Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    tangerina
    18. led 2022    Čtené 79x

    Testování HiPP BIO Combiotik

    Děkuji za možnost otestovat umělé mléko HiPP BIO Combiotik, balíček přišel dle domluvy a plus velmi milé překvapení, že krabice s mlíčkem přišly 4 a ne jedna, jak jsem původně očekávala.

    A teď k samotnému hodnocení testovaného produktu.

    Balení:

    Obal se mi velmi líbí, krásná a jednoduchá grafika, vše podstatné uvedeno na obalu, takže není třeba hledat další informace. Papirova krabice se mi svým způsobem v podstatě líbí, ale provedení mi naprosto nevyhovuje. Myšlenka, že každou odměrku hezky zarovnáte o speciální, k tomu určený okraj, je perfektní ale k dokonalosti chybí lepší volba materiálu. Musíte totiž neustále manipulovat se sáčkem uvnitř. Stále rozlepovat a zalepovat, vyrovnávat pytlík až k okraji aby prášek při zarovnávání padal zase zpět kam má, a zastrkávat odměrku do možná dobře myšleného otvoru, ale úplně nepoužitelného.

    Za mě tedy velké mínus že těchto důvodů:

    1) lepítko brzo přestává lepit, protože se na něj samozřejmě chytá mléčný prášek

    2) ať už vyrovnáte ten stokrát přehnutý a pomačkaný sáček sebelépe, vždycky se prášek vysype mimo a dochází tak ke zbytečným ztrátám

    3) na odměrce po pár dávkách zůstává prášek nalepený, takže si ho zase sypete všude po krabici. Celé balení je pak nevzhledně "špinavé" včetně odměrky v díře na kraji.

    Ideálním řešením se tak jeví presypani do plastové provedení krabice, kterou jsem dostala jako dárek v porodnici. 

    Příprava mléka:

    Tak tohle pro mě byla pro mě velká změna, obvykle je příprava mléka o dost jednodušší Jsem zvyklá (u mlíček jiných značek) vzít převařenou vodu, ohřat ji na 40°C, nasypat prášek, zatřepat a je hotovo. Postup u HiPP je z mého pohledu složitější a já ho dodržela snad jen ze začátku, pak už nebyl ani čas ani nálada 🤣 ale nerekla bych, že by na chuti mléka byla trochu jiná příprava znát.

    Chuť mléka:

    Myslím, že malému mlíčko chutnalo. Od první lahvičky neměl problém. Vypil vždy vše, co jsem připravila a spokojeně usnul. I já ochutnala a přišlo mi dobré, žádná pachuť.

    Složení:

    Na složení jsem byla obzvlášť zvědavá, protože všechny složky jsou eko zemědělství mě ještě víc potěšilo. Nejsem žádná "BIO matka", ale líbí se mi přístup společnosti k získávání surovin 

    I podpora imunity v tomto zimním období pro mě byla taky důležitým bodem. Porovnala jsem si tedy složení mléka HiPP s jinými mléky a došla k závěru, že je naprosto stejné, ale s tím, že v mléku HiPP je "všeho víc". Všech vitamínů, stopových prvků, minerálů a ostatního je v mléku obsaženo o nějaké to procento navíc oproti konkurenčním značkám.

    Já musím ještě na závěr recenze říct, že syn netrpěl žádnými střevními obtížemi a mlíčko krásně přijal.

    Chtěla bych zároveň ještě jednou moc poděkovat za možnost testování.

    #inspirujici_soutez_joie
    Stavení kostek je teď největší zábava, Vašík 18m

    Ačkoliv mrzne až to bolí, tak aspoň na chvíli vyvětrat mámu 🤣

    Sice tomu nerozumí,ale zatím vypadá nadšeně 😂😍

    tangerina
    28. lis 2020    Čtené 323x

    Úrazy už mě nezaskočí

    Po narození syna jsem byla nejšťastnější maminka na světě. Ale samozřejmě se štěstím přišly i obavy, zda se o něj dokážu postarat za každé situace. Například jsem pečlivě studovala návod na monitor dechu a modlila se, aby nikdy nespustil alarm. Jakmile syn začal chodit, tak to začalo, přišly první pády. Upřímně jsem si přišla jako nejhorší máma na světě, že nedokážu pádům zabránit. Bohužel asi samy víte, že kolikrát těm situacím fakt zabránit nejde. No a nejlepší je v tu chvíli být připravená a umět na takovou situaci reagovat, bez zbytečné ho stresu a hysterie. 

