Těšíme se na vás v OC Olympia Teplice! 🙂

    (2 fotky)

    Žlutá, růžová nebo zelená? 🙂 Více na www.zivotdetem.cz

    (3 fotky)

    Natáčíme pro Vás další reportáže o životě rodin s vážně nemocnými dětmi. Včera jsme byli v Bělé pod Bezdězem u onkologicky nemocné Terezky. Její 7 leté zdravé dvojče, bráška Matýsek, nám nakreslil obrázek - poznáte, co je na obrázku? 🙂

    Děkujeme zaměstnancům Škoda Auto za vřelé přijetí na Music festivalu u příležitosti 25. výročí spojení Škoda Auto s VW, který se konal v Mladé Boleslavi v sobotu 25.6.! Spolupráce Života dětem a Škoda Auto pokračuje 3. rokem. Od začátku roku 2016 zaměstnanci Škoda Auto mohli již 7 vážně nemocným dětem v celkové finanční částce 172 751 Kč! 🙂

    (4 fotky)

    30 100 Kč na léčbu pro Kajku a Mimi vynesl 6. ročník charitativního představení Karvinské děti pomáhají 2016, který proběhl 1.6. na Den dětí. Na podporu 7letých dvojčátek vystoupilo přes 100 účinkujících a představení navštívilo více jak 550 žáků základních a středních škol z Karviné. Děkujeme všem, kteří přispěli nebo se na představení podíleli. Speciální poděkování patří Mgr. Pavlu Wojnarovi, zástupci ředitele ze ZŠ Mendelova v Karviné za celou organizaci akce. Podívejte se na fotky zde www.shot.la/K7iJi

    Přispět na léčbu holčiček můžete i Vy na účet č. 83297339/0800, VS: 3232. Vše o holčičkách najdete na www.kajkamimi.cz.

    (2 fotky)

    Již zítra se uvidíme na Večerním běhu pro Davida, v krásném místě Repechy! 🙂 Informace o závodu najdete na www.nocnibeh.cz, video o Davidovi najdete na www.shot.la/kzpA6.

    Jaká magnetka se Vám líbí nejvíce? 🙂

    Pro majitele osobního účtu u České spořitelny tu máme skvělou možnost, jak pomoci - aplikaci Melinda.
    Nyní můžete v Melindě pomáhat Karolínce, která je po nezaviněné autonehodě připoutána na invalidní vozík. Aktuální stav pomoci je 26 335 Kč, za což velmi děkujeme všem milým dárcům, kteří se do pomoci zapojili.
    Více informací jak se zapojit najdete zde www.shot.la/V3vSC a nebo zde www.shot.la/rPgXp
    Děkujeme, že se také zapojíte a pomůžete Karolínce k lepšímu životu!

    (3 fotky)

    Zveme Vás na oslavu Mezinárodního dne jógy, svátku, který snoubí harmonii těla i duše.
    21. června se sejdeme v Iyengar Yoga Institut Praha, kde dostanete lekce jógy za dobrovolný příspěvek. A všechny dobrovolné příspěvky budou věnovány dětem, které potřebují naši pomoc!
    Více informací o celé akci najdete zdeshot.la/uI33L. Těšíme se na setkání...

    (2 fotky)

    Matýskův příběh najdete na tomto videu www.shot.la/lApkx.

    (6 fotek)

    Pro všechny, co se zapojili do sbírky Srdce dětem, která probíhala v závěru loňského roku ve všech prodejnách Lidl Česká republika, máme další krásnou zprávu. Díky Vám jsme mohli pomoci 3letému Matýskovi, kterého postihla jako tříměsíční miminko vzácná a velmi zákeřná forma leukémie. Ozdravné pobyty dávají Matýskovi naději na uzdravení!
    Děkujeme, že s námi pomáháte měnit dětské slzy v úsměv...
    Celý článek najdete zde: www.shot.la/DDabU

    (4 fotky)

