denikzaslouzilemamy
    6. říj 2024    Čtené 222x

    Dýňové ovesné vločky přes noc

    Snažím se zase začít jíst zdravěji a k tomu mi vždycky nejvíc pomáhá chystat si jídla, která jsou rychlá a chutnají mi. Dneska Vám sdílím recept na ovesné vločky přes noc, ale s přidáním dýňového pyré, protože podzim a chia semínek, protože vláknina 🙂

    Když vynecháte dýňového pyré a jogurt, zůstane Vám klasický recept, který si můžete připravit pokaždé jinak. Přidáním čokolády, ovoce, oříškového másla, atd.

    Suroviny na 2 porce na vločky přes noc:

    • 80 g ovesných vloček(použijte větší, ne minutové, apod.)
    • 1 lžíce chia semínek
    • 1 lžička pumpkin spice koření
    • špetka soli
    • 90 g jogurtu podle Vás
    • 60 g dýňového pyré
    • 2 lžíce javor. sirupu
    • 170 ml mandlového mléka bez cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu(volitelné)

    Postup je jednoduchý:

    smíchejte všechny suroviny ve větší míse, zakryjte a nechte cca 15 minut odstát. Po té znovu promíchejte-chia semínka se usadí na dně-zakryjte a uložte do lednice. Můžete také rovnou rozdělit na dvě porce a nachystat si na ráno snídani do skleničky.

    A co se týče topingů na ovesné vločky přes noc nebo chia puding, je jich tolik! Sepsala jsem Vám svoje favority 🙂

    1. Bílý jogurt (nebo v mém případě kokosový, alpro, apod.);
    2. Koření pumpkin spice nebo skořice;
    3. Oříšky jako pekanové, vlašské;
    4. Konopná semínka
    5. Lněné semínko
    6. Oříškové máslo jako kešu, arašídové, mandlové;
    7. Čokoládové boby a samozřejmě kousky čokolády 🙂