sobist
13. říj 2019
346 

Testování kosmetiky Dermedic

Linum Emolient

Kompletní řada péče o pleť s lněným olejem Linum Emolient je určena pro velmi suchou, atopickou, alergickou pleť, také s příznaky ekzému.     

Do testování jsem se přihlásila, protože ráda zkouším nové věci – a ne jen tak pro nic za nic, ale s tím, že trpím na růžovku. Vystřídala jsem několik lékařů, ale výsledky nenaplnily má očekávání a vzhledem k tomu, že jsem nejdříve brala HA a po jejím vysazení prakticky ihned otěhotněla (a posléze kojila, odpočinula si a otěhotněla znovu) jsem se nedostala k nějakému „lepšímu“ řešení, než jsou krémy určené na tento problém a volně dostupné v lékárnách a nebo sice na předpis, ale v rámci nějakých mezí (svého času právě kvůli braní HA a zátěži na tělo).

Na mateřské pochopitelně nemám peněz nazbyt, takže mi testování připadalo jako skvělá možnost vyzkoušet nové produkty  a přitom neutratit ani korunu. Navíc, co si budeme, pravděpodobně bych kosmetiku Dermedic úplně minula a zaměřila se na jiné, známější a také dražší značky. Jenže cena vždy nemusí hrát roli, a stejně tak nechci, aby v mé konečné recenzi hrálo roli to, že jsem kosmetiku dostala. Testuji, ale chci být upřímná.

Jak tedy hodnotím?

Zklidňující a hydratační krém pro suchou až atopickou pleť

    Nelíbí se mi vůně. Výrobek by dle mého měl mít nějakou vůni, nebo vůbec žádnou. U tohoto krému mám problém s tím, že trošku voní, ale ne moc výrazně, ale ani moc hezky.

    Kladně nehodnotím ani konzistenci, ta je ale spíš o zvyku. Nečekám hustý nebo mastný krém, ale když se mi z tuby krém potřetí vylil tak, že skončil na ruce i mém těhotenském břichu, bylo to opravdu o nervy. Konzistence tedy spíš, něž jakýkoliv krém, který jsem kdy měla, připomíná tělové mléko.

    Očekávané mínus – rozhodně to není krém pro lidi s růžovkou. Nepomůže, neochrání, tak nějak si sedí na postižených místech a k ničemu to není. Mně tedy kolem nosu vyskákaly tlustější vrstvy suché kůže, což se mi stává u většiny běžně dostupných krémů z drogerie.

    Na pleti je krém příjemný, snadno se roztírá, rychle se vstřebá, na postižených místech nepálí ani neštípe, což je za mě velké plus. Hydratuje, z dlouhodobého hlediska žádný zázrak. Pokožka sice zůstane „vláčnější“, ale během krátké doby používání nevidím na postižených místech žádný rozdíl. Na místech, kde problém nemám, je krém moc prima. Za ty peníze bych do něj určitě šla raději, než do krémů běžně dostupných v lékárnách. Co mě překvapilo, protože jsem z něj měla na začátku takový „maskový“ pocit, tak na pleti jen tak nesedí, takže ho člověk za dvě hodiny nesmyje vodou a není zase jako sušenka.

    Krém se dá vrstvit, ale k ničemu to není. I tak se ale chová jako po jedné vrstvě, což je za mě osobně taky plus.

    Celkově mám z krému rozporuplné pocity. Mít jinou diagnózu, hodnotila bych určitě kladněji, takhle jsem ani nic nového a zajímavého neobjevila. To mě upřímně mrzí. Na druhou stranu ale zase nemůžu říct, že by byl špatný.

Tělové mléko

    Super! Krásně voní, má příjemnou konzistenci (zajímavou i na pohled, protože je taková poloprůhledná, lehce třpytivá?), dobře se roztírá, rychle se vstřebá, hydratuje, na pokožce drží. Dlouhodobý efekt tady určitě je. Používání tohoto mléka jsem si užívala a klidně bych si ho koupila. Jenže - mám odzkoušeny i kousky levnější, které bych hodnotila podobně. I tak ale uvažuji, že do mléka (na samotném výrobku je označován jako balzám) investuji.

    Jako mínus snad uvedu jedině to, že se jím mažu hodně a připadá mi, že i rychle ubývá.