    Děkujeme za další srdíčko! <3 🙂

    Krásná Terezka je onkologicky nemocná holčička. Na fotografiích jí můžete vidět před onemocněním, při léčbě a nyní s krásným usměvem, který jste jí přinesli i vaší pomocí. Přečtěte si její příběh s poděkováním:
    V lednu 2016 jsme Terezku odvezli na pohotovost. Celý den zvracela, nejedla, nepila, měla velké bolesti hlavy. Další den jí byl udělán odběr mozkomíšního moku, po kterém upadla do bezvědomí. Byla převezena do Prahy do Všeobecné nemocnice, kde provedly CT hlavy a zjistily velký nádor mezi hemisférami mozku. Terezku ihned převezly do nemocnice Motol. V následujícím půlroce Terezka podstoupila několik velice složitých operací s mnohačetnými závažnými komplikacemi a také radioterapii.
    Po těchto všech komplikacích má Terezka zbytkový zrak, nechodí, má poškozené centrum žízně a sytosti. Neví, že už nemá hlad, musím jí hlídat stravu a tekutiny ji doplňuji přes PEG (výživovou sondou přímo do bříška). Používáme pleny, ledviny neudrží moč, tak Terezka bere lék Minerin na udržení moči. Jednou denně pícháme injekci Fraxiparine proti trombózám. Cvičíme 5x denně a dále probíhá i odborná rehabilitace.
    Chci Vám říct, že i přesto, co už Terezka vytrpěla a prodělala, je plná energie a má chuť do života. Dodává sílu i nám a proto bojujeme a nevzdáváme se. Věříme, že tenhle boj vyhrajeme a naše Terezka bude vítěz. Pro nás už je teď vítěz, tak jak to vše zvládla.
    Všem dárcům chceme moc poděkovat za finanční dar na zakoupení invalidního vozíku, který je pro Terezku důležitý a neobejde se bez něho. Jsme rádi, že se najdou hodní lidé, kteří jsou ochotni nám pomoct v naší těžké životní situaci. Máme před sebou ještě dlouhou cestu k Terezčině uzdravení, ale z pomocí dobrých lidí to vše zvládneme. Moc si Vaší pomoci vážíme a děkujeme za naši Terezku.
    S pozdravem a úctou Procházkovi

    (3 fotky)

    Sluníčkové pondělí všem ! 🙂 Musím se s Vámi podělit o radostnou zprávu - z koncertu Michala Hrůzy se minulý týden podařilo ve Slaném získat pro Hynečka na rehabilitaci 11 237 Kč! 🙂

    (3 fotky)

    Už máte zajištěné hlídání? Máme posledních 20 vstupenek...! 🙂

    Již zítra vás zveme na koncert Michala Hrůzy s kapelou, do divadle ve Slaném. Kapela věnuje celý výtěžek ze vstupenek nemocnému Hynečkovi, který utrpěl vážné poranění mozku, avšak lékaři mu dávají velikou šanci na uzdravení. Je potřeba každodenní individuální rehabilitace, kterou bohužel zdravotní pojišťovny nehradí. Přispět Hynečkovi bude možné také do kasičky v divadle.
    Vstupenky jsou k zakoupení v předprodejní pokladně městského kina ve Slaném (najdete zde shot.la/h1kVM) za cenu 450 Kč a 400 Kč. Plán hlediště je dostupný zde shot.la/BeArC.
    Budeme rádi, pokud se také přijdete podívat a přispějete tak k možnosti uzdravení Hynečka. Děkujeme!

    (3 fotky)

    „Devět desetin našeho štěstí spočívá ve zdraví“, s tímto citátem od Arthura Schopenhauera se ztotožní každý rodič, který prožívá náročné onemocnění svého dítěte.

    Dneska osmiletý Davídek používá místo očí oční protézky.
    Když se v říjnu 2007 narodil, byl úplně zdravý. O rok později mu však v Praze Motole diagnostikovali zhoubný nádor obou očí a začala dlouhá léčba chemoterapií.
    Statečně zvládal nezbytné zákroky, bohužel v květnu 2009 o levé očíčko přišel. Pravé oko měl sice zjizvené, ale viděl! Mohl nastoupit do jesliček a začlenit se mezi děti. Protože byl velmi šikovný, přijali ho ve 3,5 letech do hokejového klubu a dokonce se naučil i lyžovat.
    V březnu 2013 však přišla špatná zpráva - zhoubný nádor postoupil i do pravého oka, a tak musel opět na chemoterapii. Jenže za dva roky se nádor objevil znovu, takže nakonec přišel i o druhé očíčko.
    Davídek prošel před šesti měsíci protonovou léčbou, která má méně nežádoucích účinků než ozařování. Dneska chodí na pravidelná vyšetření a rodiče doufají, že se už nemoc nevrátí.
    Je to velice učenlivý a vnímavý chlapec, naučil se psát Braillovým písmem i na tzv. Pichtově stroji, začal hrát na kytaru, na klavír a účastní se dokonce i šachových turnajů.

    Davídek potřebuje speciální termotiskárnu, Pichtův stroj do školy i domů, ozvučený míč na volnou zábavu a mnoho jiných pomůcek pro integraci a začlenění do dětského kolektivu.

