apacheeeAMBASADORKA
    27. bře 2024    Čtené 40x

    Jak na krásné nehty

    Snad každá z nás už někdy v životě slyšela rčení, že nehty jsou vizitkou každé ženy. Můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme dělat. Tak to prostě je 🙂

    Nehtová móda se sice neustále mění a vyvíjí, ale upravené ruce budou "in" asi vždycky. Aby byly nehty krásné, je samozřejmě potřeba, aby byly zdravé.

    Jak na zdravé nehty...

    Zdravé nehty potřebují dostatek minerálů, důležité jsou především zinek, vápník, selen a také vitamíny C a D. Když potřebujete zdraví nehtů lehce posílit, můžete samozřejmě sáhnout po výživových doplňcích. Pokud však chcete jejich zdraví posílit raději přírodní cestou, zvyšte příjem špenátu, para ořechů, dýňového semínka, luštěnin, tučných ryb a vařených vajec.

    Nezapomínejte na pitný režim...
    Špatný pitný režim se vždy velice rychle projeví suchou pokožkou a také lámavými nehty. Pijte proto co nejvíce čisté neperlivé vody a hydratujte tak tělo zevnitř.

    Jak na krásné nehty...

    Základem pěkně vypadajících rukou je samozřejmě také hydratace. Pokožku na rukou a nehty je potřeba pravidelně promazávat. Vybírejte krémy, které zjemňují a vyhlazují nehty, nehtové okolí a pokožku rukou.

    Pilování...

    Slyšely jste již o tom, že i pilování má svá pravidla? Seznamte se s nimi🙂

    Nehty vždy pilujte od vnějších stran směrem dovnitř ke středu nehtu. Každou stranu tedy pilujte směrem dovnitř, ale nepřejíždějte pilníkem sem a tam. Když budete po nehtu přejíždět místo toho, abyste ho pilovali jedním směrem, mohli byste si nehty roztřepit a polámat.

    Lakování...

    Abyste ochránily své nehty před nežádoucím obarvením, nalakujte je správně. Vždy lakujte nejprve spodní lak, poté barevný a až po zaschnutí tzv. top coat lak.

    Odlakování...

    Pro odlakování si vybírejte šetrný odlakovač a s četností jeho používání to ani tak nepřehánějte.

    Jak o své nehty pečujete vy - nosíte upravené přírodní, lakujete si je samy, nebo chodíte k profíkům?

    apacheeeAMBASADORKA
    19. bře 2024    Čtené 227x

    Velikonoce jsou za dveřmi aneb Inspirace ze světa dm

    Již za pár dní tu máme Velikonoce, svátky jara a hlavně malých koledníků🙂

    Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Vedle toho jsou Velikonoce ale také obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara, které s náboženským svátkem souvisejí jen volně.

    Zatímco velká spousta dospěláků Velikonoce nijak zásadně neprožívá, děti je mají rády. Jak by také ne, pro většinu z nich jsou spojeny hlavně s tím, že si vykoledují, či jen tak dostanou spoustu velikonočních dobrot🙂

    Velikonoce jsou spojeny s mnoha dobrotami - vzpomeňme mazance, Jidáše, vajíčka na milion způsobů a rozhodně nesmíme zapomenout ani na čokoládové figurky a plněná čokoládová vajíčka. Mňam.

    Velikonoční sortiment v dm

    V prodejnách dm už nějakou dobu najdete velikonoční a jarní sortiment. Vybírat můžete z mnoha dobrot, které se hodí jak jen tak na mlsandu, tak pro rozdávání malým koledníčkům. Za zmínku ale zaručeně stojí i dekorace a produkty určené pro jarní tvoření.

    Pojďte se společně se mnou podívat na velikonoční a jarní TOPky, které nejvíce zaujaly mě.

    Pojďme si velikonočně zamlsat...

    null


    null


    null


    null

    V dm myslí i na jarní výzdobu a pomoc při zdobení krasliček

    null


    null

    A jak se na Velikonoce těšíte u vás doma?

    apacheeeAMBASADORKA
    28. únor 2024    Čtené 187x

    Nemoci, už táhněte aneb Podpora imunity

    Máme tu konec února a přijde mi, že letošní zima nezima všechny kolem nás docela drtí - rýmy, kašle, nemoci a pořád dokola. Snad každý, kdo má malé děti, moc dobře ví, o čem je řeč. Je to otravné, protivné a unavující, a tak stále všichni hledáme nějaký zázračný “lék”, který tenhle kolotoč jednou provždy přeruší. Existuje však něco takového? Řekla bych, že ne a jedinou cestou je pravidelná podpora imunity.

    Co to ta imunita vlastně je?

    Imunita je propracovaný systém našeho organismu, který nás chrání zevnitř i zvenčí – například před bakteriemi nebo viry. Oslabit ji může například počasí, častý stres, obezita či nezdravý životní styl. Když je imunita oslabená, jsme mnohem náchylnější k různým onemocněním, a jejich průběh navíc může být výrazně horší.

    Jak podpořit svou imunitu

    • Pohyb, sportovní aktivity

    Ve zdravém těle zdravý duch - tohle rčení musel slyšet snad každý. A ať chceme, nebo ne, je prostě pravdivá. Při cvičení a po něm se do organismu uvolňují protizánětlivé cytokiny, dochází k vyšší aktivitě bílých krvinek a vylučování antibakteriálních látek z potních žláz. Studie ukazují, že lidé, kteří pravidelně sportují, jsou odolnější vůči nemocem

    • Spánek

    Zatímco spíme, dochází ke zvýšené produkci látek, které likvidují patogeny. Mimo to se navíc posiluje i imunitní paměť, aby byli tito škůdci příště zastaveni ještě rychleji. Lékaři doporučují alespoň 7–9 hodin čistého času spánku denně.

    • Zdravá strava

    Jste to, co jíte. Další moudro, které známe určitě všichni, a přesto na něj tak rádi zapomínáme🙂. Zvlášť během podzimních a zimních měsíců je potřeba, abychom do těla dostali dostatečnou dávku vitamínů, minerálů a esenciálních mastných kyselin. Pokud chcete nakopnout svou imunitu, do svého jídelníčku určitě zařaďte ovoce, zeleninu, luštěniny, celozrnné obiloviny nebo třeba ořechy a semínka.

    • Otužování

    Studie Academic Medical Centre v Amsterdamu odhalila, že každodenní sprcha studenou vodou snižuje nemocnost až o 30 %. Nemusíte se ale bát, podle odborníků se stačí otužovat pouze 90 sekund každý den.

    • Podpořte svou imunitu i doplňky - vitamíny, minerály, bylinkami

    Nejdůležitější roli v podpoře imunity hraje vitamín C, který působí jako antioxidant, chrání tělo před volnými radikály a podporuje tvorbu bílých krvinek. Neméně důležitý je ale i vitamín D, který zvyšuje přirozenou imunitu a odolnost proti virům.

    Na správném fungování imunitního systému se podílí také minerály, a to zejména zinek a selen. Zinek se stará o to, aby se viry nedostaly do jádra buňky, zatímco selen zbavuje tělo jedů a chrání ho před nemocemi.

    Produkty k podpoře imunity najdete i v dm, mrkněte společně se mnou na těchto 5 tipů🙂

    A jak svou imunitu podporujete vy?

    apacheeeAMBASADORKA
    16. únor 2024    Čtené 101x

    Čokoláda, čokoláda a zase ta čokoláda

    Před pár dny jsem na Modrém koníku spustila opravdu sladkou soutěž - společně s dm si totiž můžete zasoutěžit o ochutnávkový balíček, ve kterém najdete hned 8 druhů výborných čokolád od privátní značky dmBio. Podle vaší účasti to vypadá, že se vám tato výhra opravdu líbí a já se tomu vůbec nedivím. Kdo by totiž neměl rád čokoládu? Moc takových lidí neznám🙂

    Čokoláda je prostě láska a dnešní článek budeme věnovat právě jí. Pohodlně se usaďte a pojďte se společně se mnou podívat na pár zajímavosti o čokoládě.

