Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    wedinka
    4. zář 2018    Čtené 1470x

    Mami, mně svítí do očí! Já chci taky brýle!

    Tuto a mnoho dalších vět slýcháme od dětí hned, jakmile do šatníku uklidíme zimní bundy. Pokud ještě neumí mluvit, jsou naše zlatíčka schopna všelijakých posunků či pláče, jen aby nám oznámila, že sluníčko do očí prostě nepatří. A že takhle to vlastně nepůjde. Hlavně pokud nás samotné často vidí, že jsme ve slunečních brýlích schopni trávit celé dny.

    Ačkoliv Míša oslavil teprve třetí narozeniny, má již své čtvrté sluneční brýle. První měl snad ještě ve sporťáku jako roční miminko. V kombinaci s kšiltovkou či kloboučkem to pro něj bylo lepší, než mu zaclonit výhled z kočárku plínkou nebo stříškou, pod kterými bývá občas nesnesitelné horko.

    Bohužel, jeho potřeba zkoumat a ničit věci byla často zaměřena právě na sluneční brýle. Jedny prakticky rozšrouboval, druhé rozsedl a třetí jsme nejspíš nechali na hřišti či v obchodě. Každý, kdo již kvalitní sluneční brýle kupoval, ví, že to není levná záležitost, hlavně když je žena na rodičovské dovolené.

    Letos jsem vsadila na kvalitu v kombinaci s cenou. Na stránkách firmy Alensa (alensa.cz) jsem pro Míšu vybrala krásné brýle s modrými detaily a zrcadlovými skly, ze kterých je naprosto unešený. Velkým překvapením pro mě byla cena těchto brýlí, která začíná na 179Kč. Za tuto cenu jsem kvalitní brýle, chránící zrak dětí, ještě neviděla.

    Protože jsem krátkozraká a brýle na dálku jsou pro mě nezbytností, podívala jsem se na stránkách firmy Alensa ještě na kontaktní čočky. Především v letních horkých dnech mi totiž brýle nejsou vůbec příjemné. Při koupání na nich často mám kapky, bez nich zase vůbec nevidím. Také při sportu mi překáží. Vybrala jsem si jednodenní čočky TopVue Daily, které teď můžu kombinovat se slunečními brýlemi a nosit je jen v případě potřeby. Čočky jsou z kvalitního materiálu a sedí mi tak, že o nich vůbec nevím. UV ochrana, stejně jako cena, jsou velmi příjemným bonusem.

    Zrak je tím nejcennějším smyslem, který máme. Očima vnímáme až 80 % okolního světa a jsou pro nás opravdu důležité. To platí nejen pro nás ale i pro naše nejmenší.

    Na stránkách alensa.cz je pro uživatelky Modrého koníka připravená akce na dětské brýle již (od 99Kč) a TopVue čočky. Stačí vám vyplnit tento krátký dotazník.  


    -------------------


    Tento článek vyšel s podporou stránky alensa.cz

    wedinka
    26. led 2018    Čtené 2069x

    Klidný spánek dítěte – velké vítězství maminky

    Většina malých dětí, novorozeňátka, kojenci a často i batolata, mají neklidný a přerušovaný spánek. Snad každá maminka to zná. Když si konečně po celodenním maratonu péče o dítko a o domácnost sedne ke knížce nebo usne, obvykle se během chvilky ozve kňourání, v horším případě rovnou pláč malého človíčka. A takto se to opakuje klidně i několikrát za noc.

    Pokud má dítě jakýkoliv problém – nepohodlí, nachlazení, chlad či teplo, nebo třeba moc či málo plné bříško, buzení bývá intenzivnější. Všechny známe potřeby svého děťátka a s většinou věcí si víme rady a snažíme se jim předcházet. Na stravu našich dětí dbáme víc než na svou. Chráníme jejich spánek i na úkor svého pohodlí, příliš netopíme a jsme odbornice na různé spací oblečky či pytle, pohádky, zpívání a bílý šum.