    Díky Modrému koníku jsem se dostala k online kurzu První pomoc dítěti, který zpracovala MUDr. Michaela Knězková. Díky tomuto kurzu jsem najednou získala pocit, že dokážu dítěti okamžitě pomoci. Samozřejmě, jako každá máma si přeju,abych znalosti získané na kurzu nikdy nemusela použít, nebo alespoň ne v ty život ohrožujících situacích.

    Kurz je zpracovány tak, aby byl pro maminky praktický a užitečný a hlavně srozumitelný, aby každá máma, táta, ale i babička zvládla základní první pomoc doma. Kurz je rozdělen do tzv. modulů, ke kterým se maminka může kdykoliv znovu vrátit. Kurz je věnován jak části první pomoci miminku, tak pak první pomoci větším dětem. V části o miminku je  celkem 12 videolekcí.  V této části se maminky dozví např. jak vybrat pediatra a porodnici, o  motorickém vývoji dětí, o  monitoru dechu a a vsemi maminkami obávanému syndromu náhlého úmrtí, dále o očkování, febrilních křečích, teplotách i samotné resuscitaci kojenců, která je zásadně odlišná od větších dětí.

    V části první pomoc dítěti je celkem 14 videolekcí. Zde se dozvíte, jak třeba  postupovat při úrazu, otravě  nebo popáleninách, které se u dětí velmi často stávají a mívají kolikrát fatální následky.

    Za sebe hodnotím kurz velmi pozitivně, je zpracován velmi srozumitelně, takže laik opravdu pochopí, co v dané situaci rychle udělat.

    Po absolvování kurzu vám zůstane přístup do členské sekce natrvalo, takže se ke kurzu a jednotlivým lekcím můžete kdykoliv vrátit a zopakovat si svoje znalosti.

    Sama doufám, že nebudu některé znalosti muset v praxi použít.

    Velmi ráda  tento kurz doporučím i ostatním rodičům a i prarodičům.

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    Dnes večer se chystám na první lekce z kurzu první pomoci pro miminko. Přece jen druhé mini na cestě, tak je třeba být připravena na všechno. Ale jinak doufám, že nikdy nebudu potřebovat,ale je dobré vědět, co mám dělat.
    #test_comamdelat

    Dnes mám za sebou další lekci z online kurzu první pomoci. Vzhledem k tomu,co je u nás teď aktuálním tématem, vybrala jsem kapitolu o padech. Teď už vím,co mám dělat.

    Když je dítě po pádu v bezvědomí, vždy k lékaři.
    Když zvrací, vždy k lékaři.
    Změna chování, velké krvácení z hlavy, vždy k lékaři.

    #test_comamdelat

    tangerina
    Zpráva byla změněna    16. lis 2020    

    Vždycky jsem si myslela, že první pomoc dítěti nikdy nebudu potrebovat,maximálně ošetřím rozbité koleno. Když ale vidím, jak ten můj rostak litá a občas ty pády jsou už skoro na hranici úrazu, jsem velice vděčná, že se můžu účastnit testování on-line kurzů MUDr. M. Knězkové. Věřím,že si pak už budu jistá,jak se zachovat, kdyby se nahodou něco stalo synovi. Takže jdeme na to.

    #test_comamdelat

    tangerina
    21. bře 2020    Čtené 331x

    Naše testování Nutrilon Profutura 2

    Když jsem si na koníku přečetla o možnosti testovat pokračovací mléko Nutrilon Profutura 2, okamžitě jsem napsala, protože jsem jej chtěla dlouho vyzkoušet. Vašíkovi bude 8 měsíců a do šesti měsíců byl výhradně kojený. Pak se ale začal v noci velice často budit a po poradě u pediatra nám bylo doporučeno zkusit dát večer ještě dávku UM. Zkusili jsme tedy a skutečně to pomohlo, Vašík se přestal často budit. Ovšem začal mít trošku trápení s trávením, přišlo mi, že má problém se vykadit a také, že jej bolí bříško. Takže nám testování skutečně přišlo vhod. 