    • Čokoláda se vyrábí z kakaových bobů, které rostou na stromě Theobroma cacao, který můžete znát i pod českým ekvivalentem kakaovník pravý. Tyto stromy rostou pouze v tropech a mohou dosahovat výšky až 15 metrů. Na jednom stromě sice rozkvete až 6 tisíc květů, z nich však dozraje pouze 20 až 30 plodů – kakaových bobů.
    • Největším producentem kakaových bobů je pobřeží slonoviny, Ghana, Nigérie a Kamerun (tyto země obstarají zhruba 70 % celosvětové produkce). Skutečnými čokoládovými mistry, kteří vytváří z bobů delikátní pochoutky, jsou však země evropské, které jsou zároveň také jejími největšími konzumenty. Těmi úplně největšími konzumenty čokolády jsou pak Švýcaři, kteří za rok snědí průměrně 8,8 kg čokolády!
    • Kvalitní hořká čokoláda vám může přinést i významné zdravotní benefity. Kakaové boby obsahují fenoly a flavonoidy, tedy antioxidanty, které pomáhají našemu tělu bojovat proti oxidačnímu stresu. Antioxidační účinky kakaa mohou přímo ovlivnit inzulínovou rezistenci a následně snížit riziko cukrovky. Zároveň čokoláda obsahuje hořčík, měď, draslík a vápník, což jsou minerály, které snižují riziko vysokého krevního tlaku a aterosklerózy. Alkaloid fenylethylamin v našem těle také zvyšuje hladinu endorfinů, které v našem těle navozují opravdový pocit štěstí.
    • Nejoblíbenější čokoládou je ta mléčná, na čokoládovém trhu však seženete čokolády s nejrůznějšími příchutěmi - můžete ochutnat slaninovou čokoládu, čokoládu s příchutí sýru a cibule, čokoládu s tabákem či čokoládu s shiitake houbami. Mezi tradičnějšími příchutěmi pak najdete čokoládu pomerančovou, karamelovou, nugátovou,...
    • Čokoláda slaví i svůj svátek, a to dokonce hned 2x ročně. Světový den čokolády vychází na 7. července a Mezinárodní den čokolády pak na 13. září.
    • Čokoláda drží i spoustu rekordů. Největší čokoládová tyčinka na světě měřila 383,24 metrů čtverečních a vážila přes 13 tun! Nejdražší prodanou čokoládovou tyčinkou se pak stala 100letá čokoládová tyčinka Cadbury. Anonymní kupec za tuto 10centimetrovou cukrovinku zaplatil v přepočtu přes 25 tisíc korun! Důvodem bylo kromě stáří také to, že tato tyčinka byla až na Antarktidě.
    • Čokoláda se využívá také v kosmetice a wellness. Kakaové máslo je již dávno součástí různých kosmetických krémů, čokoládový make-up nebo kakaová pěna do koupele se objevily teprve nedávno. Posledním hitem je však zábal z hořké čokolády a čokoládové koupele, které mají blahodárný vliv na pokožku. Nemůže samozřejmě chybět ani čokoládový parfém.

    Dostali jste při čtení neodolatelnou chuť na čokoládu? Mrkněte na nabídku dm, která přináší výborné čokolády za velmi příznivé ceny. Kromě tradičních druhů čokolád tam najdete i opravdu zajímavé kousky🙂

    Tak co, která z těchto čokolád vás nejvíce oslovila? A už jste nějakou z nich ochutnali?

    apacheeeAMBASADORKA
    22. zář 2023    Čtené 120x

    Podzimní pohoda a dm inspirace

    Zítra, tj. 23. září v 8 hodin a 50 minut začne astronomický podzim a nastává tedy čas rozloučit se s létem - schovat opalovací krémy, tvořítka na led, sluneční brýle, nafukovací hračky do bazénu a místo nich vytáhnout slabší čepice, houbařské košíky, škrabky na okenní auta, podzimní draky, atd. Zamáčknout slzu a začít se těšit na krásné a příjemné zážitky, které s sebou přináší podzim 🙂

    Dlouhé podzimní večery...

    Se zkracujícím se denním světlem se každoročně těším na pálení svíček. Nedokážu říct, co na tom mám tak ráda, ale jemný plamínek ohně ve mně vyvolává neskutečný pocit domácí pohody a hezkého času stráveného s rodinou. V létě doma víceméně jenom spíme a pořád jsme někde venku. S brzkou tmou pak ale trávíme mnohem více času doma a tyhle chvíle máme moc rádi.

    Pokud svíčky milujete i vy, přináším vám inspiraci na voňavé a krásné svíčky, které aktuálně pořídíte v dm:

    Co by to bylo za podzim bez šálku dobrého čaje...

    Kromě svíček pro mě k podzimu patří bezesporu také hrníček dobrého teplého čaje.

    Samozřejmě s medem!

    A pokud se vám nechce trávit podzim jenom doma na peci, bude se vám stoprocentně hodit i šikovná termoska.

    Co vy a podzim? Máte jej rádi, nebo je to pro vás depresivní roční období? A jaké věci se vám vybaví, když se řekne podzim?

    apacheeeAMBASADORKA
    9. srp 2023    Čtené 172x

    Letní dm tipy pro krásné nohy

    Ačkoliv to tak v posledních dnech rozhodně nevypadá, máme tu léto. Nevím, jak to máte vy, ale podle mě k létu naprosto neodmyslitelně patří koupání, plavky, šaty všemožných střihů a hlavně ŽABKY.

    Všechny výše uvedené letní atributy spojuje jeden společný jmenovatel - a tím jsou holé a bosé nohy. A pokud chceme, aby naše nohy (nejen) v létě vypadaly krásně, je třeba věnovat jim po celý rok pravidelnou péči. Právě PRAVIDELNOST je pak naprostým základem péče o nohy.

    Pokud nechodíte na pedikúru, neměli byste rozhodně zapomínat alespoň na domácí péči a také dodržování určitých pravidel:

    • nezanedbávejte hygienu - chodidla myjte mýdlem, čistěte i prostory mezi prsty, nohy vždy důkladně osušte
    • při výběru ponožek dejte vždy přednost přírodním materiálům a noste pohodlnou obuv
    • stříhejte si pravidelně nehty na nohou


    null
    • po sprše či koupeli chodidla hydratujte vhodným krémem

    S přibývajícím věkem však tato běžná péče přestává stačit a mnoho žen začínají trápit suché paty se ztvrdlou a mnohdy i bolestivě popraskanou kůží. Jak si s tímto neduhem poradit?

    • tvrdou kůži na patách je nutné ideálně jednou až dvakrát týdně brousit. Pro domácí použití jsou vhodné různé pilníky, škrabky a pemzy, které účinně odstraňují zrohovatělou tvrdou kůži, aniž by vám hrozilo riziko poranění
    • mazat, mazat a ještě jednou mazat - aby byl výsledek vidět, je potřeba mazat opravdu každý den a poctivě
    null


    null


    • péči podpořte bylinnými koupelemi či peelingy - tato část je navíc velmi příjemná a uvolňující


    null


    null

    Tip ambasadorky:

    null

    Jednou za čas aplikujte exfoliační ponožky - ty odstraňují ztvrdlou, hrubou kůži na chodidlech a zároveň pokožku nohou hydratují, zvláčňují a vyhlazují. Jejich použití je naprosto jednoduché - nohy pořádně omyjte mýdlem, osušte a oblečte je do exfoliačních ponožek. Poté již postupujte podle návodu na obalu. Po nějaké době (cca po týdnu) se začnou nohy vylupovat. Jen pozor, vylupovací část nevypadá úplně vzhledně, takže před důležitými akcemi, kde budou vaše chodidla vidět, radši nepoužívejte🙂

    A jak se suchými patami bojujete vy?

    apacheeeAMBASADORKA
    28. dub 2023    Čtené 315x

    Domácí dm lékárnička: Tipy na 5 TOP produktů, které v naší domácnosti rozhodně nemohou chybět

    V dnešní inspiraci bych vám ráda ukázala pár tipů na produkty, které se nám osvědčily a považuju je za takovou jistotu, kterou chci mít ve své domácnosti vždy po ruce. Dnes se budeme držet značky Mivolis.