    Zakoupením samolepky na přepážkách České pošty za 30 Kč pomůžete nejen Davídkovi, ale i ostatním vážně nemocným dětem, které potřebují naši pomoc.

    Srdečně děkujeme všem lidem, které mají srdíčko na správném místě, že si také zakoupí samolepku a pomohou změnit dětské slzy v úsměv! 🙂

    (2 fotky)

    Prosíme všechny naše podporovatele o podpis petice za proplácení intenzivní rehabilitace vážně nemocným dětem zdravotními pojišťovnami. Online se podepisuje zde: shot.la/PodepsatPetici a pro vytištění si můžete stáhnout zde: shot.la/AsociacePetice.
    Prosíme také o její šíření dál. Pošlete petici svým známým, oběhněte vaše mateřské centrum, vezměte formulář na víkendovou akci... Žanetka na fotografiích je jednou z mnoha set dětí, které tuto rehabilitaci nutně potřebují.
    Nyní se jedná o částku přesahující 100 000 Kč za rok. Kdo si to může dovolit?! Předem všem MOC DĚKUJEME!! <3

    (2 fotky)

    Ještě pár dní do konce prodeje originálních triček od QuickShirt, na pomoc nemocným dětem. Můžete zakoupit v mnoha barvách, velikostech, pro muže, ženy a děti. Získáte je přímo zde shot.la/ZDtricka.
    Nákupem přispějete 102 Kč na konto Život dětem a QuickShirt přidá dalších 50 Kč. Dohromady tedy 152 Kč pro nemocné děti a to stojí za to!
    A navíc si můžete přidat na záda trička své jméno, aby každý viděl, že máte srdce na správném místě Emotikona heart
    Sdílejte také svým kamarádům a zakupte dalším ve svém okolí. Společně můžeme měnit dětské slzy v úsměv. Děkujeme, že se také zúčastníte!

    Dneska bych byla ráda, kdybyste se seznámili s Davidem.
    David trpí nemocí motýlích křídel a ošetřovací materiál, který potřebuje, je velice drahý.
    Zde vidíte tři jeho obrazy, které vymaloval a které si můžete pořídit. Pokud si je budete chtít zakoupit a pomoci tak Davidovi s jeho nelehkým osudem, můžete napsat přímo Davidovi na email david.fibichr@seznam.cz.
    Přečtěte si Davidův příběh a zapojte se do této krásné akce, protože tím pomůžeme Davidovi, který naši pomoc potřebuje, děkujeme!

    Jmenuji se David Fibichr a je mi 23 let. Mám Nemoc motýlích křídel. Je to nemoc strašně náročná a bolestivá. S mou nemocí a bolestmi se snažím bojovat. Baví mě poslouchat písničky a hrát logické hry, nejvíce se ale bavím malováním obrazů, které mě opravdu moc baví a u kterého na všechno zapomenu. Malování mě bavilo od malička, je to to jediné, co mohu pořadně dělat.
    Ošetřovací materiál, který kvůli svému onemocnění potřebuji ve velkém množství, je velice drahý. Rozhodl jsem se proto prodat své obrazy a to v ceně od 1 000 do 1 500 Kč podle jejich velikosti. Budu moc rád, pokud si některý můj obraz zakoupíte a pomůžete mi tak lépe zvládat každodenní bolest. Kontaktovat mě můžete na david.fibichr@seznam.cz. Předem Vám moc děkuji, David.

    Přispět mu můžete také libovolnou částkou na konto David ČÚ 83297339/0800, VS: 3737, děkujeme!

    Davidova nemoc je Epidermolysis Bullosa Congenita (EB) – nemoc motýlích křídel. Jedná se o dosud nevyléčitelné vrozené puchýřnaté onemocnění, které se projevuje na kůži a sliznicích, včetně vnitřních orgánů. Kůže je křehká a jemná, jako jsou křídla motýla. EB je dědičné onemocnění, může se projevit při narození nebo i později. Vadný gen způsobí, že kůže a sliznice se v různých vrstvách štěpí, puchýře vznikají po lehkém tlaku nebo i spontánně. Rozsáhlé defekty se hojí jizvením, dochází k srůstům prstů, postižení nehtů, zubů a vlasů a dalším potížím. Nemoc nezasahuje myšlení a intelekt. V ČR žije v současné době asi 200 pacientů s EB.

