Paříž mi připadá nejúžasnější, když se skrz ní, jen tak bez cíle prochází, a když je hlad, tak si kdekoliv dám tatarák a skleničku vína.
Moje oblíbená restaurace, kde miluju jejich cibulačku, creme brulee, tatarák a mořské plody:
https://www.pieddecochon.com/
@nebetka to by bylo krásné, jenže já jsem v tomhle ohledu strašný pošuk, takže v rámci duševního klidu potřebuju plánovat 🙈 Každopádně děkuji za tip, vypadá to dobře 👍
@suzanna123 Ještě napíšu jednu úžasnou restauraci, ale zatím si nemohu vzpomenout, jak se jmenuje. Už asi 80 let tam vaří jedno jídlo, úžasný steak s omáčkou Cafe de Paris a má to tam jedinečnou otmosféru.
Z praktických věcí rozhodně doporučuju vzít si malou pasovou fotku a nekupovat předražené turistické jízdné, ale zařídit si jejich "lítačku" (časově stejné jako ta turistická průkazka) a jezdit za méně. Tzn. namísto Paris Visite si koupit Navigo Pass - prodává se jako měsíční nebo týdenní (kalendářní týden). Rovnou na pět zón, a pak je v tom i cesta na letiště a z letiště bez dalších jízdenek.
https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/navigo-...
https://relaisdevenise.com/
Dlouhá fronta, neformální, ale útulné prostředí a jediný hlavní chod, již od roku 1959 - nakrájený štavnatý vysoký roštěnec, připravený na grilu, domácí hranolky a tajná omáčka.
@nebetka díky moc! ❤️
Paříž je úžasná! Já za sebe doporučuju si zaplatit nějaký hotel v dostupnosti centra, pak se dá dost obehat pěšky. ❤️ Já kdysi bydlela několikrát v hotelu Sibour. Nevím, jestli to pořád ještě je, ale třeba Louvre míval některé dny večerní otviracku za lepší cenu vstupného.
Do Paříže jezdím několikrát za rok služebně. Bohužel teď docela podrazily hotely, je problém sehnat něco slušného pod 200eur za noc. Určitě hotel bez snídaně a raději si něco koupit v nejbližší pekarne. Doporučila bych určitě vyhlídku z Arc de Triomf, ta se mi líbí víc než z Eiffelovky. Pak Montmartre a Sacre Coeur, nejlépe v podvečer. Procházka od Louvre k Champs Elysées. Na jídlo Papa Poule, Chez Julien, Buvette.
@lieverd ❤
@zmrz_lina
@lieverd mám centrum - 2. obvod 😍 A bez snídaně. Původně jsem chtěla s, abych měla aspoň snídaně bez dilematu co a kde, ale co jsem koukala, tak ve většině hotelů recenze nic moc (navíc jsem i kolikrát zažila, že recenze byly super, já byla natěšená a pak otrávená). AFrancie má výhodu, že sehnat dobré cappuccino a croissant není problém. A hádám, že to vyjde i dost levněji než hotelové snídaně, kde stejně jím jak vrabec...
@suzanna123 přesně. Snídaně v hotelu je 15-20eur. A často to není žádné terno. Za půlku budeš mít výbornou kávu a croissant od pekaře.
@lieverd já měla u původního hotelu se snídaní o 20 EUR dražší než bez - dohromady na 3 dny, tak jsem vzala s, ale pak řešila, jestli to nezrušit. Jako hotelové snídaně jsou příjemné, ale tady by mi fakt bylo líto jíst něco průměrného. O kvantitu u mě nejde tak jako tak a možnost výběru a více variant radši oželím
@nebetka ano, přesně takovou Paříž jsem zažila. Byli jsme tam služebně, jen tak šli, jak nás nohy nesly a když jsme měli hlad nebo chuť na nějakou památku, tak jsme zastavili. Jediný cíl byla kavárna Les Deux Magots. Bylo to nádherné a dodnes vzpomínám na nejkrásnější Paříž. Na druhou stranu to byla už moje 3 návštěva a nejprofláklejší památky jsem už znala. Já mám třeba sen strávit sana aspoň 2 dny v Louveru 🥰
@x_kaatja Naprosto rozumím. Taky jsem tam byla několikrát. A jednou právě s manželem, který tam byl na služebce, tak jsem se celé dny jen toulala a večer pak byl příjemný s manželem a jeho klienty večeře. Do Louveru bych taky ráda, to jsem nezvládla ještě v žádné návštěvě. A taky bych ráda do Disneylandu s holkama.
Ještě doporučím jedno úžasné místo, kdyby se náhodou někomu líbilo.
The Rungis international Market, což je obrovský trh (haly s potravinami pro velkoodběratele) a podívat se do něj, byl pro nás velký zážitek. Kamarád tam pravidelně nakupuje, umí francouzsky, auto na přejezd jsme měli, tak to bylo o to jednodušší. Jsou tam i skvělý restaurace. Byli jsme tam od půlnoci do osmi do rána, to tam žije a nejvíc se nakupuje.🙂
Pokud jde o jídlo, pro mě největší pecka bylo Hotel Relais Saint Germain. Nejde tam udělat rezervace, musíš si na chodníku vystát frontu, ale stojí to za to. Šneci, steaky a šampaňské. A naopak s rezervací Atelier Robuchon. Byl to jeden z nejlepších kuchařů světa a i po jeho smrti, i přes ztrátu jedné hvězdy, restaurace drží top úroveň. Z cukráren rozhodně Cedric Grolet kousek od Opery.
@nebetka to zní skvěle, akorát já budu bez auta 😕
@rebe hele, muž mi sice věnoval svůj klima bonus, tak můžu hýřit, ale nerada bych ho projedla v jedné restauraci 😁 Já Tě tu původně chtěla označit, ale pak jsem si říkala, že vy jste asi jeli po těch top restauracích a to asi ani nechci, když jedu sama (a nejen proto, že bych si to musela sama zaplatit 😁). Ale budu vědět, kam kouknout, až si tam udělám výlet s drahým 👍
@suzanna123 Robuchona bych si schovala na romantickou večeři ve dvou, ale Relais Saint Germain budeš ráda, když chytneš stůl venku na chodníku (jako my na konci listopadu) a je to velmi Pařížské, můžeš si dát klidně jenom hlavní jídlo, cena je v pohodě a jídlo stojí za každé euro. A u Cedrika si dej croissant!
@rebe tak jo 👍❤️

Tak tady se s dovolením pripichnu 🙂 dostala jsem k narozeninám poukaz na prodloužený vikend v Paříži, ale ještě jsme nenašli termín 🙂 takže inspirace na jaro 🙂