    O značce Mivolis

    Tato privátní dm značka nabízí široký sortiment produktů na podporu vašeho zdraví a pohody. Doplňky stravy, vitamíny, minerální látky, produkty pro ošetření ran, sportovní bandáže a mnohem víc - to vše v té nejlepší kvalitě od ověřené značky Mivolis.

    U všech těchto produktů se můžete spolehnout na super cenu - na trhu samozřejmě seženete alternativy, se kterými budete zajisté také spokojení. Ale u těchto produktů dostanete opravdu hodně muziky za málo peněz🙂

    Voděodolné náplasti

    Nevím, jak to máte vy, ale u nás musí být náplasti pořád po ruce - nosím je v peněžence, kabelkách i ve svém fotobatohu. Většinou jsou využité pro děti, které vždy ocení hezký obrázek. Já zase ocením to, že skvěle drží a jsou voděodolné.

    Už je tomu dávno, co jsem tyhle déemkové náplasti objevila, ale od té doby ani jiné nekupuji. Naši kluci milují mořské obrázky a bez mučení přiznávám, že i mně se jejich vzhled opravdu líbí a raději tak sáhnu i pro sebe po těchto náplastech, než po těch nudných bez obrázků.

    Náplasťové stehy

    Náplasťové stehy jsou vhodné pro zakrytí menších řezných nebo tržných poranění. Materiál je prodyšný, není elastický, drží okraje ran uzavřené a podporuje hojení bez šití.

    Musím zaklepat a poznamenat, že jsme je naštěstí ještě mockrát nevyužili, ale beru je jako takovou jistotu a na cesty je vždy balím s sebou do cestovní lékárničky.

    Pečující mast s Panthenolem

    Tato mast obsahuje panthenol, lanolín a zinek a je vhodná k péči o namáhanou, podrážděnou, a poraněnou pokožku. Pečuje o pokožku i při lehkých odřeninách, začervenáních a lehkých popáleninách.

    Pečující mast na jizvy

    Mivolis pečující mast na jizvy s olejem z mandlí, pšeničných klíčků a šípků napomáhá ke změkčení a vyrovnání jizev. Podporuje pružnost zjizvené pokožky a díky přírodnímu pečujícímu komplexu s olejem z mandlí, pšeničných klíčků a šípků, které osahují kyselinu linolovou, přispívá k regeneraci pokožky.

    Australský olej z čajovníku - tee tree olej

    Mivolis australský olej z čajovníku pečuje, desodoruje a zabraňuje usazování nečistot v pokožce. Již po staletí je olej z čajovníku australskými domorodci používán jako důležitý éterický olej. Až v tomto století začali vědci zkoumat mnohostrannost použití oleje a jeho široké upotřebení.

    Náš tip:

    Když se v naší školce poprvé objevilo upozornění, které jistě znají úplně všechny maminky dětí ve školkách a školách - "pozor vši", hledala jsem způsoby, jak zabránit, aby je někdy přinesli domů i moji kluci. Tenkrát jsem vyčetla skvělou radu, kterou se řídím dodnes - při výskytu vší v kolektivu je dobré máznout dítěti za ucho pár kapek tee tree oleje a vši nemají šanci.

    Touto radou se řídím již od školkových let prvního syna (čti tedy, že už je to hodně let) a opět musím raději zaťukat - naši kluci vši nikdy nedonesli, přestože se v jejich kolektivech objevují hodně.

    apacheeeAMBASADORKA
    31. bře 2023    Čtené 108x

    Inspirace s dm: Péče o dětské zoubky

    Když se mluví o dětské zubní hygieně, můžete často především z úst starších generací slyšet: "Mléčné zuby stejně vypadnou, a tak dětem není třeba čistit zuby tak poctivě." 

    Ale to je samozřejmě omyl! O dětské zoubky je potřeba pečovat poctivě již od samého začátku. Za stav zubů dětí zodpovídají rodiče, a péči o jejich chrup by tak samozřejmě neměli nijak podceňovat. Je dobré mít na paměti, že co se v mládí děti naučí, to jim do budoucnosti ušetří nemalé peníze a také trápení.

    V péči o dětské zoubky však není třeba hledat žádnou velkou vědu - čištění dětského chrupu je velmi podobné tomu dospěláckému, jen je potřeba používat speciální pomůcky uzpůsobené dětskému věku.

    Období 0 až 3 roky

    V tomto nejranějším dětském věku dochází k prořezávání prvních zoubků - úplně první zoubek se zpravidla objevuje v 6 až 8 měsících věku. Prvním zoubkům se říká mléčné a i o ně je již nutné začít pečovat.

    První dětské zuby bychom našim dětem měly čistit opravdu denně a měly bychom dbát na důkladné odstranění zubního plaku. Zoubky v tomto období by měly být vždy čištěny speciální dětskou fluoridovou pastou.

    Při péči o zuby dětem do omrzení vysvětlujte, proč je jejich čistota tak důležitá.

    Tip ambasadorky:

    null

    Období 3 až 6 let

    V tomto období vývoj dětských zoubků pokračuje. Kolem 3 let věku dítěte jsou první zoubky již zpravidla kompletní a v čelistech se začíná vyvíjet trvalý chrup.

    Děti rády zkoušejí čistit zoubky samy, nicméně je potřeba, aby rodič na čištění zoubků dohlížel a poté zoubky vždy pořádně dočistil on.

    V tomto věku je také vhodné začít navštěvovat dentální hygienu, kde hygienstka/hygienistik dítěti pomáhá budovat správné čistící návyky a péči o jejich zoubky.

    Tip ambasadorky:

    null

    Období 6 až 12 let

    V tomto věku dochází k vypadávání mléčných zubů a jejich následná náhrada chrupem trvalým. Péče o zuby v tomto období je tak již komplikovanější. Trvalé zuby potřebují pro svou péči již zubní pastu s vyšším obsahem fluoritu.

    Tip ambasadorky:

    Tip ambasadorky pro čištění dětských zubů v každém věku:

    Čištění zubů, aby bylo opravdu účinné, by mělo trvat určitou dobu. Především pro menší děti je představa o čase velmi relativním pojmem a po chvilce si myslí, že mají hotovo. S tímto časovačem budou ale přesně vědět, kdy je ten správný čas.

    V poslední době se téměř v každé koupelně objevují elektrické zubní kartáčky. Pokud po něm touží i vaše děti, mrkněte na tento z dm.

    A v úplně každém věku, nejen v tom dětském, nezapomínejte na pravidelné návstěvy zubaře.

    #dm #ambasadorka_doporucuje

    apacheeeAMBASADORKA
    24. únor 2023    Čtené 303x

    Pohoda ve vaně - pro děti i dospěláky

    Nevím, jak to máte vy - ale pro mě je teplá koupel ve vaně zárukou maximálního relaxu a pohody. V poslední době dokonce čím dál tím víc, protože jak naše děti stárnou, tak už mi celou dobu nestepují vedle vany a nechodí se pořád ptát, kdy už půjdu ven a budu si s nima hrát, či číst 🙂

    Pěna, pěna a zase pěna...

