triskova_v
25. lis 2020
327 

Kdo je připraven, není zaskočen

Měla jsem možnost zapojit se do testování online kurzů první pomoci od doktorky Knězkové. A musím říct, že to byl smysluplně strávený čas

Kurz je rozdělen na dvě části. Je podaný příjemnou formou, a paní doktorka se příjemně poslouchá. 

O miminku

1) Videolekce

První část kurzu obsahuje 12 krátkých videolekcí. Každá zaměřená na jednotlivé téma, jako je Výběr pediatra, Porodnice, Co čekat za vyšetření po porodu, Monitor dechu, Motorický vývoj do 1 roku, ale třeba i Febrilní křeče či Resuscitace dítěte. Prostě vše co vás napadne od pozitivního těhotenského testu, až do roku dítěte. 

2) Knihovna

Tady najdete další informace, které se můžou hodit. Například Trable s prvními zoubky, Zavádění příkrmů nebo jak vybrat První botičky. Bohužel mám články uzamčené až do 30.11. (kvůli tomu aby nedošlo k přehlcení informacemi a ty byli dávkovány postupně).

3) Ke stažení

Po uvolnění knihovny se uvolní další obsah, který by měl sloužit k přehledu či zopakování toho, co jsem se v kurzu dozvěděla. 

První pomoc

1) Videolekce

Druhá část kurzu obsahuje 14 videolekcí. Jejich délka bývá v průměru kolem osmi minut. Nejdelší a nejnáročnější je Resuscitace. Paní doktorka se zabývá v každém videu jedním tématem. Například se jedná o Spolknutí hraček, Popáleniny, Otravy, nebo Alergické reakce. 

2) Knihovna

Zde najdete 12 článků - na každý měsíc v roce jeden. Vždy je tematicky zaměřený, srozumitelně napsaný. Jako prosincový článek tu máme Nástrahy adventu - Co dělat když dítě ochutná vánoční hvězdu, kam volat v případě nejasností (Toxikologicko - informační středisko (TIS) +420 224 91 92 93 - linka dostupná 24 hodin denně). Kdy si dávat pozor na med a ořechy v cukroví a hlavně pozor na kosti v kaprovi. V každém článku je proklik na jednotlivé lekce První pomoci, aby jste si jí kdykoli mohli připomenout. 

3) Ke stažení

Bohužel ani zde se mi ještě neodemkl obsah ke stažení. 

Shrnutí

+ Ucelené informace o první pomoci na jednom místě,

+ přehledná a přiměřeně dlouhá videa,

+ možnost pustit si videa několikrát za sebou, i po delší době,

+ možnost pustit videa manželovi i hlídacím babičkám,

+ nemusíte nikam jezdit, ale videa zkouknete i v pyžamu,

- cena je vyšší, ale peníze investujete do sebe, svého vzdělání a zdraví svých dětí.

Za mě se kurz určitě vyplatí. Paní doktorka má svou facebookovou skupinu, kde jsem zaznamenala, že celkem rychle odpovídá na dotazy. Sice jsem poctivě koukala, ale i tak doufám, že nikdy nebudu potřebovat nasbírané informace. 

#test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

Začni psát komentář...

Odešli