    Vyzkoušely a udělaly bychom naprosto cokoliv, aby naše dítko bylo v klidu a spokojené.

    Když ovšem přijde nachlazení, dostáváme se do úzkých. Co teď? Jak děťátku ulevit? Můžu léky z lékárny? Není to zbytečně moc chemie pro tak malý organismus?

    Strach o dítě se střídá s potřebou mu pomoci a ulevit, která většinou proporcionálně roste s intenzitou pláče a počtem probdělých hodin. Léčba nachlazení jde totiž ruku v ruce s dostatečným spánkem a odpočinkem, ale jak jej docílit, když se nám zlatíčko stále budí a je neklidné? 

    Vyzkoušela jsem BabyBalsam od VICKS, který přináší dětem okamžitou úlevu i při nachlazení a zároveň zklidnění, které je tak důležité pro navození spánku. Spolu s jemnou masáží hrudníčku a bříška jsou miminku dopřávány příjemné pocity z láskyplných dotyků rukou matky a zároveň krásné vůně. Balzám je speciálně vyvinut pro tu nejjemnější dětskou pokožku - pro děti už od 6 měsíců. Příjemně se roztírá, nelepí a na kůži zanechá příjemný zvláčňující efekt. Taková masáž je potěšením nejen pro miminko, ale i rodiče. Nevtírává a jemná vůně BabyBalsamu obsahuje ty nejlepší ingredience pomáhající i při nachlazení a neklidu: rozmarýn, levandule, mentol, eukalyptus a extrakt z Aloe Vera.

    BabyBalsam je relaxační balzám a zároveň šetrná vůně pro citlivý dětský nosík a dýchací cesty, který uvolňuje a zklidňuje. A výsledek? Není nic krásnějšího než spokojeně oddychující miminko v blízkosti své maminky!

    Doporučuje maminka Helča s malým Míšou 🙂

    --------------------

    Tento článek vyšel s podporou VICKS

    wedinka
    11. pro 2017    Čtené 1268x

    Když je cesta zároveň cíl

    Spokojené a zdravé miminko je snem i cílem každé maminky. Cestou k spokojenému děťátku je nejen naše milující náruč, ale důležitá je i správná péče, s kterou úzce souvisí také stravovací návyky. Mezi ně rozhodně patří také výběr vhodných probiotik, která mohou zachránit řadu proplakaných dní i nocí.

    Probiotika jsou bakterie, které jsou pro lidský organismus důležité a to především ty z rodu laktobacilů. Probiotické bakterie se přirozeně vyskytují v trávicím traktu a přispívají k udržení rovnováhy střevního prostředí.

    Apo-laktík for baby je doplněk stravy

    Jako maminka chci pro své děťátko to nejlepší. Byla jsem proto nadšená, když jsem objevila probiotické kapky Apo-laktík for baby, které jsou speciálně vyvinuty i pro nejmenší miminka a mohou se užívat již od narození.

     Tento doplněk stravy obsahuje dva prospěšné kmeny laktobacilů (L. reuteri a L. rhamnosus) a zároveň 250 miliónů probiotických bakterií v každé denní dávce. Kapky jsou navíc obohacené o fruktooligosacharidy neboli prebiotika, která připravují „živnou půdu“ probiotickým bakteriím a umocňují tak jejich účinek.

    Apo-laktík for baby je doplněk stravy

    K balení je přiloženo kapátko (pipeta) a každý den stačí dát miminku pět kapek probiotik přímo do pusinky. Dávkování je pomocí kapátka efektivnější než přes lžičku.  Všechny to moc dobře známe, děti mají prostě talent na vybryndání všech tekutin. To se Vám s pipetou nepřihodí.

