redakce
12. čer 2023
655 

Poskytněte svému děťátku hebké pohodlí

Miminko toho zpočátku moc nepotřebuje. „Jen“ bezbřehou lásku maminky, péči, něhu, pozornost, plné bříško, něžnou náruč maminky a také suchý zadeček. Ne nadarmo se říká „jemný jako dětská prdelka“, pokožka miminek je skutečně hebká a citlivá. Oproti pokožce dospělých je totiž několikanásobně tenčí. To platí právě i pro pokožku na dětském zadečku, která by v teplém, vlhkém a nepropustném prostředí plenky hodně trpěla. Udržet zadeček děťátka v suchu je proto klíčovým úkolem.

Opruzeniny, neboli tzv. plenková dermatitida, jsou jedním z nejčastějších problémů kojeneckého a batolecího věku. Rodiče se často až na vlastních chybách naučí, jak se o zadeček svého malého pokladu starat tak, aby tomuto dětskému kožnímu onemocnění předešli. Stačí si však osvojit několik režimových opatření:

Časté přebalování

Pokud je zadeček děťátka příliš dlouho vystaven působení stolice a moči, zvyšuje se vlhkost v pleně a teplota kůže. Enzymy zodpovědné za rozklad moči a stolice produkují jejich štěpením amoniak, což vede ke zvýšení pH. Výsledkem je vlhká zapařená pokožka, která je náchylnější k poškození a podráždění.

Důkladné umytí a osušení

Při přebalování očistěte pokožku pod tekoucí vodou. Pokud vám to situace neumožňuje, můžete použít jemné vlhčené ubrousky, které z 99 % obsahují vodu. Vybírejte takové, co ve složení nemají alkohol ani parfém a jsou vyrobeny z organické bavlny. Po umytí dbejte na důkladné osušení pokožky. Máte-li možnost nechat děťátko chvilku bez plenky, vždy ji využijte.

Používejte správnou velikost pleny

S plenkami je to jako s botami. Když vyberete děťátku malou obuv, bude ho tlačit. Pokud koupíte příliš velkou, objeví se bolestivé oděrky, protože nožička bude v botě „plavat“. Plenky by měly děťátku sedět ze všech stran. Nesmějí být těsné, ani nikde odstávat. Při výběru není důležitý ani tak věk, ale hmotnost miminka. Myslete na to, že čím menší děťátko máte, tím rychleji z plenek vyroste. V prvních měsících během dne použijete asi 8–10 kusů, později se jejich počet sníží na 5–6 kusů denně. Proto si nedělejte příliš velké zásoby, ideální je mít doma plenky maximálně na měsíc.

Chraňte pokožku vhodnou kosmetikou

Při každém přebalování je dobré používat ochranný krém, který pokožku hydratuje, regeneruje a posiluje.

Vhodný výběr pleny

I když se investice do dražšíc plenek může jevit jako vyhozené peníze, opak je pravdou. Vybírejte pleny, které jsou prodyšné, vyrobené z kvalitních materiálů, dobře sají a ještě lépe sedí. Všechna tato kritéria, i pár navíc, splňují plenky Pampers Premium Care, které poskytují to nejhebčí pohodlí od Pampers. Jedinečná vrstva DermaComfort skvěle odvádí vlhkost a nečistoty od pokožky miminek a umožňuje vzduchu volně proudit, čímž plenky udržují citlivou pokožku hebkou a suchou.

Díky jedinečnému systému zabezpečení ve třech směrech plenky rychle absorbují tekutinu a pomáhají předcházet protečení v pase nebo kolem nožiček. Nadýchané ultra hebké materiály šetrně zabalí pokožku vašeho děťátka do pohodlí a poskytnou jí dokonalou ochranu.

Speciální je také tvar plenek, protože jsou přizpůsobeny pupíku děťátka, takže jsou pohodlné, netlačí a perfektně padnou. Plenky jsou navíc opatřeny indikátorem vlhkosti, který vás změnou barvy upozorní, že je čas přebalit.

Pampers Premium Care jsou dermatologicky testované, neobsahují žádný z 26 parfémů klasifikovaných směrnicí EU jako alergeny, a jsou tak osvědčenou jedničkou pro udržení zdravě vypadající a suché pokožky děťátek.

Osvojit si těchto pár rad pro vás určitě nebude obtížné. Odměnou za důkladnou péči bude spokojené a klidné děťátko, které si zaslouží tu nejjemnější péči.


Tento článek vyšel s podporou Pampers

Začni psát komentář...

Odešli