vitkovakaterina
4. črc 2018
232 

Grilovací sezóna s rakletovacím grilem KLARSTEIN

14. črc 2019

Tak a je to tady...

Byla jsem vybrána se svou rodinou a přáteli na testování rakletovacího grilu Klarstein. Záměrně píši s rodinou a přáteli,jelikož nejsme doma snad nikdy sami a kdo by byl lepším testovácím koněm pro tento produkt než já s celou partou 🙂 

Začněme od začátku...

Přijel kurýr s balíkem těžkým jako by tam byl kámen. A on tam byl. Nádherný leštěný přírodní kámen a 8 teflonových lopatek. Konstrukce z oceli a nastavitelný termostat bylo první na co jsme koukali. Gril nebylo těžké složit a už jsme se mohli začít těšit na první "tepelné voňavé" seznámení. 

Těšili jsme se..ale asi moc. Počasí u nás na horách nám nepřálo a začlo několik dní pršet. Nechtěla jsem tohoto krasavce "dusit" doma na lince v kuchyni a přijít o tu pohodu na zahradě..kdo ví a zná,tak rozumí 🙂 a dočkali jsme se. 

Vybavili jsme se a první přátelé dorazili. Gril jsem nechala vypéct a desku rozpálit. Připravili jsme si vepřové a kuřecí maso,klobásky,žampiony,lilek,cherry rajčátka,hermelín a rakletovací sýr gouda. Maso jsem nakrájela na tenčí plátky a medailonky. Maso nenakládám. Dávám pouze sůl a čerstvý mletý pepř a do skleničky bokem olivový olej s domácím silným česnekem a bylinkami. 

Na rozpálený kámen jsem pokládala plátky masa. Ihned se začaly přichytávat,takže se musel povrch potřít jemně olejem. Do lopatek jsem skládala rajčátka,žampiony a lilek. Během chvíle začalo teplo se zeleninou pracovat. Masíčko syčelo a nádherně vonělo. Lopatky perfektně drží výpek a šťávu což o kameni říci nemohu. Drážka v něm nebyla schopna výpek pojmout. Začal nám přetékat. Avšak co bychom to byli za labužníky,kdybychom si neporadili a nechali ho vylít. Namáčeli jsme si do krajů bagetky 🙂 pak přišla chvíle na sýry. Perfektně velikostně do lopatek pasovaly. Netekly a nádherně gouda zhnědla a hermelín se nafoukl. Za mě a partu hlásím,že první sezení prošlo na "jedna méně" - za drážku 🙂 

Čistění 

Velká věc. Kámen jsem nechala vychladnout. Sundala jsem jej a seškrabala špachtlí na grily a aspoň vyzkoušela,že je kámen opravdu nepoškrábatelný. Samozřejmě přichycené a černé na kameni bylo dost. Z toho nejhoršího jsem se dostala a pak přišlo na řadu odmočení a umývání vodou. Což šlo pak jedna báseň. Bylo uklizeno a přichystáno na další gril večer. 

Pro velký úspěch u přátel se večery opakovaly. 

Kamarádi si nosili svá oblíbená jídla. Někdo hovězí,někdo grilovací klobásky a někdo radši zeleninu a sýry. Uspěch sklidila česneková cuketka stejně jako plněné žampiony vejci slaninkou nebo plněné brambory smetanou a bylinkami. Ano,i tohle gril na lopatkách jako přilohu zvládl. Což velice doporučujeme 🙂 děti ocenily opékané brambory a párečky,dospělí raději pikantní klobásy a steaky. Z čehož jsem měla strach,ale nebylo z čeho. Raklet zvládne jak tenký medailonek tak vyšší steak na finální medium. 

Díky lopatkám z obou stran si může gril obsluhovat každý u stolu sám a vlastně si skládat a plnit jídlem dle sebe. Bez ohledu na druhé. Ale u nás má raklet své čestné místo a svůj vlastní stůl 🙂 Zatím jsem pánem pro něj já. Maso je má slabost,radost a považuji jeho přípravu za umění. Stejná radost jako hostit přátelé. To je u nás samozřejmostí.

A těmito záverečnými fotkami bych ráda poděkovala společnosti a firmě KLARSTEIN za možnost chvilkové spolupráce,vnesení důvěry a zájmu pro obě strany. A to je spokojenost a radost z dobře odvedené práce. Pro vás je to recenze na dobře odvedenou práci na produktu a pro mne pohled na moje zlaté přátele a rodinu,která na chvíli při servírování přestane mluvit a se zájmem vychutnává,hodnotí a tiše debatuje o tom,jak to bylo dneska fajn 🙂 

Je středa 4.července 23:09 a já teď douklízela kuchyň a nádobí a čekám,až mi kámen z grilu vychladne.. 🙂 připravím ho totiž zase na zítra. 

Grilovací sezóně  a firmě Klarstein ZDAR!

#recenze

#test_klarstein 

Začni psát komentář...

Odešli