redakce
31. bře 2022
1202 

Úrazy nechodí po horách, ale po lidech

V uplynulých dvou letech se téma životního pojištění objevovalo v našich rozhovorech častěji, než tomu bylo dříve. Mohla za to především pandemie koronaviru. Tak nějak víc jsme si začali uvědomovat křehkost našeho zdraví. A přitom na nás nástrahy běžného života číhají denně a prakticky na každém rohu.

Vemte si třeba obyčejný běžný den. Kolikrát si řekneme: „To jsem měl štěstí!” Nepozornost za volantem nebo na přechodu pro chodce, námraza na chodníku anebo nesprávně vypočítané kroky na schodech. Nehody se stávají. A paradoxně nejvíc se jich pořád děje v domácnosti.

Kolik drobných poranění si dovedeme způsobit při pouhém vaření. Drobná pořezání či popáleniny jsou na téměř denním pořádku. Ale stačí chvilička nepozornosti, anebo se jednoduše zamyslet nad něčím jiným, než co právě děláme, a neštěstí je na světě. Divili byste se, co dovede způsobit třeba takový tyčový mixér. Stačí ho zapomenout vytáhnout z proudu a zajet prstem k čepeli, abyste ho vyčistili. No a když ho v tom momentě nedopatřením zapnete. No au! Myslíte si, že se to vám stát nemůže? Taky jsem si to myslela.

Nehody se ale nestávají pouze v kuchyni. Máte doma kutila? Tak to nejspíš znáte. Kéžby byly rány kladivem po ruce to nejhorší, co se může stát. Vždyť například proud při výměně žárovky vypínají pouze amatéři. Stejně tak jsou pro amatéry i návody. 

U nás doma bychom se mohli předhánět, kdo přišel k bizarnějšímu úrazu právě v prostorech, které známe nejlépe. Třeba mně ke třem stehům na hlavě stačilo otevřené okno nad komodou, od které jsem se prudce zvedla. Anebo můj manžel, když vyřezával halloweenskou dýni chirurgickým skalpelem a špatně odhadl, jak moc je ostrý. Kluci v úrazové nemocnici nás jednu dobu znali jménem. Řeknete si: „Špatné období.”

S příchodem dětí se ale toto období nějak zvláštně prodloužilo. Dnes už i naše děti vědí, proč se na kolečkových bruslích nejezdí po bytě a už vůbec ne proti skleněným dveřím. A taky se nejedí arašidy přímo z misky tak, že si do ní ponoříte celý obličej. To se pak může stát, že oříšek uvízne ve vašem nosu.  

Postupně jsme si tak uvědomili, že ačkoli nechodíme na vysokohorskou turistiku a jsme, především poslední dva roky, většinou doma, není špatný nápad, zřídit si životní a úrazové pojištění. A to nejen pro nás dospělé, ale také pro naše ratolesti. Protože, řekněme si upřímně, právě děti jsou na úrazy, nejen doma, nejnáchylnější. Věděli jste třeba, že k nejvíce úrazům dochází u chlapců mezi 15 a 19 lety a u dívek je tato hranice 10-14 let? V Česku se každoročně zraní zhruba 300 tisíc dětí, přičemž trvalé následky si odnáší asi jedno procento z nich.

Generali Česká pojišťovna myslí na celou rodinu a všechny vás připraví na veškerá nemilá překvapení. Nabízí proto komplexní rodinné životní pojištění a postará se nejen o vás, ale i o děti a seniory. Pojištění Můj život zajistí nejen vyplacení peněz hned po nahlášení pojistné události, ale kryje také doléčování a následnou péči v lázních. Bez příplatku jsou v něm zahrnuty i extrémní sporty a nebezpečné činnosti dětí. Navíc jsme si mohli vybrat mezi čistě rizikovým a investičním pojištěním. Oceňujeme i krytí výpadku příjmu z důvodu pracovní neschopnosti. A přestože nás pojištění před úrazy neochrání, je alespoň jistotou, že pokud se něco nečekaného stane, máme se vždy na koho spolehnout.

Začni psát komentář...

Odešli