Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři
    1 / 1

    Ty jo, tos na ni zapomněla, že se vařila 8 hodin? A podle jakého receptu jsi dělala?

    17. dub 2021

    Cizrnu jsem dělala jen jednou. Chuť jakž takž ujde, ale nestojí za to, abych se s tím mordovala půl dne. 🙈

    17. dub 2021

    jediné o čem pochybuji, že je v Albertu lepší, a když tak jen kvůli éčkům a různých dochucovadlům, myslím, že budou kolegyně nadšené 🙂

    17. dub 2021
    viridie
    autor

    @kackakastanka ale jako jóó, ale víš jak..prostě terno to není..ale za chvíli budu servírovat, tak uvidíme .A diky za podporu 💚

    17. dub 2021

    ja miluju humus, taky obcas delam, cizrna mi teda staci povarit necelou hodku kdyz je dlouho namocena tak 12- 24 hod staci a neee v albertu neni lepsi urcite to mas dobre, kdyztak prichutit kdyz se ti nezda, vic cesneku, tahiny, citroju, soli....

    17. dub 2021

    @viridie
    @kexina Super měkká a krémová cizrna je vařená v tlakáči a to rozhodně netrvá půl dne 😉.

    17. dub 2021

    Namočím na noc a druhý den vařím cca hodinku, dávám do mixéru i vodu z vaření a svoji tahini pastu, olivový olej ,římský kmín a je luxusní

    17. dub 2021

    Já namacim a pak přivedu k varu v papiňáku a vypnu, nechám dojít a je super 👌

    17. dub 2021

    Jejda, ja ji jednou chtěla podle tohohle receptu udelat a nikdy jsem to nebyla schopna dokkncit, je to hrooozne na dlouho. Tak jsem si radsi koupila cizrnu ve sklenicce 😂

    17. dub 2021

    @olga_ Tlakáč nemám. Ani nechci.

    17. dub 2021

    V Albertu ho maji moc dobry, s nim krabicku na posezeni 🙂

    17. dub 2021

    @kexina Já jsem na něj taky dostala od rodiny "zbrojní pas", mám z něho respekt 😂.

    17. dub 2021

    Se jako priznam, ze mi nejvic chutna hummus z konzervovany cizrny (kupuju Alnaturu), z varene mi to proste neprislo ono. 😬 Jinak jsem zjistila, ze vliv ma taky tahini. Kupuju uz jen jednu znacku.

    17. dub 2021

    Ja miluju hummus se sušenými rajčaty z Lidlu. A marně se snažím doma se mu přiblížit.🙂

    17. dub 2021

    @olga_ No, já vím, že ty nové jsou asi něco jiného, ale já viděla na vlastní oči, co to dokáže, takže do mojí domácnosti to nesmí. 😅

    17. dub 2021

    @kexina Já před každým vařením profukuju ty ventily a nehnu se od toho. Fakt z toho mám respekt, protože to mohl vymyslet jedině chlap - děkujeme, pane Papine 😀 - ženská by si to sama od sebe do kuchyně nedotáhla. Ale faktem zůstává, že cizrna vařená v papiňáku je opravdu lahodná.
    @viridie Jinak nečetla jsem celý recept od Florentýny, ale doporučuju solit tak, že na oleji uděláš cibulku se solí. Samostatně tam sůl nedodávám a kdyžtak přidělám tu cibulku. No nic, asi jdu namočit cizrnu 😍

    17. dub 2021

    Holky, co je na tom tak na dlouho a složité? Cizrnu vařím 2-3x měsíčně a máloco mi přijde jednodušší 😳 Trochu namočím, neurčitou dobu, dítě ji promeje prstikama, potom vařím v papinaku, neurčitou dobu, prostě přiměřeně, mixér z toho udělá pomazánku raz dva. Je rok 2021 a nepereme už přece taky na valše 😅 Prostě musí být adekvátní nástroje, pak je každý projekt zábava.

    17. dub 2021

    @blue108 Tak, tak, taky se stavím za cizrnu a její kouzlo. Obecně teda kouzlo luštěnin, protože udělat si pomazánku typu hummus z čočky i fazolí je taktéž lahůdka. Vždycky jí uvařím celé balení, z části je hummus, část na omáčku, část jen tak do jídla, část rozmixované na zahuštění polévky... A je vystaráno na několik jídel 😉.

    17. dub 2021
    17. dub 2021

    @olga_ jj, do salatu nebo zapečenou v troubě. Nedávno jsme ji začali používat i jako základ na vajickovou, tunakovou nebo jinou pomazánku.. zrovna cizrna je potravina, s kterou nikdo z rodiny nemá problém, je zdravá, pytlík stojí 25 a přitom je toho hromada 👍

    17. dub 2021