    Miluju pěnu... tohle mi zůstalo už od mých dětských let, kdy jsem do vany vylila minimálně půl lahve pěny, abych jí měla strašně strašně moc. A pak si z pěny plácala prsa, která jsem tehdy samozřejmě neměla, ale o to víc jsem je mít chtěla 🙂

    Teď už sice prsa mám, ale obliba vany plné pěny mě rozhodně neopustila. Nejdůležitějším parametrem výběru té správné pěny do koupele je pro mě především vůně - nejradši mám svěží citrusové, či bylinkové pěny. A úplně nejradši ze všech mám ty s mandarinkou, nebo pomerančem.

    V poslední době je mojí velkou favoritkou tahle déemková pěna do koupele:

    null

    A děti? Ty se samozřejmě opičí...

    Stejně jako u všeho ostatního, i zde se děti učí nápodobou. A tak si i ti naši kluci taky chtějí dopřávat koupel plnou voňavé pěny. A nedají dopustit na tuhle:

    null

    Cachtání se ve vaně ale není jen o zábavě...

    Hlavním cílem je samozřejmě hygiena, i když je mi jasné, že ti naši raraši to vidí určitě úplně jinak.

    Oba naši kluci mají citlivou pleť, ten mladší opravdu dost citlivou. Od počátku našich koupelových dobrodružství tak musím pečlivě vybírat jemné mycí prostředky, které nenadělají žádnou neplechu. A nedám dopustit na tento kousek:

    Pro relax a krásu

    Mnoho žen má odpočinek ve vaně spojený nejen s relaxem, ale také s péčí o sebe. A pro obě tyto oblasti se perfektně hodí produkty se solí z Mrtvého moře.

    Mrtvé moře leží leží uprostřed pouště, daleko od velkoměst a průmyslových center, díky čemuž je chráněno od účinků znečištěného prostředí. Voda z Mrtvého moře tak obsahuje minerály a soli ve vysokých koncentracích, které ji činí jedinečnou. Tato sůl nevysouší pokožku, naopak ji očišťuje od přebytečné mastnoty a odumřelých buněk. Přírodní minerální látky pronikají hluboko do pokožky. Sůl z Mrtvého moře pomáhá zmírňovat projevy kožních onemocnění (akné, ekzémy, lupénka) díky obsahu minerálů a stopových prvků. Během koupele proniká do spodních vrstev pokožky a zásobuje ji vlhkostí.

    Není divu, že produkty se solí z Mrtvého moře patří mezi velmi oblíbené. Velmi ráda je mám i já a nyní vám dám hned 2 tipy na mé oblíbené produkty, které můžete pořídit v dm. V super kvalitě a za skvělou cenu:

    null

    Must have pro děti

    O těchto kuličkách s překvapením jsem vám psala už několikrát, ale nemohu jinak, musím je připomenout i dnes - protože pro mé kluky jsou úplně nejoblíbenějším produktem v celém déemku. Chtějí je pořád a tak už doma máme docela slušnou sbírku, které si kluci náležitě považují.

    A jak to máte vy - také milujete relax ve vaně? A které produkty nesmí chybět vám?

    apacheeeAMBASADORKA
    16. únor 2023    Čtené 186x

    Zimní čajování: ochutnejte výtečné dm čaje

    K zimě čaje tak nějak víc patří. Zatímco v průběhu teplých dní po čaji sáhne málokdo, v zimě je pijeme snad každý. I když já tedy zrovna patřím k těm, kdo pije čaje celoročně - především ty černé a také bylinkové.

    Černým čajem s cukrem a citronem začíná snad téměř každý můj den, to už je taková moje tradice. A ze všeho nejvíc mi chutná třeba ráno před stanem v lese, nebo na pláži🙂

    Věděli jste, že v dm najdete opravdu širokou nabídku nejrůznějších čajů? Jsou chutné, mají moc hezké designy a vaši peněženku také nezrujnují🙂

    Mrkněte se mnou na pár mých čajových dm tipů:

    • Pro milovníky černých čajů

    Hlavní rozdíl mezi černým čajem a dalšími druhy čajů je ve zpracování lístků. U sklizených čajových lístků při sušení dochází k úplné fermentaci, což má za následek ztmavnutí barvy lístků a s tím také spojenou výrazně odlišnou barvu, vůni i chuť výsledného nálevu.

    Historie černého čaje není kupodivu ani nijak dlouhá. První zmínky pochází z Číny až ke konci 16. století. Legenda praví, že za vznikem černého čaje stojí armáda procházející čínskou provincií Fujian. Vojáci obsadili továrnu na výrobu zeleného čaje a během svého pobytu nechali veškerou zásobu čajových lístků uschnout na slunci. Když poté armáda z továrny odešla a provoz výrobny se měl opětovně spustit, bylo dělníkům líto zásoby čaje vyhodit. Proto zkusili tmavé a zcela vysušené lístky ochutnat, a tak vznikl černý čaj.

    • Pro milovníky zeleného čaje

    Objevení čaje je připisováno čínskému císaři Šen-nungovi, kterému podle pověsti při ohřívání vody spadly do kotlíku náhodně i lístky čajovníku. Poté, co lahodně vonící nápoj ochutnal, byl překvapen jeho vynikající chutí a energií nápoje, která odstranila jeho únavu. Zelený čaj se používal v tradiční medicíně v Indii, Číně, Japonsku a Thajsku v nejrůznějších případech od zastavování krvácení a zlepšování hojení ran přes snižování horečky, snižování krevního cukru až po zlepšování trávení.

    U zelených čajů platí všeobecné pravidlo, že se zalívají vodou, která prošla varem, ale následně zchladla na 60–80 °C. Příliš teplá voda totiž způsobí vyluhování tříslovin a nálev má pak hořkou chuť až pachuť.

    • Pro milovníky bylinných čajů

    Bylinné čaje mají dlouholetou tradici. Mezi nejoblíbenější patří heřmánkový čaj, šípkový čaj, lipový, ale i kontryhelový čaj. Velmi oblíbené jsou také čajové směsi - například čaj na detox, na urologické obtíže nebo na spánek a uklidnění.

    Heřmánkový čaj se díky své výtečné chuti a nesporným přínosům řadí mezi nejpopulárnější čaje na trhu. Pomůže například s ochranou pokožky, snižováním hladiny stresu, regulováním spánku, potlačováním menstruačních příznaků, posiluje imunitní systém, léčí potíže a problémy s trávením a pomáhá zvládat i diabetes.

    • Pro milovníky netradičních čajů

    Ochutnali jste už někdy levandulový čaj? Pokud ano, tak jistě víte, že se má velmi specifickou a příjemnou chuť. Vlastně cítíte vůni levandule i ve svých ústech.

    Levandulový čaj se používá například na uvolnění svalstva a zlepšení psychiky. Má uvolňující účinky při žaludečních křečích, neklidu a při potížích s usínáním.

    Farmakologické výzkumy na Univerzitě ve Frankfurtu v roce 2010 dokonce potvrdili, že přípravky s obsahem levandulového oleje mají při úzkostných poruchách stejné účinky jako běžná psychofarmaka.

    • Čaje pro nastávající a kojící maminky

    Kojicí čaje podporují díky obsahu anýzu, fenyklu a kmínu tvorbu mateřského mléka. Fenykl a pískavice řecké seno zase přispívají k normální činnosti střevního traktu, brání nadýmání a příznivě působí na zažívání kojence.

