zebra2009
3. pro 2018
739 

Testování pažního tlakoměru Veroval na vlastní kůži

V úvodu bych chtěla především poděkovat Modrému koníku za to, že jsem měla možnost testovat tento pažní tlakoměr Veroval. Vzhledem k tomu, že v naší rodině problémy s tlakem jsou, už delší dobu jsem uvažovala o jeho pořízení pro účely sebekontroly. Tímto se celá situace vyřešila a ještě jednou vřelé díky!

Tlakoměr se dodává v elegantním balení v krabici, ve které najdete praktickou taštičku pro ukládání tlakoměru, manžety a ostatního příslušenství. Součástí balení je i kabel k přetažení dat z tlakoměru do PC a tužkové baterie. Balení je tedy kompletní a nemusíte už nic dokupovat, abyste mohli využívat tlakoměr na maximum. Součástí je samozřejmě rovněž podrobný manuál, ve kterém se dočtete nejen jak tlakoměr používat, ale najdete v něm i přehlednou tabulku k rychlému vyhodnocení naměřených hodnot. K detailnímu vyhodnocení naměřených hodnot je dobré využívat program Veroval medi.connect, který je možné si do PC bezplatně stáhnout. Vyhodnocená měření v tomto programu ocení především lékař, kterému je můžete přinést nebo jen poslat emailem.

Samotný přístroj pažního tlakoměru Veroval disponuje velkým displejem, který ocení především senioři. Opakovaná měření s pamětí naměřených hodnot lze využívat až pro 2 osoby, mezi kterými jsme se přepínali. V našem případě není těžké rozlišit, kdo si jaké číslo vybral. Zatímco v paměti mých měření jsou hodnoty s nízkým tlakem (vyjma jednoho měření po návštěvě tchýně 😀), tak naměřené hodnoty tlaku mého muže jsou bohužel v pásmu hodnot vyšších, než by měly být.

Přístroj lze používat i pro náhodná měření bez ukládání naměřených hodnot například pro návštěvy. My jsme tento režim vyzkoušeli zatím právě pouze při návštěvě tchýně, která se s vysokým tlakem léčí.

Tlakoměr má i dodatečné senzory "ideálních podmínek pro měření", které se postupně zobrazují. Pokud ale během měření například člověk pohne rukou, přístroj měření nedokončí, napíše chybovou hlášku a měření je nutné zopakovat.

Závěrem bych chtěla napsat, že do tohoto testování jsem se hlásila především díky našim rodičům, kteří se na obou stranách léčí s vysokým tlakem. Během testování jsem zjistila, že je fajn mít takovou věc doma, i když si třeba člověk myslí, že ji nepotřebuje. U muže jsme díky tomuto testování přišli na to, že bohužel i přes opakovaná měření má tlak v pásmu vyšších hodnot. Já osobně budu tlakoměr využívat pro sebekontrolu při potížích jako jsou bolesti hlavy, migrény a pocity na omdlení zpravidla z únavy a nevyspání.

V rodině jsme se všichni shodli na tom, že tento pažní tlakoměr Veroval je skutečně "vychytaný" a stojí za vyzkoušení.

#test_veroval2

#recenze

#zkusenosti_tlakomer_veroval

Začni psát komentář...

Odešli