1 / 1

    Měla jsem děti rychle po sobě (14m), u prvního velkou ztrátu krve a doplněno transfuzemi, nicméně u druhého jsem chodila na hematologii, protože jsem měla velký nedostatek železa a červených krvinek, jak si prcek bral...brala jsem železo na předpis, během asi měsíce se to zlepšilo, že přestali vyhrožovat další transfuzi, ale komplet se to vyřešilo až několik měsíců po porodu.nicmene úplně žádný velký problém to nebyl, resp. já nic nevnimala, jen doktoři 🤷

    4. lis 2020

    2 měsíce před porodem my oznámily, že mám málo železa v krvi. Mám problém s polykáním tabletek🙈tak mi napsal železo v sirupu. Beru ho, ale co druhý co třetí den. Jelikož mám problém chodit na záchod tak asi jako každá jiná těhotná žena. A železo zácpu podporuje. Taky se cítím míň unavená.

    8. lis 2020

    Zdravím, já dostala tablety železa na předpis, protože mi ve třetím trimestru můj lékař zjistil velmi nízkou hladinu železa v krvi. Upřímně jsem neměla ani ponětí, jak je tento prvek pro ženu důležitý (ostatně i jako jiné vitamíny a minerály). Železo tedy beru pořád, ale už ve formě volně prodejných doplňků.

    8. lis 2020

    Rozhodně bych nedoporučila přípravky s vysokým obsahem železa užívat v těhotenství preventivně nebo při mírnějším nedostatku železa, což je zejména v těhotenství běžné. Zácpa, kterou tyto produkty způsobují, je větší problém než lehký nedostatek železa, jelikož toxické odpadní látky nemohou odcházet. Pokud nestačí strava s vysokým obsahem železa (luštěniny, zelenina, semínka, ořechy...), jsou vhodné doplňky stravy s nižším obsahem železa - např. volně prodejné sirupy na přírodní bázi (vysoká vstřebatelnost bez vedlejších účinků).

    8. lis 2020

    Dobrý večer, taky jsem užívala železo v tabletách,bývalo mi po nich dost špatně,až na zvracení. Po poradě s doktorem jsem je musela vysadit.

    8. lis 2020

    Užívala jsem železo v tabletách na předpis z hematologie, protože mi zjistili anémii. Problémy s vyprazdňováním jsem neměla, současně jsem užívala vysoké dávky magnesia, které je naopak projímavé, tak se účinky zřejmě vzájemně vyrušily. Problém nastal po porodu, kdy už jsem magnesium neužívala a navíc se mi vytvořily hemoroidy. Při náročné péči o miminko jsem neměla čas to nějak řešit s doktory, abych si nechala napsat jiný preparát, takže jsem ho postupně přestala užívat v takových dávkách právě kvůli problémům se zácpou, omezeně jsem ho brala ještě dokud jsem plně kojila. Pak už vůbec.

    9. lis 2020

    Anémií jsem měla pokaždé, když jsem byla tehotna, tedy ve třech případech. Teď naposledy jsem byla léčena na hematologii už od 5. měsíce těhotenství. Od 3. měsíce jsem užívala hemove železo globifer forte, o které mi napsal sms můj gynekolog. To jsem vesele zapijela po ránu černým čajem s mlékem a zajídala ovesnou kaši..hodnoty šly pořad dolu až mi hrozila infuze železa..Tu jsem odmítla a začala jist železo poradne a spravne, jak se má a do konce těhotenství se “vypapkala” do normálu.

    9. lis 2020

    @miltrue to zní úžasně. Inspirujete trochu tou stravou? Načíst toho jde dost, kde je železo obsažené, ale rada bych něco od někoho, kdo to zvládl. Protože ten výsledek mate potvrzeny i odběry. Globiref se propagoval a hrozně propaguje všude. Ale mě teda hodnoty taky nezlepšil.

    9. lis 2020

    @miltrue já si Globifer kupují sama, on jde napsat na recept? A proplácí něco pojišťovna? Děkuji

    9. lis 2020

    Ja jsem pred prvnim porodem dostala zelezo na predpis od gynekologa. Byly to cucave tablety, pry s prichuti kakaa. No teda na chut brrrr... Brala jsem to i po porodu. Nebylo mi z toho uplne nejhur, ale tmava stolice, takova divna pachut, no. Pred druhym porodem mi je predepsali zase, zase snizene zelezo v krvi (tak ktera tehotna to v 9. mesici nema). To uz jsem teda trosku to uzivani flakala, ale zkusila jsem si koupit zelezo volne prodejne. No zjistila jsem, ze to cucave bylo mensi zlo, ze je nejak uzpusobene, aby nedelalo nevolnost. Tak jsem to radeji doklepala s tim "kakaovym".

    9. lis 2020

    Tablety jsem mela od gynekolozky, brala jsem je, i kdyz mi je snasela dobre, ne uplne poctivě a po porodu jsem litovala, protože kvuli velke ztrate krve jsem se dva dny nepostavila ani na nohy. Dostala jsem dve transfuze a pak jeste cely dalsi mesic kontrolní odbery. Rozhodně nepodcenujte, radsi se pred porodem trochu predopovat, nikdy nevite, jak velke ztraty budou 😊

    9. lis 2020

    Ve všech těhotenstvích mě provázel nedostatek železa. Jelikož předepsané prášky měly pouze ten efekt,že mě zabetonovaly, a přesto mě pan doktor podezrival, že je neberu,rozhodla jsem se na radu sestřičky vyzkoušet železo v koloidni formě. Všechny ukazatele se brzy dostaly do normálu a pán doktor byl spokojený, jak ty prášky krásně zabírají 😀koloidni železo jsem pak užívala i po porodu kvůli velkým krevním ztrátám a vše ok.

    10. lis 2020

    Železo (tablety) jsem užívala na doporučení z endokrinologie, protože mi při odběrech vždy vycházely nízké hladiny. Jak tu několikrát padlo, způsobovalo mi zácpu, na kterou dost trpím i bez těhotenství 🙂, takže jsem nakonec vysadila. Pomohl mi názor jedné zdravotní sestry, která se mne ptala, jestli pociťuji nějaké problémy nebo ne, že nízké hodnoty nemusí hned znamenat problém. Praktický lékař mi doporučoval jíst více červené maso, které obecně moc nejím, takže to možná bude hlavně tím. V těhotenství jsem neužívala, v prvním jen vitamíny Chytré miminko, mj. i z obavy před zhoršením zácpy.

    15. lis 2020