    A jak to máte s čajováním Vy? Pijete je běžně, nebo jen při nemoci? A který máte nejraději?

    apacheeeAMBASADORKA
    31. led 2023    Čtené 495x

    Protože ráno dělá den...aneb naše nejoblíbenější dm snídaně

    Každý z nás už určitě slyšel o tom, že snídaně ovlivní celý náš den. O tom, že je snídaně důležitá, tak nemusíme vůbec diskutovat. To je prostě fakt 🙂

    To ale nic nemění na tom, že někdy snídani třeba nestihneme, někdy se nám vůbec snídat nechce,... Přiznávám, že jsem docela dlouho snídat neuměla - jsem sova a ráno (obzvláště brzo ráno) moc chuť k jídlu nemám, takže jsem mnoho let nesnídala vůbec. Naučila jsem se to vlastně až během své mateřské dovolené. A od té doby už konečně snídám každý den.

    Snídaně mám nejradši v takzvaná "líná rána", kdy nikam nepospícháme - vstaneme a můžeme si celá rodina dovolit poklidnou a dlouhou snídani. Nejlépe ještě v pyžamech. To děláme třeba domácí vafle, palačinky, lívanečky,... Nebo vyšleme nějakého dobrovolníka pro čerstvé pečivo a nachystáme obložené talíře, opečeme slaninu, uděláme volská oka... A pak sedíme, povídáme a dlouho jíme...

    Tahle rána jsou sice boží, ale ne moc častá. V ty ostatní dny, třeba když děti vyráží do školy a školky, potřebuji, aby jejich snídaně byla hlavně rychlá. Jelikož jsou i naše děti spíše sovy po rodičích, brzy ráno velkou chuť k jídlu nemají - takže volíme hlavně takové snídaně, na které se těší🙂

    A co v takové dny tedy snídáme?

    Tady máte pár našich rodinných tipů...

    1. Eliáškův snídaňový tip

    Eli miluje čokoládové müsli, které si zalije mlékem. A ze všech nejradši má tohle:

    2. Tobiáškův snídaňový tip

    Tobiášek nikdy neodolá těmto křupinkám. Jsou sice neslazené, ale moc dobré. Když mě někdy honí mlsná, nasypu si je jen tak do misky a ujídám třeba při práci.

    3. Tatínkův snídaňový tip

    Můj manžel si nejvíce oblíbil kokosovou granolu, kterou si nejčastěji dává s rostlinným mlékem.

    4. Maminčin snídaňový tip

    Přiznávám, že osobně třeba vůbec nechápu, jak někdo může snídat cosi zalité mlékem. Já většinou snídám až poté, co děti odvezu do školy a školky, takže si můžu snídani vychutnat relativně v klidu. Moc ráda si dělám směs ze spařených vloček, bílého jogurtu, strouhaného jablka a přidávám i čekankový a javorový sirup. Je to dobrota a všichni mi to vždycky chtějí ujídat 🙂

    5. Bonusový rodinný tip

    Doma nám nikdy nesmí chybět tahle zdravější varianta "nutely" - kluci ji mají rádi namazanou na pečivo a já si ji zase občas přidávám do tvarohu či do bílého jogurtu.

    A jak to máte se snídaněmi u vás doma vy?

    apacheeeAMBASADORKA
    13. led 2023    Čtené 624x

    Ambasadorka dm doporučuje: moje TOP PĚTKA produktů v kuchyni

    Minulý článek s produkty určenými pro praní prádla se vám líbil a jelikož jsem slíbila, že se bude jednat o sérii článků, máme tu další díl. Aktuálně pro vás chystám soutěž o produkty, které využijete při péči o kuchyni, takže se i tento článek bude točit právě kolem kuchyňského tématu. Představím vám zase své nejoblíbenější produkty, bez kterých si už svoji domácnost neumím (a nechci) představit.  

    TOP produkty v naší domácnosti jsou:

    • Tablety do myčky - Denkmit nature

    Od doby, co jsme pořídili myčku, jsem rozjela pátrání po těch nej tabletách, které by skvěle fungovaly. V našem krásném Českém ráji máme totiž jednu velkou nevýhodu, a to strašlivě tvrdou vodu. Vyzkoušela jsem nejrůznější značky tablet a pořád to nebylo ono. Na doporučení jsem vyzkoušela tyhle a už u nich zůstávám několik let. Nádobí je po nich krásně umyté a vyhovuje mi, že jsou bez parfemace, takže umyté nádobí není cítit chemickým koktejlem.

    Tyhle tablety navíc fungují tak skvěle, že velmi často dávám do mytí pouze polovinu tablety - a stejnou zkušenost mi psalo i hodně zdejších uživatelek. Cena tablet je skvělá i tak, ale pokud někdy půlíte, dostanete se na absolutně bezkonkurenční ceny.

    Cena produktu: 89,90 Kč - 30 tablet

    • Čistič myčky - Denkmit

    Na těchto tabletách na čištění myčky je absolutně nejlepší jedna věc - a to, že je můžete používat při normálním mycím cyklu - tedy společně s nádobím. Nemusíte tak čekat na chvíli, kdy máte myčku buď prázdnou, nebo nádobí vrstvit na kuchyňské lince, abyste mohli provést potřebnou údržbu. Tohle opravdu považuji za to největší plus, protože v naší domácnosti, kde se denně vaří a máme dva malé žroutíky, je totiž prázdná myčka absolutní scifi.

    Samozřejmě jsem spokojená i s kvalitou produktu a oceňuji i to, že má čistič příjemnou a nevýraznou vůni.

    Cena produktu: 39,90 Kč - 3 tablety

    • Čistič na trouby a grily - Denkmit

    Tenhle produkt jsem objevila díky doporučení mnoha maminek v dm skupině a po prvním vyzkoušení jej pasovala na ZÁZRAK. Co jindy trvalo hodiny a byla to pěkná makačka, jde nyní snadno a rychle. Stačí nastříkat, nechat působit a pak jen dočistit. Jedinou nevýhodou je ne úplně příjemná vůně - ale určitě to není nic šíleného. Stačí vyvětrat a je to ok.

    Cena produktu: 39, 90 Kč - 500 ml

    • Zatahovací odpadkové pytle vonné 30 l - Profissimo

    Tady asi není potřeba produkt nějak opěvovat - pytle jsou pevné, zatahovací a s krásnou vůní - prostě přesně takové, jaké by být měly. Za mě jsou tohle opravdu jediné, které se mi nikdy neprotrhly a neroztrhly.

    Cena produktu: 39,90 Kč - 20 kusů

    • Kuchyňské utěrky - Profissimo

    Kuchyňské utěrky jsou za mě absolutní TOP - hodí se k jakémukoliv úklidu (já s nimi myju kuchyňskou linku, lednici, sporák, stůl, obklady, vanu, umyvadla, muž auto,...) a mají obrovskou výdrž. Můžete je prát v pračce, nebo přihodit do myčky na nádobí. Už několikrát jsem je viděla přirovnávat k zázračnému hadříku Actifibre od Viledy a docela s tím i souhlasím. Jediné, v čem se mu nemohou vyrovnat, je mytí oken (to ten růžový umí opravdu nepřekonatelně). Hadříky z dm jsou v různých barvách, což se skvěle hodí pro odlišení činnosti, na kterou je máte určené. A cena je bezkonkurenční.

    Cena produktu: utěrky - 54,90 Kč/5 ks

    V článku jste si mohli prohlédnout moje TOP produkty - budu ráda, když mi do komentáře dáte vědět, jaké jsou vaše zkušenosti s nimi. Nebo své zkušenosti můžete rovnou přidat do centra recenzí a pomoci tak ostatním uživatelkám.

