#kojeni #breastfeeding #mytyokojeni #laktacniporadenstvi
    Natočila jsem video, které krásně znázorňuje, jak může miminko dýchat při kojení, i když je zabořené do prsa a taky bourá mýtus, že spící dítě používá prso jen jako dudlík.🤱🏼

    Je úplně v pořádku, když má při kojení dítě zabořený nos do prsa. Může dýchat, nebojte se. Nemusíte nosním dírkám uvolňovat cestu. Pokud saje, dýchá a jde to i slyšet. Pokud stále nevěříte, vyzkoušejte si sami, jak to funguje. Přiložte střed roztažené dlaně na špičku nosu, pořádně přimáčkněte, pak zjistíte, jak je to s tím dýcháním u kojení skvěle zařízeno a jak je nos dokonale vymyšlený. Jsme savci, a proto je naše tělo k sání přizpůsobeno.

    Mariánek na videu spinká a přitom saje. Poznáte to na tom, že polyká, jde to vidět pod ouškem a na krku. Naplňuje hned několik potřeb: spánek, jídlo, teplo, máminu blízkost a pocit bezpečí. Miminko má právo být kojeno bez omezení podle potřeby, a to i přes noc. Mateřské mléko zoubkům neškodí.

    Doporučuji najít si pohodlnou polohu, aby nebylo spokojené jen miminko, ale taky maminka. Když ležíte na boku, podložte se zezadu polštářem nebo peřinou 🛌 a vyvalte se na oporu, aby se vám u kojení podařilo také usnout. Děťátko nezalehnete, nemějte strach, naopak budete moci pohotově reagovat, když se probudí a vyhnete se otravnému nočnímu vstávání z postele.

    A ještě mě napadá jedna rada, dbejte na to, abyste nenechávala spát dítě pravidelně vždy mezi vámi a partnerem, protože i muž se k ženě potřebuje přitulit. Vyhnete se tak partnerskému odcizení, které se často řeší neúspěšně až v době, kdy dítě odchází z ložnice. 💑

    https://www.facebook.com/sebevedomarodina.cz/vi...