Výsledky vyhledávání pro slovo “#cukrovi”

Arašídové, nepečené kuličky
Je přesně týden před Vánocemi. Páni, věřili byste tomu? Vůbec netuším, kam se všechen ten čas poděl, ale o víkendu zapalujeme poslední, čtvrtou svíčku na adventním věnci.
A to mimo jiné znamená, že čas na pečení cukroví se už krátí a nastává ideální doba na to, udělat si seznam toho nepečeného!
Výhodou nepečeného cukroví je rychlost a časová nezávislost. Můžete si ho připravit kdykoliv na něj máte chuť a většina z druhů se dá i zamrazit. Takže pak stačí už jen vyndat pár kousků z mrazáku, nechat při pokojové teplotě povolit, vaječňák do ruky nebo horkou čokoládu a vánoční pohoda je tady.
A přesně takové, jsou i dnešní, arašídové kuličky z pár ingrediencí.
* V receptu používám datle Medjool, které je potřeba důkladně rozmixovat v mixéru nebo robotu, ale ne každý má výkonného pomocníka, pak doporučuji nakrájet datle na kousky a namočit do horké, vroucí vody na 30 minut. Vodu po té slijte a můžete mixovat.
Suroviny na 12 kuliček:
- 4-5 medjool datlí bez pecek
- 2 lžíce ovesných vloček
- 1/2 hrnku arašídového másla
- 1/2 hrnku nasekané čokolády nebo čokoládových peciček(prodává například DM)
- 1/2 lžíce kokosového oleje
Postup:
Dejte datle do mixéru a mixujte dokud nejsou úplně rozmixované. Po té přidejte ovesné vločky a opět krátce pomocí pulzů pomixujte.