    Ještě než dorazil balíček, tak jsem se dívala na internet, abych si o produktu něco zjistila. Tak vám níže napíši, ty nejzajímavější informace, proč se mi Nutrilon Profutura líbí.

    1) Rozvoj mozku

    Pokračovací mléka Nutrilon obsahují omega 3 mastnou kyselinu alfa-linolenovou, která podporuje rozvoj mozku a nervové soustavy

    2) Unikátní směs tuků

    Pokračovací a batolecí mléka Nutrilon Profutura obsahují jedinečnou směs rostlinných a živočišných tuků spolu s bezvodým mléčným tukem

    3) Směs prebiotik GOS/FOS

    Obsahuje unikátní klinicky testovanou směs GOS/FOS napodobující funkci oligosacharidů mateřského mléka. Účinky směsi GOS/FOS byly potvrzeny klinickými studiemi

    4) Podpora imunity

    Pokračovací a batolecí mléka Nutrilon obsahují vitamíny C a D, které přispívají ke správné funkci imunitního systému

    A teď tedy k našemu testování, když dorazil balíček, velmi mile mě potěšil i dopis od koníka. Ale já hned začala zkoumat obal. Musím říct, že tak pěkný obal jsem dlouho neviděla, super grafika, embosing textu. Jediné co, tak mi chvíli trvalo, než jsem našla tabulku s dávkováním. Ale jinak super. Co je ovšem největší pecka, tak to je obal samotný, perfektně vyřešené zavírání, takže mlíčko je chráněno přes vlhkostí a úplně nejvíc mě dostal drzacek na odměrku. Protože, co jsem měla možnost zkusit, tak jsem vždy lovila odměrku a byla celá opatlaná. 

    Večer jsem tedy zkusila udělat první dávku mlíčka, samozřejmě jsem ochutnala a vyloženě mi také zachutnalo, takže od té doby si vždy, když dělám mlíčko, jednu odměrku nasypu do pusy 😂😂😂 Mlíčko velmi jemně voní, snadno se rozpustí, takže stačilo lahvičku párkrát protřepat a bylo hotovo. Dokonce i pěnivost byla minimální. První lahvičku Vašík přijal vlažně, téměř bez zájmu. Ale on pořádně ještě z lahvičky pít neuměl, takže nám krmení vždy dlouho trvalo. Ale po pár cucnutí mu evidentně zachutnalo a vypil ji celou! 

    Další dny už mi přišlo, že se i těší. Zkusila jsem tedy udělat z mlíčka i kaši, no to byla výhra. Vašík se oblizoval až za ušima, takže kaše je jeho nejmilovanější jídlo 😍  

    Tak teď střídám kaši a mlíčko. A představte si, Vašík se budí jen 1x za noc, dříve to bylo klidně i 8x. Navíc trávení jej už vůbec netrápí, kaká i několikrát za den a bříško už vůbec nebolí. 

    SPOKOJENÉ MIMINKO = SPOKOJENÁ MAMINKA

    Když tedy shrnu naše testování:

    + Malému velmi chutná a dobře ho snáší.

    + Dobře se rozpouští.

    + Nesmrdí mi, jako jiná UM.

    + Složení, které neobsahuje palmový olej.

    My tedy doporučujeme a už u tohoto mlíčka zůstaneme. 

    #zkusenosti_nutrilonprofutura

    Včera jsem poprvé zkusila udělat Vasikovi kaši z mlicka Nutrilon Profutura a Vasik snědl celou misku, přestože zatím příkrmy docela bojkotuje. A už vůbec mu nevadilo, že jej krmí táta 😂
    #test_nutrilonprofutura

    (2 fotky)

    Máme za sebou týden s mlickem nutrilon profutura 2 a musím říct, že zatím super. Vasikovi (i mně) moc chutná a evidentně ho bříško neboli 🥰
    #test_nutrilonprofutura

    tangerina
    Zpráva byla změněna    4. bře 2020    

    3 2 1 start....testování začalo.
    Musím vám ukázat, že balení Nutrilon Profutura je fakt super.
    Za mě nejlepší vychytavkou je drzacek na odměrku ve víčku dózy 🔝
    #test_nutrilonprofutura

