kocarkopedie
    22. lis 2021    Čtené 498x

    Kožešina, rukávník, rukavice na kočárek. Jaké doplňky ke kočárku koupit?

    Ahoj,

    pomalu se blíží zimní čas a většina z nás už má pro své nejmenší výbavu do chladných procházek, ať už to jsou například deky či teplé fusaky. A pokud ne, přečti si můj minulý článek, kde jsem představila pár tipů na fusaky do 2 000 Kč, třeba v něm najdeš inspiraci! 🙂

    Dnes se spolu podíváme na kožešinové doplňky do kočárků. Pokud tedy hledáš stylový doplněk, který by kočárek dozdobil, čti dále, mám pro Tebe pár tipů.

    Foto zdroj


    1) Kožešina do kočárku

    Proč je vlastně kožešina tak oblíbená a jaké jsou její vlastnosti? Mimo toho, že dobře vypadá a sezení v kočárku je díky ní pohodlnější, má kožešina vynikající termoregulační schopnosti. V zimě dokáže udržet dítě v teple a naopak v létě odvádí pot z jeho pokožky a zabraňuje tak přehřívání.

    Vlákna vlny dokáží absorbovat vodu v množství až do 33% své hmotnosti bez toho, aby byla vlhká na dotek. Stříhané ovčí rouno nedráždí dětskou pokožku i díky od přírody daných antibakteriálních vlastností. U dítěte dokáže navodit pocit bezpečí a s ní související klidný spánek.

    Foto zdroj

    Kožešina z ovčí vlny je jak praktickým, tak i velmi stylovým pomocníkem, který udrží dítě v teple jak v kočárku během chladných vycházek, tak i v dětské autosedačce. Kožešina je přizpůsobena na standardní 3 a 5-bodové uchopení v kočárcích a autosedačkách, takže její použití je univerzální.

    Údržba ovčí kožešiny

    Je též velmi jednoduchá, protože ovčí vlna má samočistící schopnosti. Stačí, když mírně znečištěnou podložku necháš vyvětrat na čerstvém vzduchu či ji pročešeš hřebenem. Více znečištěnou podložku můžeš vyprat v rukou do 30°C, ideálně při použití speciálního přípravku s obsahem lanolinu.

    Foto zdroj

    null

    Cena v době publikace článku: od 790,-


    2) Kožešinový lem na stříšku

    Kožešinový lem - neboli kožešinka, je velmi oblíbeným doplňkem kočárku pro zimní období. Můžeš ho použít na stříšku jak sporťáku, tak i hluboké korby. Najdeš ho v různých barevných provedeních, nejoblíbenější skupinu však momentálně tvoří barvy laděné do přírodních tónů. Koupit ho můžeš samostatně nebo i v setu s rukávníkem, či rukavicemi.

    Údržba kožešinového lemu

    Žádné obavy! Údržba kožešinového lemu je velmi jednoduchá, můžeš ho prát v pračce při nízkých otáčkách a při teplotě do 30°C, ideálně s použitím pracích prostředků na jemnou syntetiku. Poté ho jemně uhlaď a rozložený usuš. Pozor, nesmí se sušit v sušičce!


    Beztroska kožešinový lem

    Tato kožešinka je k dostání ve dvou krásných přírodních barvách, a to v šedé nebo béžové. Krásně sladí kočárek s fusaky a doplňky z nové kolekce Beztroska.

    Foto zdroj

    null

    Cena v době publikace článku: od 659,-


    Babyrenka kožešinový lem

    O poznání levnější než přechozí, je kožešinový lem značky Babyrenka. Dostupný je ve 4 barevných provedeních - tmavě zlatá, černá, béžová a pudrově růžová.

    Foto zdroj

    null

    Cena v době publikace článku: od 215,-


    Emitex kožešinový lem

    Tato kožešinka je k dostání ve třech barevných provedeních, a to v šedé, hnědé a černé. Patří také k těm levnějším.

    Foto zdroj

    null

    Cena v době publikace článku: od 229,-


    3) Kožešinový rukávník a rukavice na kočárek

    Nesmíme zapomenout ani na nás, rodiče! Jsou to právě naše ruce, které jsou pohonem i brzdou, jenž kočárek popohání vpřed objevovat krásnou zimní krajinu při chladných procházkách! 🙂

    Rukávník, případně rukavice na kočárek, je moderní, praktický doplněk ke kočárku, který je kdykoliv připravený ochránit ruce před chladem, větrem a mrholením. Zateplené kožešinové rukavice / rukávník stačí připnout cvočky nebo pomocí suchých zipů na rukojeť kočárku. Ruce budou vždy v teple a zároveň v momentě volné a připravené jemně pohladit dítě či ovládat mobilní telefon bez opětovného a i zdlouhavého sundávání/nasazování zimních rukavic.

