Dneska bych byla ráda, kdybyste se seznámili s Davidem.
    David trpí nemocí motýlích křídel a ošetřovací materiál, který potřebuje, je velice drahý.
    Zde vidíte tři jeho obrazy, které vymaloval a které si můžete pořídit. Pokud si je budete chtít zakoupit a pomoci tak Davidovi s jeho nelehkým osudem, můžete napsat přímo Davidovi na email david.fibichr@seznam.cz.
    Přečtěte si Davidův příběh a zapojte se do této krásné akce, protože tím pomůžeme Davidovi, který naši pomoc potřebuje, děkujeme!

    Jmenuji se David Fibichr a je mi 23 let. Mám Nemoc motýlích křídel. Je to nemoc strašně náročná a bolestivá. S mou nemocí a bolestmi se snažím bojovat. Baví mě poslouchat písničky a hrát logické hry, nejvíce se ale bavím malováním obrazů, které mě opravdu moc baví a u kterého na všechno zapomenu. Malování mě bavilo od malička, je to to jediné, co mohu pořadně dělat.
    Ošetřovací materiál, který kvůli svému onemocnění potřebuji ve velkém množství, je velice drahý. Rozhodl jsem se proto prodat své obrazy a to v ceně od 1 000 do 1 500 Kč podle jejich velikosti. Budu moc rád, pokud si některý můj obraz zakoupíte a pomůžete mi tak lépe zvládat každodenní bolest. Kontaktovat mě můžete na david.fibichr@seznam.cz. Předem Vám moc děkuji, David.

    Přispět mu můžete také libovolnou částkou na konto David ČÚ 83297339/0800, VS: 3737, děkujeme!

    Davidova nemoc je Epidermolysis Bullosa Congenita (EB) – nemoc motýlích křídel. Jedná se o dosud nevyléčitelné vrozené puchýřnaté onemocnění, které se projevuje na kůži a sliznicích, včetně vnitřních orgánů. Kůže je křehká a jemná, jako jsou křídla motýla. EB je dědičné onemocnění, může se projevit při narození nebo i později. Vadný gen způsobí, že kůže a sliznice se v různých vrstvách štěpí, puchýře vznikají po lehkém tlaku nebo i spontánně. Rozsáhlé defekty se hojí jizvením, dochází k srůstům prstů, postižení nehtů, zubů a vlasů a dalším potížím. Nemoc nezasahuje myšlení a intelekt. V ČR žije v současné době asi 200 pacientů s EB.