    (3 fotky)
    tangerina
    Zpráva byla změněna    2. bře 2020    

    Ráno SMS, že mi PPL doručí balíček. No a jaké překvapení, že už dorazil Nutrilon Profutura 2 na testování s krásným dopisem.
    Vasik i já se už moc těšíme, až budeme moci vyzkoušet

    #test_nutrilonprofutura

    (2 fotky)
    tangerina
    29. říj 2019    Čtené 568x

    Testování pracích kapslí Persil Disc 4in1

    Ahoj koníkovky,

    Ráda bych se s vámi podělila o svou zkušenost s pracími kapslemi Persil Disc 4in1. Opravdu jsem byla ráda, když jsem byla vybrána na testování, protože za 1) miluji všechny nové věci a za 2) pračka u nás jede skoro pořád.

    Abyste věděli, co jsou prací kapsle Persil Disc 4in1, tak stručně shrnuji: jedná se o kapsle s technologií hlubokého čištění a jedná se o formu disku, který jako první na českém trhu kombinuje v unikátním a patentovaném čtyřkomorovém provedení čtyři výhody – odstranění skvrn, zářivost barev, dlouhotrvající svěžest, ochrana vláken oblečení.

    A nyní přejdu k mému vlastnímu hodnocení. Vzhledem k tomu, že již nějakou dobu, myslím, že je to téměř 5 let, používám na praní pouze kapsle. Začala jsem s tím po nákupu nové pračky, předtím jsem používala pouze prací prášek, ale jakmile jsem jednou zkusila kapsle, nikdy jsem se k prášku nevrátila, ono totiž po prášku zůstával dávkovač zanesený a občas byl prášek i na oblečení. Takže kapsle pro mě nebyly žádnou novinkou, ale ne všechny kapsle jsou stejně účinné, některé se hůře rozpouští a zůstávají zbytky uvnitř pračky. Proto jsem byla zvědavá, jaké jsou Persil Disc 4in1, které jsem dostala na testování. Po otevření balíčku jsem okamžitě ucítila nádhernou vůni a hned jsem se rozhodla kapsle vyzkoušet na manželových bílých pracovních tričkách. Zajímalo mě hlavně, zda si poradí se skvrnami od deodorantu, které normálně nejdou vyprat. Nedočkavě jsem přešlapovala před pračkou a byla mile překvapena. Na některých tričkách skvrny úplně zmizely, na jiných alespoň vybledly. Zkusila jsem krásně voňavé prádlo usušit v sušičce a byla jsem velmi překvapena, že prádlo po usušení stále krásně voní. První praní tedy Persil Disc 4in1 zvládl na výbornou.

    Další přišly na řadu ručníky a osušky, u nich mám pocit, že po vyprání a usušení jsou jemnější a příjemnější na dotyk. Radost se do nich po umytí zabalit. Zde jen moje malá poznámka, že vůně je tolik intenzivní, že mi při otírání potu při hodině posilování začala být vůně až nepříjemná. Ale pouze do doby, než jsem se po hodině osprchovaná těšila až se otřu do voňavé osušky. V šatně se mě hned kamarádka ptala, v čem peru, že mi krásně voní ručník 😊

    S tmavým prádlem si opět kapsle Persil Disc 4in1 poradily na výbornou, prádlo čisté, voňavé, jemné, navíc pračka je naprosto čistá.

    Co se týče samotného obalu, samozřejmostí jako u jiných kapslí je bezpečnostní uzávěr, zde jsem s otevíráním pokaždé trochu bojovala, než jsem se ke kapslím dostala, ale zase na druhou stranu pro bezpečnost dětí je to určitě lepší.

    Pokud bych tedy měla shrnout, tak za mě jednoznačně Persil Disc 4in1 doporučuji. Skvrny zmizely, nebo alespoň zesvětlaly, prádlo voní i po usušení v sušičce a je jemnější. Já už mám další balení napsané na nákupním seznamu, a co vy?

    #test_persil #zkusenosti_persildiscs4v1126