Regenerační krém na ruce

    Opět jsme u toho, že krásně voní. Konzistence je klasická, ničím výjimečná od jiných produktů na ruce. Po prvním i druhém, a dokonce i třetím, použití jsem se nemohla zbavit dojmu, že to bude takový ten smývací krém – namažeš se, krém funguje, cítíš ho, a jakmile si je umyješ je pryč a ruce jsou jako dřív. To se naštěstí nepotvrdilo. 

    Krém se opět rychle vstřebá a na rukách zanechá slabý pocit, že jsou něčím natřené. Ovšem vůbec se nesmývá a opravdu něco dělá, i když ne v takové míře, abych z toho byla na větvi. Ruce mám od doby, co ho používám, určitě v lepším stavu, jenže – dřív jsem se nemazala dost sporadicky a značky střídala jako na běžícím páse a krémy posílala dál. Je tedy otázkou, jak by se pokožka rukou chovala s pravidelným používáním jiného krému.

    Co ale chci vypíchnout je fakt, že mě tento krém  naučil, že i aplikace krému na ruce může být příjemná a můžu jít v klidu spát, aniž bych měla neustále pocit ulepených nebo prostě krémem zatížených rukou. Z tohoto úhlu pohledu je to pro mě velmi cenná zkušenost a výhoda do budoucna, protože své ruce nešetřím a jak se zdá, konečně jsem se naučila se o ně trochu starat.

    Nepálí, neštípe.

Mýdlo na ruce pro ochranu lipidové bariéry

    Hodnotit mýdlo mi přišlo asi jako nejtěžší. Co na tom chce člověk hodnotit? Některá mýdla vysušují, jiná ne, ale co dál? Špínu určitě smyje, to kolikrát zvládne i obyčejná voda.

    Krásně voní. Umývá. Rozhodně nevysušuje, ale nemám ani pocit, že by oproti jiným mýdlům, která používám, hydratovalo.

    Nepálí, neštípe, a to ani v rankách nebo suché kůži. Aplikace snadná a příjemná.

    Ve spojení s krémem na ruce určitě super kombinace, snad i vhodný dárek pro někoho, kdo má s kůží na rukách nějaký ten problém a vy mu chcete udělat nejen radost, ale taky mu trochu pomoci. Věřím, že by to mohlo fungovat.

Pleťový krém - Tělové mléko - Krém na ruce

    Tolik k mým postřehům, které jsem nastřádala během testovacích dní. Určitě jsem spokojená, i když ne vysloveně nadšená, a všechny výrobky dopotřebuju. Jestli si některé pořídím, to si ještě nechám projít, ale adepti tady určitě jsou.

    Jestli bych tuto kosmetiku doporučila? Ano. Ovšem s přihlédnutím k tomu, jaký je váš problém, jaké výrobky vám osobně vyhovují. Nečekejte zázraky, protože se pravděpodobně nestanou. Pokud se ale jen rády/i rozmazlujete, pak směle do toho! Nemyslím si, že by v takovém případě někdo mohl být zklamaný.

    Důležité je však říci ještě jednu věc, za kterou si stojím – testování u určeném časovém úseku je krátké. Člověk určitě leccos pozná už v prvním týdnu, ale rozhodně je lepší dát krémům delší čas, až potom hodnotit. Pokud mi to tedy čas dovolí, ráda bych se k tomuto testování vyjádřila ještě jednou později, až budu mít pocit, že jsem výrobky nejen dopotřebovala, ale taky pořádně poznala.

    A možná ještě maličkost – kosmetiku testuji ve finální fázi těhotenství. Hormony se bouří, stres z blížícího se porodu je mým denním chlebem.. Myslím, že i taková věc dokáže výsledky testování trochu zkreslit. Zároveň si ale říkám, že je nejen zkreslí, ale také otestují, a v tom případě Dermedic obstál na výbornou.

    Celkově bych se ještě vyjádřila ke značce jako takové. Ve chvíli, kdy jsem se dočetla, že jde o polskou značku kosmetiky, byla jsem z toho dost na vážnách. S jistou polskou značkou nemám dobré zkušenosti – jejich výrobky absolutně nic nedělají, kromě toho, že opravdu hezky voní; pokud tedy nejsou extrémně mastné – ale Dermedic je určitě jiný. Rozhodně lepší.

    Takto mile překvapená děkuji Modrému Koníku za možnost tyto výrobky testovat.

#recenze #test_dermedic

Začni psát komentář...

Odešli