    Rukavice na kočárek Cottonmoose Moose Yukon

    Tyto rukavice jsou v jednoduchém, skandinávském stylu a můžeš je sladit i s oblíbeným fusakem stejné značky! Na výběr je nespočet barevných kombinací.

    Foto zdroj

    null

    Cena v době publikace článku: od 789,-


    Rukávník na kočárek Cottonmoose Moose Yukon

    U tohoto rukávníku můžeš, po zavázání tkalounů, rozdělit vnitřní prostor na dvě části. Opět si vybereš z velkého množství barevných kombinací a sladíš si ho s fusakem.

    Foto zdroj

    null

    Cena v době publikace článku: od 799,-


    Rukávník na kočárek Mamo-Tato

    Tyto rukávníky mají nádherné a neokoukané vzory! Vybírat můžeš z nepřeberného množství, takže si vybere opravdu každý. I u nich platí, že je můžeš sladit s fusakem ve stejném designu.

    Foto zdroj

    null

    Cena v době publikace článku: od 484,-


    A co Tvá zkušenost s vybranými kožešinovými doplňky na kočárek?

    Pokud jsi již pyšnou majitelkou některého z těchto doplňků, budeme rádi, pokud se s námi podělíš o své zkušenosti v Centru recenzí Modrého Koníka a pomůžeš tak ostatním maminkám s výběrem. Za každou recenzi od nás dostaneš srdíčko s poděkováním, kterým můžeš udělat radost někomu dalšímu. 💙

    Těším se na Tebe v kočárkopedii a v mé kočárkové poradně, kde s radostí a péčí zodpovídám všechny otázky ohledně kočárků a vše kolem nich.

    Přeji krásný den a pohodové kočárkování.
    Katka
    Kočárková poradkyně Modrého koníka

    #prislusenstvi
    #tipy_poradkyne

    kocarkopedie
    14. říj 2021    Čtené 942x

    Máte 2 000 Kč a chcete fusak do kočárku? Pouvažujte nad Cottonmoose, Zopa, Pinkie anebo Petite&Mars.

    Milé koníkovky,

    zima se již pomalu hlásí o slovo, proto se spolu pojďme podívat na fusaky, které jsou nejen stylové a teplé, ale hlavně nestojí půlku rodičáku. 🙂

    Výběr toho správného zimního fusaku není vůbec snadný, díky širokému výběru, který dnešní trh nabízí, proto jsem vybrala pár tipů, s jejichž koupí určitě nešlápnete vedle.

    Foto zdroj

    Moje hlavní kritéria pro výběr fusaku:

    • cena do 2000,-
    • maximální pohodlí i pro větší dítě
    • kompatibilnost pro všechny druhy kočárků
    • kvalitní materiály a podšívka z hřejivého fleecu, které budou miminku zajišťovat dostatečný tepelný komfort i při nízkých teplotách a zároveň ochrání před deštěm, vlhkostí a větrem
    • design - fusak musí zkrátka dobře vypadat a ladit s kočárkem
    • jednoduchá údržba, možné praní v pračce podmínkou 🙂

    Nalákala jsem vás? Ač se to možná nezdá, nabídka je velmi zajímavá a všechna kritéria byla splněna do posledního puntíku!

    Představuji vám svoji TOP 5


    1. Fusak Cottonmoose Combi Yukon 3v1

    Foto zdroj

    Fusak Combi Yukon 3v1, značky Cottonmoose využijete na maximum, protože poroste společně s vaším dítětem! Díky spodní odnímatelné části se vejde do každé hluboké korby. V případě potřeby ho jednoduše zipem připnete zpátky a máte extra dlouhý fusak i pro větší děti. Ale než se tak stane, máte z něj parádní tašku… to je super, že? Tady se myslelo na vše. 😊
    Na výběr je 7 barevných variant- bílá, šedá, růžová, zelená, modrá, hnědá a černá. Kromě toho se k fusaku dají dokoupit rukavice nebo rukávník ve stejném designu.

