mikina_ii
    21. led 2021    Čtené 561x

    #hyggestyle pro krásnější zimu

    Každý rok poté, co po 6. lednu odstraníme doma vánoční výzdobu, se mi ta zima zdá nějaká dlouhá. Dny jsou krátké a do Velikonoc daleko. Sice začíná období masopustu, ale upřímně - letos to na žádné velké veselice nevypadá. Rozhodla jsem se letos pro tuto dobu zajet trochu dál na sever🙂.  

    Hyggestyle (čte se hügge) je vysvětlován jako dánský recept na štěstí. Dánové jsou totiž statisticky  jeden z nejšťastnějších národů na světě. Pro nás hyggestyle nejčastěji charakterizují obrázky žen v chumlavých dekách, teplých ponožkách a kakaem v ruce. A když se v něm topí marshmellow a v krbu je zapálený oheň, je to to pravé🙂. 

    Tip: Zkuste načerpat inspiraci na Instagramu nebo Pinterestu. Hledejte pod hesly #hyggestyle#hyggehome#hyggelife.

    Samozřejmě žít hygge není primárně o fotkách. Je to o stylu života v příjemném, domácím a rodinném prostředí. O tom, aby v něm bylo dobře a tak nějak vnitřně teplo. 

    A jak na to jdeme u nás?

    Podmínky

    Hyggestyle je hodně o prostředí, ve kterém se pohybujeme. Udržujeme okolo sebe střídmý pořádek a útulno. Tak, aby nám bylo doma dobře. A že slovo pořádek znamená pro každého něco jiného? No jasně - prostě ať je vám doma dobře. Typické jsou také světlé barvy, přírodní tóny a materiály. A světlo - to přirozené, svíčky, lampičky nebo třeba krb.

    Teplo a útulno

    Nevytápíme si doma na 26°C. Spíš jde o vnitřní teplo, když cítíte, že je vám dobře. Vybavte si situace, kdy je vám doma přesně takhle. Když pijete v klidu kávu po obědě a máte v ruce dobrou knihu? Nebo večer, kdy si zapálíte svíčku a nalijete si dvojku vína? Zásadní je tu chvilku cítit a plně si ji uvědomovat. 

    Další tipy najdete na našem blogu TADY