    Jaké jsou vaše TOP produkty určené pro úklid a péči o kuchyni? Budu ráda, když zanecháte komentář.

    apacheeeAMBASADORKA
    29. zář 2022    Čtené 199x

    Ambasadorka dm doporučuje: naše TOP produkty pro praní prádla

    Už nějakou dobu mi píšete, zda by bylo možné napsat články, ve kterých bych doporučila naše (respektive nejvíce asi moje) nejoblíbenější produkty z dm rozdělené přehledně podle sortimentu. Přijde mi to jako super nápad, takže jdeme na to 🙂

    Právě před sebou máte první článek ze série a budu se v něm zabývat mými oblíbenými produkty, které pravidelně a dlouhodobě používám při praní prádla.



    TOP produkty v naší domácnosti jsou:

    • Ubrousky proti zabarvení prádla - Denkmit

    Tohle je za mě vlastně jeden z těch úplně nejvíc TOP produktů v celém dm, bez kterého si už ani neumím představit existovat!

    Díky těmto ubrouskům se nemusím zdržovat tříděním prádla podle barev a přesto mám jistotu, že se mi oblečení od sebe nikdy neobarví. Naopak, díky nim si prádlo udržuje dlouhou dobu zářivé barvy. A zachránila jsem s nimi i omylem odbarvené drahé nosítko!

    Cena produktu: 89,90 Kč/50 kusů


    • Prací gel na barevné prádlo - Denkmit nature

    Při praní používám už pouze gely a tenhle se u mě zabydlel již před dlouhou dobou. A od té doby, co jsem jej objevila, tak jsem už ani žádný jiný nekoupila. Jsem velmi spokojena s pracími schopnostmi a miluju jeho jemnou vůni

    Cena produktu: 84,90 Kč - 23 pracích dávek


    • Univerzální prací gel na prádlo - Denkmit nature

    Tento univerzální gel je vlastně takovým bráškou předchozího produktu a používám jej na bílé prádlo. Bílé prádlo je jediné, které peru vždy samostatně. I zde platí, že jsem velmi spokojená s vlastnostmi i vůní a jiný prášek na bílé už v naší koupelně nebyl hodně dlouho. A zůstane to tak i nadále.

    Cena produktu: 84,90 Kč - 23 pracích dávek


    • Tekuté žlučové mýdlo

    Tekuté žlučové mýdlo mi zůstávalo poměrně dlouho utajeno a přišla jsem na něj až díky holkám v dm skupince, které jej opravdu často doporučovaly. No a tak jsem jej zkusila a už ho nedám. Mám dva kluky, kteří nemají občas moc daleko do čuňátek - nicméně ještě nebyly schopni "vyrobit" skvrnu, která by tomuhle zázraku odolala.

    Cena produktu: 39,90 Kč - 250 ml


    • Žlučové mýdlo

    Žlučové mýdlo v pevné formě je stálicí mnoha koupelen, a naprosto právem. U nás se najde opravdu vždy. Stojí pár kaček a vydrží opravdu velmi dlouho. Tohle je přesně takový ten kousek, o kterém můžeme říct "za málo peněz hodně muziky".

    Cena produktu: 17,90 Kč / 100 g


    • Dezinfekce na prádlo

    Tahle dezinfekce prý ničí bakterie, plísně i speciální viry. Tuto část samozřejmě jako běžný spotřebitel nejsem schopna nijak ověřit, ale jsem moc spokojená s tím, jak jemně voní a naučila jsem se ji tak přidávat skoro do každé pračky místo aviváže a vůní na prádlo. A řekla bych, že je prádlo v ní vyprané znatelně měkčí.

    Tento produkt hodně využívám i při práci - při focení často půjčuji klientkám těhotenské šaty a dětem oblečky, takže je samozřejmé, že po každém použití jdou všechny použité věci do pračky - a právě s tímto prostředkem.

    Cena produktu: 49,90 Kč - 1,5 l


    Tak, tohle jsou ty moje TOP produkty - a jaké prací prostředky z dm jste si oblíbily vy? Dejte mi vědět do komentáře 🙂

    A pokud s produkty v tomto článku máte nějakou zkušenost, můžete jí připsat do centra recenzí a pomoci tak ostatním uživatelkám Modrého koníka.

    apacheeeAMBASADORKA
    19. črc 2022    

    Dneska bych vám moc ráda doporučila jeden skvělej přípravek pro úklid koupelny.

    U nás máme hodně tvrdou vodu, takže nerez je prostě zlo. Hned je flekatý, zanesený - spousta z vás to zná určitě taky. To samé vana, umyvadlo, kachličky. Za ty roky jsem vyzkoušela už kdeco a stejně mi to přišlo jak boj s větrnými mlýny 🙈

    Na doporučení jsem pak zkusila tenhle Denkmit Čistič vodního kamene a už u něj zůstala. Na ten náš neřád funguje úplně skvěle a je i za super cenu - stojí jen 29,90 Kč (500 ml). Stačí jej nanést (já si ho dávám do rozprašovače), nechat působit a pak setřít - když je silnější vrstva kamene, beru ho tou drsnější stranou houbičky na nádobí.

    Musím vás ale upozornit, že přípravek smrdí (fakt poměrně dost), ale jeho účinek je za mě natolik top, že ten odér ráda přetrpím. Stačí pak jen krátce vyvětrat a smrad je pryč 😂
    #dm #recenze #ambasadorka_doporucuje

    Jo a je to přesně tenhle kousek:
    https://www.dm.cz/denkmit-cistic-vodniho-kamene...

    apacheeeAMBASADORKA
    26. dub 2021    Čtené 573x

    Ambasadorka dm doporučuje - dekorativní kosmetika a produkty pro krásu 🙂

    A pokračujeme v sérii článků TOP produkty. V minulých článcích jsem vám představila moje dm TOPky pro praní prádla a práci v kuchyni. No a dneska se zaměřím na oblast dekorativní kosmetiky a produktů pro péči o "krásu" 🙂

    Moje TOP produkty jsou:

    Absolutní TOPka, bez které si už líčení ani neumím představit. Sjednocuje tón pleti, hydratuje, zakrývá drobné nedokonalosti a perfektně vyhladí pokožku. Po jejím nanesení už není potřeba použít podkladový krém a stačí rovnou aplikovat make-up. 

    Cena produktu: 129 Kč - 30 ml

    Super make-up s dostatečnou krycí schopností, který mi moc příjemně voní a mou pleť nevysušuje. Má velmi dlouhou výdrž a obsahuje diamantový prach na pročištění pleti, posílení její struktury a oddálení stárnutí. A odstín mi perfektně sedí!

    Cena produktu: 149 Kč - 30 ml

    Tenhle produkt jsem objevila úplnou náhodou a zamilovala se do něj. Jedná se o pleťový krém 2v1 a díky svým obsaženým mikrokapslím zařídí přirozeně zářivou pleť. Krém se postará o zakrytí nedokonalostí, zarudnutí nebo začervenání. Ochranný faktor SPF 10 zároveň chrání pokožku před stárnutím pokožky vlivem slunečního záření. 

    Cena produktu: 179 Kč - 50 ml

    Na tenhle pudr jsem pořád četla chválu v naší dm skupině, až mi to nedalo a vyzkoušela ho. No a jiný už ani nepoužívám - jsem maximálně spokojená. Má dlouhou výdrž, přirozené barvy a po jeho použití člověk nevypadá jako maska. Jo a pleť hezky zmatňuje.

    Cena produktu: 99 Kč - 9 g

    Laky z dm jsem objevila díky adventnímu "déemkovému" kalendáři. V dobách, kdy se ještě mohlo chodit na plesy a já si nehty lakovala docela často, mě naprosto dostaly. Krásné barvy, dlouhá výdrž a skvělé ceny. Od té doby už kupuju laky na nehty jen od Trend IT UP a mám jich doma fakt hóóódně odstínů🙂

    Cena produktu: od 39,90 Kč

    Za objevení rtěnek od Trend IT UP opět vděčím adventnímu kalendáři a od té chvíle, co jsem vyzkoušela první z nich, mi přibylo v mé kosmetické tašce hned několik nových odstínů a typů. Mám je moc ráda - dobře se nanáší, hydratují a mají výdrž. A Trend IT UP má i skvělé lesky na rty.

