali na váhu. Potom kačení mýdlo, Eskymo bez dřívka, ovocnou dřeň v plastové kostce, ledovka...je toho hodně 😃

4. pro 2019

Moc dobrý desert.

5. pro 2019

Začni psát komentář...

Odešli