@ajka198 Ono to tak ale v podstatě je. Já jsem schválně po oné informaci studovala, jak to s těmi olivami vlastně je a ony jak dozrávají, tak se postupně sklízí ve třech nebo čtyřech etapách. :D
@tratatundra tak tomu bych věřila. Takže některá jsou nezralé, některé zralé a některé shnilé (zoxidované stářím) 😀
@ajka198 No, ta oxidace se dělá právě na těch zelených olivách. Jesti tě to zajímá, tak tady je článek, který to vysvětluje: http://vivaitalia.blog.cz/1107/cerne-nebo-barve...
já to vím.. dávali kdysi v tv.. už si přesně nepamatuji, jak to dělají přesně, ale ano, a docela to trvá dlouho.. ty jo drahé olivy se "nakládají" i několik let...
Ty jo, ja myslela, ze jsou to dva ruzne druhy oliv 😀
@ireniq taky tak 😅
@knoflikarka
@cermij jsem rada, ze nejsem sama 😇
@zuziktom No já jsem úplně čuměla.
@ireniq Aha, tak to mi nikdy nenapadlo, že by to tak mohlo být, ale logiku to má. To bude ale asi tím, že jsem žila v oblasti, kde se pěstují olivy ve velkém, tak jsem je viděla zrát.
žiju v tom, že zelená oliva je nezralá. Minule jsem poučovala muže a on mi to nevěřil 😀