tital
29. říj 2010

Vyrazka x akne x exem

Co to je ?

podle mého názoru normální potničky, případě dětský exantém.. Ale nejlepší bude když zajdete k alespon dětské lékařce.

29. říj 2010

potničky, zkuste potírat vychladlým černým čajem, radila mi to Dr. Pokud nepomůže, rozhodně to neublíží. A pokud po čaji zmizí zarudnutí, stačí namazat dět. krémem 😉

29. říj 2010

určitě se nedá nic zkazit ani obkladem z heřmánkového čajíku, ten vysuší, neotírat vlhčenýma parfemovanýma ubrouskama, a zkusit se zamyslet i nad možností kontaktní alergické reakce, buď z pracího prášku, nebo třeba podráždění z nějaké kapucky, zipsu, nebo já nevím..

29. říj 2010

Podle mě je to tzv "novorozenecké akné". Mimi se čistí, malá to měla taky a odeznělo to uplně samo...

29. říj 2010

Určitě bych vyzkoušela čaj z heřmánku, ale řepík je lepší. Nechala vysušit a pak namazala tvářičku měsíčkovou mastí. Tu používám hodně často, když něco vyleze. Parfémové vlhčené ubrousky bych neradila, když je tvářička podrážděná. Ale určitě bych zašla k lékaři. Jednou jsem šla taky s pupínkem v domění, že jde o potničku, ale praskal, hnisal a rozlízal se. Ještě, že jsem tam šla. Dostali jsme antibiotika v krému.

29. říj 2010

U nás se přesně takhle projevuje exém. Pak se mu to rozdělá úplně do krve pokud nezakročím a nenamažu mu to. Hodně nám pomáhá modrá indulana nebo lipobaze

29. říj 2010

Tital, tak tohle přesně máme taky. Byla jsem minulý týden v poradně, tak jsem to dr. ukazovala, říkala, že je to taková vyrážka. Nevím, jak to popsat. Ale třeba, když malej brečí, tak má úplně strašný fleky a když je v klidu, tak to trochu mizí. Mažu mastičkou Sinderman, tu jsme tu dostávali v porodnici. Asi trochu zabírá, protože to mizí. Pak jsem dostala vzorek od kamrádky od Adermy, s tou máme také dobré zkušenosti. A hlavně já se musím hlídat, když kojím. Že to taky můžu způsobovat já. Takže nesmím mléko, mléčné výrobky, musela jsem si koupit nějaká probiotika a ty jím. Pak taky máme koupat jen 2x týdně. Během tohoto týdne se vyrážka dost zlepšila.

29. říj 2010

Určo zajdi k doktorovi, tan ti řekne a pomůže víc než my. A určitě omez koupání pokud koupeš víc jak dvakrát týdně. Když budeš malýho utírat po jídle, tak jen čistou vodou a ničím to nedři 😉

29. říj 2010

ahoj, jestli můžu radit, tak na to nic nemazej ani heřmánek, jelikož je tam azulen na který je hodně lidí alergických. Jinak je heřmánek super na vysoušení, ale já bych to z uvedených důvodů nedělala, navíc kdo ví, jestli to chce vysušit. Nikdo z nás není kožař. Prostě se zeptej doktora a ten ti poradí. Když budeš zkoušet po domácku kde co, může se dostat někam jinam a doktor může těžko identifikovat o co jde.

29. říj 2010

lukik, ono bohužel doktoři také dost často chybně identifikují takové věci, jako jsou vyrážky a ekzémy, hlavně pediatři, kožaři zase skoro vždy napíšou nějaké hormonální masti. Vím to, setkávám se tu s maminama, co mají děti s AE, už nějakou dobu a něco už o tom vím a v 90% případů si mamina musí přijít na to, co dítěti vadí a co mu na to dát, a to stylem pokus/omyl. Je to smutný, ale je to tak. Jasně že se nedá chytit každé rady, co tu kdejaká mamina napíše, ale některé věci jsou univerzálně platné, jako třeba že každou novou kosmetiku nebo třeba bylinkový odvar je třeba vyzkoušet na kousku zdravé kůže, pak ideálně na kousku postižené kůže a až pak na celou postiženou plochu. Že na mokvavé věci se hodí něco, co vysušuje a hojí, tj. řepík, sudocreme, krém na opruzeniny od Bubchenu (výborná věc na AE v určitém stádiu 😉), koupat málo a ve vodě nebo černém čaji a vždy namazat něčím hydratačním, nemastným, jako je zmiňovaná A-Derma Exomega nebo Bioderma Atoderm PP apod. Pokud je to suché, tak promašťovat, ale ne sádlem 🙂, ani modrou indulonou nemá moc mamin dobré zkušenosti (i když jsou výjimky, samozřejmě), ale nejlépe opět směsí něčeho hydratačního viz. výše namíchaného s něčím mastnějším, třeba žlutou vazelínou, krátkodobě infadolanem, ten hezky hojí, lipobází, bepanthenem... Žádný doktor stejně neřekne, co přesně mazat, taky bude zkoušet. Navíc je třeba mít na paměti, obzvlášť pokud jsou v rodině alergie, že se může jednat skutečně o AE a pak vždy zauvažovat o vysazení hlavních dětských potravinových alergenů - kravské mléko, vejce, sója, ryby a mořské plody, ořechy, kakao, celer, rajčata, citrusy atd.

29. říj 2010

náš malej má tohle na tvářičkách pořád,takovou drsnou kůži dala nam na to krem pro extremne vysusenou pokozku a nak extra nezabírá :-/

9. lis 2010

Takové jsmle měli asi v 7měsících. Kojila jsem a dala jsem si jahody. Chodíme ke kožní lékařce a musíme být opatrný, řekla nám, že se takto projevuje atopický ekzém. Byli jsme i v Motole. Osypal se nám po hexavakcíně a tam zjistili, že je syn alergický na vakcínu černého kašle a chodili jsme na rozdělenou hexavakcínu!☹

9. lis 2010

Ahojky, já si taky myslím, že je to novorozenecké akné. Moje malá to měla cca v měsíci a odeznívalo to samo asi 2-3týdny. Vypadala taky hrozně a měla to jen na pusince. Doktorka nám na to ani nic nedala, prý to máme nechat tak. A měla pravdu.

9. lis 2010
Komentář byl odstraněný
tital
autor

Zabralo - louhovani čaje řepiku - dva sačky tak na dva dc vody - trikrat denne potrit, sem tam hydratovat - panthenol, excipial nebo jsem zkusila Zeleny Johnsons nature - hydratacni krem.. Podle MUDr. a podle ustupu v 7. tydnu to skutecne bylo novorozenecke akne.

9. lis 2010

Tak přesně tohle má ted naše Valentýnka vypadá to stejně i jak popisuješ to reaguje na teplo a zimu.... snad nám to taky zmizí!!!!

24. únor 2012