wedinka
4. zář 2018
1470 

Mami, mně svítí do očí! Já chci taky brýle!

Tuto a mnoho dalších vět slýcháme od dětí hned, jakmile do šatníku uklidíme zimní bundy. Pokud ještě neumí mluvit, jsou naše zlatíčka schopna všelijakých posunků či pláče, jen aby nám oznámila, že sluníčko do očí prostě nepatří. A že takhle to vlastně nepůjde. Hlavně pokud nás samotné často vidí, že jsme ve slunečních brýlích schopni trávit celé dny.

Ačkoliv Míša oslavil teprve třetí narozeniny, má již své čtvrté sluneční brýle. První měl snad ještě ve sporťáku jako roční miminko. V kombinaci s kšiltovkou či kloboučkem to pro něj bylo lepší, než mu zaclonit výhled z kočárku plínkou nebo stříškou, pod kterými bývá občas nesnesitelné horko.

Bohužel, jeho potřeba zkoumat a ničit věci byla často zaměřena právě na sluneční brýle. Jedny prakticky rozšrouboval, druhé rozsedl a třetí jsme nejspíš nechali na hřišti či v obchodě. Každý, kdo již kvalitní sluneční brýle kupoval, ví, že to není levná záležitost, hlavně když je žena na rodičovské dovolené.

Letos jsem vsadila na kvalitu v kombinaci s cenou. Na stránkách firmy Alensa (alensa.cz) jsem pro Míšu vybrala krásné brýle s modrými detaily a zrcadlovými skly, ze kterých je naprosto unešený. Velkým překvapením pro mě byla cena těchto brýlí, která začíná na 179Kč. Za tuto cenu jsem kvalitní brýle, chránící zrak dětí, ještě neviděla.

Protože jsem krátkozraká a brýle na dálku jsou pro mě nezbytností, podívala jsem se na stránkách firmy Alensa ještě na kontaktní čočky. Především v letních horkých dnech mi totiž brýle nejsou vůbec příjemné. Při koupání na nich často mám kapky, bez nich zase vůbec nevidím. Také při sportu mi překáží. Vybrala jsem si jednodenní čočky TopVue Daily, které teď můžu kombinovat se slunečními brýlemi a nosit je jen v případě potřeby. Čočky jsou z kvalitního materiálu a sedí mi tak, že o nich vůbec nevím. UV ochrana, stejně jako cena, jsou velmi příjemným bonusem.

Zrak je tím nejcennějším smyslem, který máme. Očima vnímáme až 80 % okolního světa a jsou pro nás opravdu důležité. To platí nejen pro nás ale i pro naše nejmenší.

Na stránkách alensa.cz je pro uživatelky Modrého koníka připravená akce na dětské brýle již (od 99Kč) a TopVue čočky. Stačí vám vyplnit tento krátký dotazník.  

-------------------

Tento článek vyšel s podporou stránky alensa.cz

Poznámka - děti do 3L by sluneční brýle nosit neměly...potřebují trénovat oči...mohly by pak být světloplaché.

21. srp 2018

Presne, hezky reklamni clanek, ale pro deti do tri let se bryle vubec nedoporucuji

21. srp 2018

Pěkný den, doporučuji si přečíst i názory odborníků, oftalmologů. Zrak miminek je velmi citlivý a nadměrné sluneční záření je může poškodit, nikoli trénovat! Bohužel mluvím z vlastní zkušenosti, kdy moje maminka dala více na babské rady, než na rady odborníků. Jeden z mnoha článků na toto téma: https://www.maminka.cz/clanek/poradna-jsou-slun...

21. srp 2018

@sarihy tato informace není pravdivá a platila by pouze pro specifické oční vady.

21. srp 2018

@craki jako odborník váš moc prosím, než budete tuto informaci šířit, doporučuji si o této problematice něco přečíst. Odborných a laických zdrojů je k tomuto dostatek: https://www.naseinfo.cz/slunecni-bryle-nejsou-p...

21. srp 2018

@berlinek Nepsala bych, kdybych o tom sama neco nevedela. Nekolik ocnich lekaru, i detskych me na to upozornilo...
Samozrejme v nasich klimatickych podminkach, ne u more, na horach, kde je situace jina..

21. srp 2018

Jakožto oční optik. Si dovolím nesouhlasit! Děti by do 3 let neměli mít sluneční brýle. Vyjma hor a pobyt u moře. Kde je sluníčko agresivnější.

21. srp 2018

@misovemiselka čili jste optometristka nebo oftalmolog čili lékař.

23. srp 2018
wedinka
autor

Pěkný den, co se týká nošení čehokoliv na hlavě u malých dětí všichni známe to, že to, co nechtějí nebo by jim bylo nepříjemné rychle sundají. Stejně tak je tomu u Míši. Brýle má klidně půl hodiny v autě když mu svítí do očí a pak je zase sundá, když už je nepotřebuje. Jsou chvíle kdy je sám vyžaduje. V článku nikdo nepíše o celodenním nošení slunečních brýlí a dovolím si tvrdit, že v případě současného léta, kdy prakticky nepřetržitě svítí od dubna a klima tu máme srovnatelné s přímořskými oblastmi je občasné nošení slunečních brýlí ku prospěchu nejen u dospělích, ale i u dětí.

23. srp 2018

@wedinka ono je hlavně jednodušší dát dítěti přesně to co chce, než sobě upustit od komfortu a sundat brýle, dokud dítě nemá věk na to, aby mělo brýle taky.
Mimochodem. Úplně nesnáším, kdyz se mnou mluví člověk se slunečními brýlemi. Takze sem přesně tohle nedělala ani své dceři. A delat nebudu.
Moje máma brýle nosí, kvůli alergii na slunce, pálí ji jinak oči a i tak sem dokázala vikince vysvětlit, že brýle nepotřebuje. Tak samo já teď nosím i dioptrie a ona to ve svých 2 letech krásně chápe, že brýle nejsou na hraní a ze ona brylecky mít nemusí, že to má maminka, aby se jí lépe ridilo

30. srp 2018

Začni psát komentář...

Odešli