    Cena produktu: od 59,90 Kč

    Paletky na oči jsou můj malý soukromý mor a kdybych se nekrotila, mám jich doma milion🙂 Ale jelikož se krotím, pořídím si jen ty nejlepší. A tahle mezi ně za mě bezesporu patří. Ty barvy jsou absolutní TOP!

    Cena produktu: 149 Kč - 12 g

    • Masky na obličej - Balea

    Na masky jsem se opět nechala nalákat díky chvále v dm skupině a nejvíc jsem si oblíbila tyto dvě: cukrový pleťový peeling s vitamínem C a hydrogelovou pleťovou masku Glowing Moments 

    Cena produktu: peelingová - 29,90 Kč (2 x 8 g), hydrogelová - 59,90 Kč

    Výše jsem vám doporučovala laky na nehty od značky Trend IT UP a bez odlakovače by to rozhodně nešlo. Já jsem si oblíbila tenhle. A seženete jej i ve verzi bez acetonu.

    Cena produktu: 19,90 Kč - 125 ml

    Další z produktů, který bych bez dm skupiny neobjevila, a byla by to veliká škoda. Houba na obličej je vyrobená z přírodních vláken kořene konjac. Slouží pro jemné čištění pokožky, jako peeling a poskytuje jemný masážní efekt - a je to velmi příjemné🙂

    Cena produktu: 89,90 Kč

    Kartáč je vyroben z kančích štětin a velmi dobře se mi s ním češe. No a pokud mě sledujete už delší dobu, tak víte, že mám pořádně dlouhé vlasy, které mi dají dost zabrat. No a konečně jsem objevila kartáč, který mě necuchá a nebolí🙂

    Cena produktu: 219 Kč

    Více inspirace...

    Více inspirace najdete jako vždy v dm skupině, kam vás zároveň i srdečně zvu:

    https://www.modrykonik.cz/group/8708/

    V článku jste si mohli prohlédnout moje TOP produkty - budu ráda, když mi do komentáře dáte vědět, jaké jsou vaše zkušenosti s nimi. A případně mně i ostatním doporučíte své vlastní TOpky 🙂

    apacheeeAMBASADORKA
    16. dub 2021    

    V poslední době mám pocit, že času na úklid je čím dál tím méně, takže si ho musím trochu rozplanovat 😇 Dneska byla na řadě koupelna a uvědomila jsem si, že jsem vám ještě nedoporučila tenhle přípravek 👌

    U nás máme hodně tvrdou vodu, takže nerez je prostě zlo. Hned je flekaty, zaneseny - spousta z vás to zná určitě taky. To samé vana, umyvadlo, kachlicky. Za ty roky jsem vyzkoušela už kdeco a stejně mi to přišlo jak boj s větrnými mlýny 🙈

    Na doporučení jsem pak zkusila tenhle Denkmit Čistič vodního kamene a už u něj zůstala. Na ten náš neřád funguje úplně skvěle a je i za super cenu - stojí jen 24,90 Kč (500 ml). Stačí jej nanést (já si ho dávám do rozprašovače), nechat působit a pak setřít - když je silnější vrstva kamene, beru ho tou drsnější stranou houbičky na nádobí.

    Musím vás ale upozornit, že přípravek smrdí (fakt poměrně dost), ale jeho účinek je za mě natolik top, že ten odér ráda přetrpím. Stačí jen krátce vyvetrat a smrad je pryč 😂

    #dm #recenze #ambasadorka_doporucuje

    apacheeeAMBASADORKA
    18. bře 2021    Čtené 1081x

    Ambasadorka dm doporučuje: moje TOP produkty v kuchyni

    Minulý článek s produkty určenými pro praní prádla se vám líbil a jelikož jsem slíbila, že se bude jednat o sérii článků, máme tu další díl. Aktuálně pro vás chystám soutěž o produkty, které využijete v kuchyni, takže se i tento článek bude točit právě kolem kuchyňského tématu. Představím vám zase TOP produkty, bez kterých si už svoji domácnost neumím představit. 

    TOP produkty v naší domácnosti jsou:

    Od doby, co jsme pořídili myčku, jsem rozjela pátrání po těch nej tabletách, které by skvěle fungovaly. V našem krásném Českém ráji máme totiž jednu velkou nevýhodu, a to strašlivě tvrdou vodu. Vyzkoušela jsem nejrůznější značky tablet a pořád to nebylo ono. Na doporučení jsem vyzkoušela tyhle a už u nich zůstávám několik let. Nádobí je po nich krásně umyté a vyhovuje mi, že jsou bez parfemace, takže umyté nádobí není cítit chemickým koktejlem. 

    Tyhle tablety navíc fungují tak skvěle, že velmi často dávám do mytí pouze polovinu tablety - a stejnou zkušenost mi psalo i hodně zdejších uživatelek. Cena tablet je skvělá i tak, ale pokud někdy půlíte, dostanete se na absolutně bezkonkurenční ceny.

    Cena produktu: 99 Kč - 30 tablet 

    Na těchto tabletách na čištění myčky je absolutně nejlepší jedna věc - a to, že je můžete používat při normálním mycím cyklu - tedy společně s nádobím. Nemusíte tak čekat na chvíli, kdy máte myčku buď prázdnou, nebo nádobí vrstvit na kuchyňské lince, abyste mohli provést potřebnou údržbu. Tohle opravdu považuji za ten největší plus, protože v naší domácnosti, kde se denně vaří a máme dva malé žroutíky, je totiž prázdná myčka absolutní scifi. 

    Samozřejmě jsem spokojená i s kvalitou produktu a oceňuji i to, že má čistič příjemnou a nevýraznou vůni.

    Cena produktu: 49,90 Kč - 3 tablety

    Tenhle produkt jsem objevila díky doporučení mnoha maminek v dm skupině a po prvním vyzkoušení jej pasovala na ZÁZRAK. Co jindy trvalo hodiny a byla to pěkná makačka, jde nyní snadno a rychle. Stačí nastříkat, nechat působit a pak jen dočistit. Jedinou nevýhodou je ne úplně příjemná vůně - ale určitě to není nic šíleného. Stačí vyvětrat a je to ok.

    Cena produktu: 49, 90 Kč - 500 ml

    Tenhle odmašťovač je pro mě v kuchyni nepostradatelným pomocníkem - používám na linku, obklady, na desku,... prostě na všechno, co je potřeba účinně vyčistit. Příjemně voní a hlavně fakt skvěle funguje.

    Cena produktu: 59,90 Kč - 750 ml

    Objevit TOP výrobek na sklokeramiku mě stálo docela dost času a zkoušení nejrůznějších produktů. Náhodou jsem pak vzala na vyzkoušení tenhle a už jsem mu zůstala věrná. Příjemně voní a skvěle funguje. Vyčistí vše - co se mu nepovede vyčistit hned, tak se po setření přípravku podaří dočistit úplně jednoduše pomocí škrabky na desku.

    Cena produktu: 34,90 Kč - 300 ml

    Je to trapný říct, ale tenhle “jar” jsem si prostě zamilovala. Jeho vůně je absolutně dokonalá, jemná a díky němu mám jinak nenáviděnou činnost mytí nádobí hned o něco radši. Spokojená jsem samozřejmě i s kvalitou.