    Balení kapiček Apo-laktík je zajímavé tím, že probiotika jsou uchovávána odděleně ve víčku a s tekutinou se spojí až těsně před užíváním, a to jednoduchým pootočením víčka. Tímto způsobem je zaručena vysoká stabilita přípravku.

    Apo-laktík for baby je doplněk stravy

    Probiotika Apo-laktík for baby neobsahují laktózu, jsou tedy vhodná i pro miminka, která trpí laktózovou intolerancí.  Jedno balení kapek Vám vydrží na celý měsíc, obsahuje totiž 30 denních dávek.

    Každá cesta je způsob, jak se přiblížit k nějakému cíli. Probiotické kapky Apo-laktík for baby Vám pomohou na cestě za spokojeným a usměvavým děťátkem.

    ----------

    Tento článek vyšel s podporou Apotex

    wedinka
    18. zář 2017    Čtené 2979x

    První vlaštovka z těhotenství

    Říká se, že děti si vybírají rodiče. Co je na tom pravdy, to nevím. Každopádně rozhodnutí mít miminko je jedno z nejdůležitějších a nejlepších rozhodnutí v našem životě. Trošku se nám to v hlavách pere. A to nejen u budoucí maminky, ale i tatínka. Muži často řeší, jak zvládnou pomoci nevyspané ženě, zda to finančně „utáhnou“ a taky to, že na sebe se ženou už nebudou mít tolik času. Ženy se předem bojí porodu, nevyspání a změn, které je čekají. Společně se ale těší a doufají, že vše dopadne dobře. Takové pocity jsou naprosto normální a každý je má trošku jiné.

    Pokud miminko s partnerem delší dobu plánujeme, je dobré se na něj trošku připravit. Není od věci koupit si v lékárně kyselinu listovou, která pomáhá růstu nových buněk a zároveň je prevencí rozštěpů u miminka. Také je fajn snížit počet nápojů s kofeinem, a pokud kouříme – nejlépe přestat. Víc než kdy jindy by nastávající maminka měla dbát na zdravé stravování. Nejlepší je jíst sezónní a místní potraviny v přiměřeném množství a dbát především na kvalitu. Bohužel v dnešní době to není nic snadného. Podle dobře vedeného menstruačního kalendáře můžeme snadno spočítat příchod další menstruace, anebo plodných či neplodných dní. Nemusíme pak složitě vzpomínat, kdy ta poslední menstruace vlastně byla a zda se nezpozdila.

    Součástí přípravy na miminko může být i těhotenský test. Třeba takový unikátní Clearblue® DIGITAL. Není totiž nic horšího, než když máme zpoždění a lékárna je buď daleko, nebo má zavřeno. Taková zvědavost pak dokáže pěkně pozlobit. Pokud má menstruace již pár dní zpoždění, lze tento test udělat v jakoukoliv denní dobu. Což je velká výhoda. Kolikrát si totiž člověk možnost těhotenství uvědomí až večer u televize po celodenním shonu.

    Test je ale velmi spolehlivý už pět dní před blížící se menstruací, jen je třeba při testování použít první ranní moč, aby v ní případná koncentrace hormonu hCG byla co nejvyšší. Testování také není nic těžkého. Stačí buď proud moči (5 sekund) nebo ponořit testovací proužek na 20 sekund do nádobky s močí. Výhodou je perfektní modrá krytka, kterou test můžeme zavřít a na těch pár minutek odložit. Výsledek je obvykle k dispozici velmi rychle. Pokud je test pozitivní, objeví se na displeji ta první vlaštovka z těhotenství – malé plusko, které značí „jsem těhotná“ a pak taky číslice 1-2, 2-3 nebo 3+ které udávají počet týdnů od početí. Pak už nezbývá než tuto krásnou novinku a životní změnu říct partnerovi a počkat do prvního ultrazvuku, kde ten náš malý zázrak uvidíme.

    Tento článek vyšel s podporou Clearblue. Všechny informace o Clearblue naleznete zde.