    (4 fotky)

    Jsme vděčni laskavým lidem, že nejsou lhostejní a pomáhají nemocným dětem, tedy těm, které neměly tolik štěstí. Jednou z možností je návštěva našeho e-shopu, kde je možné zakoupit různé milé drobné předměty, které jsou jednak užitečné, ale navíc " pomáhají"
    Kdo si chce pořídit třeba krásné ručně malované hrníčky nebo přívěsky na klíče s žetonem do vozíčků a hlavně pomoci tak dětem, které potřebují naši pomoc, může zavítat do našeho eshopu na www.shop.zivotdetem.cz, děkujeme.

    Ráda bych vás seznámila s Adámkem. Abyste viděli, že mít zdravé dítě je skutečně velké štěstí a nci není důležitějšího. Jsem ráda,mže jsme zásluhou laskavých lidí maohli Adámkovi zakoupit ipad. Jeho maminka nám napsala:
    Adámek má velmi vzácné onemocnění všech kloubů v těle (Arthrogryposis multiplex congenita, více o tomto onemocnění najdete zde shot.la/IZcrO). Díky Vám teď může rozvíjet grafomotoriku a trénovat ručičky přirozeně hrou. Děkujeme, že také pomáháte pomáhat!

    Děkujeme všem, kteří přispěli do sbírky "Pomáháme Adámkovi" a pomohli tak k zakoupení iPadu s krytem pro našeho syna Adámka. Adámek má velmi vzácné onemocnění všech kloubů v těle (Arthrogryposis multiplex congenita) a kromě jiného také téměř nehybné prsty a zápěstí. Díky iPadu a aplikacím na rozvoj grafomotoriky se může rozvíjet a trénovat ručičky přirozeně - tedy hrou.
    Fotka je z pražské nemocnice Bulovka, kde Adámek v říjnu podstoupil náročnou operaci nožičky a právě iPad - pohádky a hry, mu pomáhaly a pomáhají na chvilku zapomenout na bolest a pobyt si v rámci možností i užívat.
    Za Adámka děkují Marschalkovi

    Ráda bych Vás seznámila s příběhem Elinky. Pokud máte zájem, můžete se podívat na náš web www.zivotdetem.cz, projekty a pak příběhy dětí. Najdete tam 11 pravdivých reportáží o nemocných dětech, které patří mezi ty, co potřebují pomoc.
    A tady je slíbený příběh Elinky:
    8letá Elinka má meningitidu. Narodila se o měsíc dříve a ihned musela být převezena na neonatologické oddělení. Elinka totiž onemocněla ještě v maminčině bříšku meningitidou, ovšem na to lékaři nepřišli, protože budoucí maminka neměla žádné problémy. Tato nemoc poškodila Elince mozek, a tak musela holčička prodělat postupně čtyři náročné operace hlavy. Elinka trpí těžkou epilepsii, má poškozený zrak, takže v podstatě nevidí, nemluví, není schopna chodit, dokonce ani sama neleze. Umí pouze sedět, klečet a s pomocí dokáže i chvilinku stát. K tomu všemu trpí křečovitým napínáním svalů.
    Poslechněte si celý její příběh na www.srdcedetem.cz a sdílejte ho každý den svým kamarádům. Upozorníme tak na děti, které naši pomoc potřebují. Děkujeme!

    Pomoci můžete libovolnou částkou na číslo účtu 83 29 73 39/0800, s variabilním symbolem 1234, nebo zasláním sms ve tvaru DMS mezera ZIVOTDETEM na číslo 87777 (cena dárcovské SMS činí 30 Kč, příjemce vaší pomoci obdrží 28,50 Kč)

    Věřím, že Vás zajímá, jak a kde pomáháme. Tentokrát bych Vás ráda seznámila s děkovným dopisem společnosti ARPIDA. Máme radost, že jsme skutečně pomohli.

    Vážení přátelé,
    dovolte nám upřímně poděkovat za Vaše rozhodnutí věnovat našemu centru rehabilitační stůl JORDAN E1.
    Uplatnění našel okamžitě a my si dovolujeme přiložit fotografie.
    Centrum ARPIDA je nestátní neziskovou organizací, která poskytuje komplexní péči v duchu uceleného systému rehabilitace dětem, mládeži a mladým dospělým lidem s tělesným a kombinovaným postižením. Denně jej navštěvuje přes 130 klientů z regionu jižních Čech. Ambulantních klientů z celé ČR evidujeme již kolem 3000 (viz www.arpida.cz).
    Vámi věnovaný stůl proto bude využit rozhodně každodenně.
    Ještě jednou děkujeme a přejeme vám hodně zdraví, sil a radosti jak v osobním, ale i pracovním životě.
    S úctou