    Jo a muž mi ho krade na mytí auta a strašně si ho pochvaluje🙂

    Cena produktu: 29,90 Kč  - 300 ml

    Dříve jsem roky kupovala utěrky od konkurence, ale po objevení těch z dm už jiné neberu. Jsou pevné, dobře se odtrhávají a mají krásné designy. Pro někoho blbost, ale na mě to prostě funguje - ráda se obklopuji funkčními věcmi, které se mi navíc i líbí.

    Designy se v průběhu roku mění a člověk má tak v kuchyni pořád něco nového. 

    Cena produktu: 79,90 Kč - 3 x 100 útržků

    Tyhle ubrousky jsem si hodně oblíbila - rychle s nimi setřete všechno, co potřebujete, a navíc krásně provoní místnost. Ubrousky dm vyrábí v limitovaných edicí s různými vůněmi, takže je můžete čas od času obměnit. Vlhčené ubrousky do domácnosti určitě nutně nepotřebujete, ale přiznávám, že za mě je to skvělá vychytávka, která se prostě hodí.

    Cena produktu: 44,90 Kč - 50 ks

    Tady asi není potřeba produkt nějak opěvovat - pytle jsou pevné, zatahovací a s krásnou vůní - prostě přesně takové, jaké by být měly. Za mě jsou tohle opravdu jediné, které se mi nikdy neprotrhly a neroztrhly.

    Cena produktu: 39,90 Kč - 20 kusů

    Kuchyňské utěrky jsou za mě absolutní TOP - hodí se k jakémukoliv úklidu (já s nimi myju kuchyňskou linku, lednici, sporák, stůl, obklady, vanu, umyvadla, muž auto,...) a mají obrovskou výdrž. Můžete je prát v pračce, nebo přihodit do myčky na nádobí. Už několikrát jsem je viděla přirovnávat k zázračnému hadříku Actifibre od Viledy a docela s tím i souhlasím. Jediné, v čem se mu nemohou vyrovnat, je mytí oken (to ten růžový umí opravdu nepřekonatelně). Hadříky z dm jsou v různých barvách, což se skvěle hodí pro odlišení činnosti, na kterou je máte určené. A cena je bezkonkurenční.

    Cena produktu: utěrky - 54,90 Kč/5 ks, houbičky - 29,90 Kč/2 kusy

    Více inspirace...

    Více inspirace najdete jako vždy v dm skupině, kam vás zároveň i srdečně zvu:

    https://www.modrykonik.cz/group/8708/

    V článku jste si mohli prohlédnout moje TOP produkty - budu ráda, když mi do komentáře dáte vědět, jaké jsou vaše zkušenosti s nimi. A případně mně i ostatním doporučíte své vlastní TOpky 🙂

    apacheeeAMBASADORKA
    24. únor 2021    Čtené 1048x

    Ambasadorka dm doporučuje: naše TOP produkty pro praní prádla

    Už nějakou dobu mi píšete, zda by bylo možné napsat články, ve kterých bych doporučila naše (respektive nejvíce asi moje) nejoblíbenější produkty z dm rozdělené přehledně podle sortimentu. Přijde mi to jako super nápad, takže jdeme na to 🙂

    Právě před sebou máte první článek ze série a budu se v něm zabývat mými TOP produkty, které pravidelně a dlouhodobě používám při praní prádla. Zvolení tohoto tématu není náhodné, protože již velmi brzy pro vás spustím soutěž, ve které si budete moct zasoutěžit o balíček produktů, které využijete právě při praní prádla.

    TOP produkty v naší domácnosti jsou:

    • Ubrousky proti zabarvení prádla - Denkmit

    Tohle je za mě vlastně jeden z těch úplně nejvíc TOP produktů v celém dm, bez kterého si už ani neumím představit existovat! 

    Díky těmto ubrouskům se nemusím zdržovat tříděním prádla podle barev a přesto mám jistotu, že se mi oblečení od sebe nikdy neobarví. Naopak, díky nim si prádlo udržuje dlouhou dobu zářivé barvy. A zachránila jsem s nimi i omylem odbarvené drahé nosítko!

    Ubrousky se dají koupit ve velkém a menším balení.

    Cena produktu: 109 Kč - 50 ks ubrousků

    • Prací gel na barevné prádlo - Denkmit nature

    Při praní používám už pouze gely a tenhle se u mě zabydlel před dlouhou dobou. Vlastně, od té doby, co jsem jej objevila, tak už jsem ani žádný jiný nekoupila. Jsem velmi spokojena s pracími schopnostmi a miluju jeho jemnou vůni

    Cena produktu: 99 Kč - 23 pracích dávek

    • Prací gel na bílé prádlo

    Tento gel na bílé prádlo je vlastně takovým bráškou předchozího produktu. Bílé prádlo je jediné, které peru vždy samostatně, takže využívám prací prostředek určený přímo pro bílé prádlo. I zde platí, že jsem velmi spokojená s vlastnostmi i vůní a jiný prášek na bílé už v naší koupelně nebyl hodně dlouho. A zůstane to tak i nadále.

    Cena produktu: 99 Kč - 23 pracích dávek

    • Tekuté žlučové mýdlo

    Tekuté žlučové mýdlo mi zůstávalo poměrně dlouho utajeno a přišla jsem na něj až díky holkám v dm skupince, které jej opravdu často doporučovaly. No a tak jsem jej zkusila a už ho nedám. Mám dva kluky, kteří nemají občas moc daleko do čuňátek - nicméně ještě nebyly schopni "vyrobit" skvrnu, která by tomuhle zázraku odolala.

    Cena produktu: 49,90 Kč - 250 ml

    • Vůně na prádlo do pračky i sušičky

    Vůni, kterou vidíte na fotce, mám doma už delší dobu, takže se mi ji aktuálně nepovedlo v eshopu najít. Nicméně vůně na prádlo většinou nekupuji stále ty stejné, ráda zkouším nové. Nedávám je ani do každé pračky - volím vždy podle toho, co zrovna peru - vždy přidávám do ložního prádla a dávám méně prostředku, než je doporučeno, protože mám radši jemnou vůni.

    Cena produktu: 84,90 Kč - 400 ml

    • Dezinfekce na prádlo

    Tahle dezinfekce prý ničí bakterie, plísně i speciální viry. Tuto část samozřejmě jako běžný spotřebitel nejsem schopna nijak ověřit, ale jsem moc spokojená s tím, jak jemně voní a naučila jsem se ji tak přidávat skoro do každé pračky místo aviváže a vůní na prádlo. A řekla bych, že je prádlo v ní vyprané znatelně měkčí. 

    Tento produkt hodně využívám i při práci - při focení často půjčuji klientkám těhotenské šaty a dětem oblečky, takže je samozřejmé, že po každém použití jdou všechny použité věci do pračky - a právě s tímto prostředkem.

    Cena produktu: 57,90 Kč  - 1,5 l

    • Prací prostředky pro nejmenší

    Když byly naše děti menší, prala jsem v přípravcích řady Denkmit Ultra Sensitive a byla jsem maximálně spokojená. Obzvlášť mladší syn měl z některých konkurenčních prášků problémy s kůží a tohle bylo vlastně jediné, co mu nečinilo potíže.

    Nyní klukům peru ve stejných pracích prostředcích jako nám, takže tyto výrobky už doma aktuálně nemám, ale i tak je opravdu vřele doporučuji - protože jsem využívala opravdu dlouhodobě.

    V této řadě je k dostání prací gel na barevné prádlo, prací gel na jemné prádlo a aviváž.

    Více inspirace najdete jako vždy v dm skupině, kam vás zároveň i srdečně zvu:

    https://www.modrykonik.cz/group/8708/

    Tak, tohle jsou ty moje TOP produkty - a jaké prací prostředky z dm jste si oblíbily vy? Dejte mi vědět do komentáře 🙂