    Foto zdroj

    Rozměry má úctyhodné, a to v délce 115cm, ve zkrácené verzi pak 87cm. Šířka je 43cm, což je sice o poznání míň než má konkurence, ale i tak je dostačující.

    Výhody

    • design
    • kožešinový lem
    • velký výběr barev
    • rostoucí
    • extra dlouhý
    • možnost dokoupení rukavic nebo rukávníku ve stejném designu

    Nevýhody

    • užší než konkurenční fusaky

    null

    Cena v době publikace článku: od 1999,-


    2. Fusak Cottonmoose Moose Shine Yukon

    Foto zdroj

    Fusak Moose Shine Yukon, též od značky Cottonmoose zkrátka nepřehlednete! Svým designem upoutá na první pohled a na kočárku se stává dominantním zdobícím prvkem.
    Vybírat můžete ze stříbrného a zlatého provedení.

    Rozměry má 100cm na délku a 50cm na šířku.

    Výhody

    • luxusní, elegantní design
    • kožešinový lem
    • možnost dokoupení rukavic nebo rukávníku ve stejném designu

    Nevýhody

    • doprodej - omezený počet kusů ke koupi

    null

    Cena v době publikace článku: od 1790,-


    3. Fusak Zopa Fluffy

    Foto zdroj

    Fusak Floffy, značky Zopa se pyšní jednoduchým, přesto velmi stylovým designem.
    Je k dostání ve 4 barevných variantách- růžová, modrá, šedá a černá. Nechybí u něj snímatelný kožešinový lem a mašle.

    Rozměry má 100cm na délku a 47cm na šířku.

    Výhody

    • design
    • kožešinový lem a mašle
    • možnost dokoupení rukavic ve stejném designu

    Nevýhody

    • malý výběr barev
    • menší rozměry než konkurenční fusaky

    null

    Cena v době publikace článku: od 1888,-


    4. Fusak Pinkie

    Foto zdroj

    Velmi oblíbený zimní fusak od značky Pinkie nabízí více než 10 barevných variant a provedení, takže si vybere opravdu každý! Fusaky jsou jsou známé tím, že se vyrábí ve dvou velikostech.

    • 0-12 měsíců je ideální k použití do autosedačky a hluboké korby. Na délku má 54cm a na šířku 44cm.
    • 6-36 měsíců má dostatečné rozměry i pro větší děti a to 112cm na délku, na šířku 53cm. V porovnání s ostatními fusaky jsou velikostně naprůměrně.

    Značka Pinkie mimo jiné nabízí i rukávníky, nánožníky, organizéry, přebalovací tašky a batohy, které se dají sladit designově k fusaku a kočárku.

    Výhody

    • známá značka
    • velký výběr provedení
    • možnost dokoupení rukavic nebo rukávníku ve stejném designu

    Nevýhody

    • o žádných nevím🙂

    null

    Cena v době publikace článku: od 1780,-


    5. Fusak Petite & Mars Jibot 3v1

    Foto zdroj

    Fusak Jibot 3v1, značky Petite & Mars je též rostoucí fusak, jak již název napovídá. Využijete ho v autosedačce, korbě i ve sporťáku. Oproti zmíněným fusakům má lehce sportovní vzhled, ale ani ten mu neubírá na kráse!
    Na výběr jsou 4 barevné varianty- světle šedá, tmavě šedá, černá a růžová.

    Rozměry má 110cm na délku a 48cm na šířku.

    Výhody

    • rostoucí
    • sportovní vzhled
    • možnost dokoupení rukavic nebo rukávníku ve stejném designu

    Nevýhody

    • malý výběr barev

    null

    Cena v době publikace článku: od 979,-


    A co vaše zkušenosti s vybranými fusaky?

    Pokud jste již pyšnou majitelkou některého z těchto fusaků, budeme rádi, pokud se s námi podělíte o vaši zkušenosti v Centru recenzí Modrého Koníka a pomůžete tak ostatním maminkám s výběrem. Za každou recenzi od nás dostanete srdíčko s poděkováním! 💙

    Těším se na vás v kočárkopedii a v mé kočárkové poradně, kde vám s radostí a péčí zodpovím všechny otázky ohledně kočárků a vše kolem nich.

    Přeji krásný den a pohodové kočárkování.
    Katka
    Kočárková poradkyně Modrého koníka

    #prislusenstvi
    #tipy_poradkyne