    Mgr. Ing. Marek Wohlgemuth, ředitel centra ARPIDA

    Přeji všem hezký den. Ráda bych se s Vámi podělila o velkou radost, kterou máme vždycky, když pomůžeme někomu, kdo to potřebuje. Věřte, že bez laskavých lidí bychom my dál pomáhat nemohli. V druhé půlce listopadu probíhala velká sbírka Srdce dětem na všech prodejnách společnosti Lidl a v pondělí 7.12. jsme měli skutečně obrovskou radost. Od jednatele společnosti Lidl jsme převzali překrásný šek celkem na 20 miliónů korun. Lidé si 14 dní kupovali samolepky, za které v Lidlu získali přes 18 miliónů a Lidl, stejně jako v minulých letech, přidal své vlastní peníze, a tak jsme obdrželi šek na těch úžasných 20 miliónů, za které budeme v blížícím se roce 2016 nakupovat vážně nemocným dětem vše potřebné. Opravdu moc děkujeme všem laskavým lidem a společnosti Lidl, která sbírku pořádá tradičně již pátým rokem. Za uplynulé roky jsme získali 31 milión, a když k těmto penězům přičteme těch 20 miliónů, je to skutečně neuvěřitelná pomoc. Nenacházím dostatečně " velká slova" vděku, protože k nám chodí skutečně velké množství žádostí rodin s nemocnými dětmi a je vždycky těžké rozhodnout, komu pomoci a komu ne. Skutečně velký dík všem.

    ZŠ Terezín jsme zakoupili závěsný elektrický zvedák SITO. Přečtěte si také milé poděkování od paní ředitelky, jak jim zvedák pomáhá:

    Vážení přátelé,
    Dovolte mi, abych Vám poděkovala za poskytnutý dar – závěsný elektrický zvedák SITO s příslušenstvím v celkové hodnotě 25 400 Kč.
    Tento zvedák slouží jako pomůcka ve prospěch žáka s těžkým pohybovým postižením. Chlapec je zcela odkázán na pomoc asistenta.
    Jsme klasická základní škola, která se na základě zájmu rodičů snaží o integraci postižených žáků. Zkušenosti máme především s tělesně postiženými žáky.
    Pomůcka – závěsný elektrický zvedák dovolí častější přemísťování postiženého žáka a pomůže tak k jeho ještě většímu zapojení do života třídy a školy.
    V příloze zasílám několik fotografií.
    S pozdravem, Mgr. Hana Bažantová, řed. školy

    Zveme vás na tradiční celostátní veřejnou sbírku, naše zimní Srdíčkové dny. Uskuteční se 7. - 11. 12. 2015.
    Prodejními předměty jsou tradiční plastová srdíčka za 20 Kč, přívěsky se srdíčkem za 35 Kč, přívěsky se žetonem k nákupnímu vozíčku za 35 Kč a dárkové balení kávy za 40 Kč, které se vám bude hodit jako milý dárek na Vánoce :o)

    Výtěžek ze Srdíčkových dnů je určen na pomoc vážně nemocným dětem, které jsou stabilně odkázány na domácí péči svých rodičů. Potřebují především rehabilitační a zdravotní pomůcky, invalidní vozíčky, zdravotní kočárky, zdravotnický materiál, speciální výživu, rehabilitační pobyty a plno dalšího k usnadnění jejich nezbytné celodenní péče, kterou si jejich stav vyžaduje.
    Na našich Facebookových stránkách pravidelně zveřejňujeme, kam putují finance ze Srdíčkových dnů, podívejte se také http://www.shot.la/KnnBr.

    Krom potřebných a někdy přímo nezbytných pomůcek a dalšího vybavení dáváte rodinám těchto dětí i tolik potřebnou naději, sílu i víru v lepší budoucnost a pocit, že na svou nelehkou situaci nejsou sami. A o to také jde! Děkujeme všem, kdo mají srdíčko na správném místě a pomohou nám PROMĚNIT DĚTSKÉ SLZY V ÚSMĚV.

    Děkujeme také všem školám a jejím studentům, které se do sbírky zapojují. Hluboce si vážíme každého, kdo obětuje svůj volný čas a energii ve prospěch vážně nemocných dětí, ke kterým osud nebyl příliš laskavý. Děkujeme!

    Dnes proběhla naše první schůzka s Modrým koníkem. Byla velmi milá, příjemná a srdečná :o) Moc se těšíme na vše, co spolu s Vámi vymyslíme a dokážeme! :o)