konik_testuje
    23. srp 2022    Čtené 257x

    Vodní ráj s výhledy na Pálavu

    Léto. Čas dovolených, moře, výletů, chvil s rodinou… Užíváme si ho každý tak nějak jinak. Vymýšlíme, jak si užít každičkou chvilku volna. Na horách, u vody… Když teploty lámou rekordy, je volba většiny z nás jasná - koupačka. Jižní Morava nám nabídla ideální kombinaci, jak prožít i přežít vedra, která nedávný týden přinesl. Sbalili jsme si saky-paky a vyjeli vstříc dobrému vínu, pálavské přírodě a nekonečné zábavě v Aqualandu Moravia.

    Jsme pětičlenná rodina (já, manžel, 8letá slečna, synové 12 a 17) a na výlet, aby nás nebylo málo, jsme s sebou svezli i dva synovce (12 a 15 let). Výběr termínu jsme nenechali náhodě. Sázkou na jistotu bylo hezké počasí, ale zároveň pracovní den. Ptáte se proč? Na stránkách aqualand-moravia.cz totiž je k dispozici užitečný „tahák”, který vám napoví, jaká bývá obsazenost areálu konkrétní dny v konkrétní čas. Že je ideální zvolit si den, kdy bývá návštěvníků nejméně, jsme tak nějak tušili.

    Jsme na místě, rozhýbávám si záda a kolena po více než dvouhodinové cestě, když mi pohled upoutá fronta táhnoucí se z parkoviště až k pokladnám. Řeknu vám, při představě, že bych se měla zařadit na její konec, se mi udělalo šoufl.  O to raději jsem nakonec byla, že jsme měli zakoupené lístky on-line. Vstup pro návštěvníky s on-line vstupenkami je totiž oddělený a jejich odbavení trvá jen pár minut. Elektronická vstupenka navíc vyjde dokonce výrazně levněji než při přímém zakoupení na pokladně. Proto určitě neotálejte a víte-li, že do Aqualandu Moravia směřujete, doporučuji zakoupení vstupenek on-line přes web Aqualandu Moravia

    U vstupu jsme dostali náramkové hodinky s čipem, který slouží během celého pobytu k placení v prostorách Aqualandu a také k uzamčení skříněk.

    Když jsme překročili brány Aqualandu netrpělivost dětí byla nezastavitelná. Všichni jsme se rychle převlékli do plavek a hurá poznávat tento opravdu velký areál. Měli jsme na to celý den, až do 20:40, kdy se areál a atrakce zavírají. Každý se těšil na něco jiného. Ocenili jsme možnost odložení věcí mimo lehátka na místech k tomu určených, která se nacházejí při vstupu do Adrenalia, což je vstup k vnitřním tobogánům. Na lehátkách jsme vlastně vůbec neplánovali být a takto jsme je mohli přenechat někomu, kdo je potřebuje. Mapy areálu se nacházejí u všech atrakcí, takže je v areálu snadné se zorientovat.

    Samozřejmě, že jsme zamířili rovnou k venkovním tobogánům. Jako první jsme se zastavili u Abyss a Boomerango. Zeleno-bílé duo perfektně vypadajících tobogánů. Nemile nás překvapily velmi dlouhé čekací řady na rafty (nafukovací kola), které se povinně používají k jízdě na skluzavkách. Čekací doba byla minimálně na 20 minut. Byla zde však možnost zakoupit si přednostní Fast Track za poplatek 99 Kč na jednu jízdu, který ovšem nezahrnoval přednostní nástup na tobogán. U naší 7členné skupiny by přednostní raft pro každého vyšel hodně draze a náš rozpočet na to nebyl nastaven, tak jsme tuto možnost dětem nepovolili. Frflání dětí na omezení, na která nebyly připraveny skončilo, když jsme si vystáli frontu na raft a vynesli si ho po schodech ke vstupu na tobogán, kde nás čekala další fronta na spuštění se tobogánem. Ta však šla dost rychle a průměrná čekací doba byla už jen cca 3-5 minut.

    Samotný tobogán je hodně mokrý a plný adrenalinu, takže zážitek z perfektní a rychlé jízdy je zaručený. Okamžitě jsme všichni zapomněli na to čekání, které jsme před jízdou absolvovali a s radostí jsme se postavili do fronty znovu.

    Druhé omezení, na které jsme nebyli připraveni byla výška naší nejmenší výletnice. Tamarce je 8 let, ale vysoká je teprve 130 cm. Většina tobogánů je však povolena pro děti až od 140 cm. Nebyl to však vůbec problém, protože jsme ji mohli vzít alespoň na ty, které jsou od 110 cm a těch bylo také dost.

    V areálu se nachází také velký dětský vodní svět. Teplota vody byla kolem 30-32 °C, což bylo super. Dětskému světu dominuje vodní hrad, který je úžasný! Do bazénu z něj ústí 4 tobogány. Než se k nim však dostanou, na děti cestou číhají různé vodní nástrahy v podobě závěsných vodních nádob, které se průběžně plní a nikdy nevíte, kdy se která převrhne. Adrenalin jako z pevnosti Boyard je zaručen! Dokonalý zážitek je podtržen vodními děly. V této spleti vodních nástrah nikdo nezůstane suchý. Děti to však milují. Hradem se proběhli i naší dvanáctiletí. Smích a radostné pištění se ozývalo z každé strany. 

    Zkrátka nepřijdou ani ti nejmenší. Užít vody si můžou v Baby Lake pool, vnitřním Baby pool či Calimero pool. Pro děti do 15 let doporučuji venkovní Fun & Swim plný dětských atrakcí, jako jsou lanové sítě, šplhací lana a vodní dráha ve tvaru leknínu.

    Po prozkoumání a vyzkoušení dětského světa, naše děti zaujal největší tobogán High Five jehož délka je 260 m, má pět stoupání a jeho celkové převýšení je 17 m. Tady bylo čekání na raft opravdu dlouhé, proto jsme se dohodli, že na tento tobogán jim Fast Track koupíme. I přesto jsme na něj však čekali asi 10 minut. Jízda byla fantastická, plná super efektů, stoupání a prudké rychlé klesání, prostě parádní jízda. Opravdu to stálo za to. Jednoznačně ho nelze vynechat!

    Poté, co jsme byli vyblázněni, přišla řada na bazény. Hned první nás zaujal Wave Pool, kde každou půlhodinu na 5 minut burácely mořské vlny. Opravdu to byl perfektní zážitek. Vyskákali a vyřádili jsme se i my dospělí. Nejmenší Tamarka by ve vlnách strávila nejraději celý den. I u vstupu do bazénu číhají nádoby plnící se vodou a nikdy nevíte, kdo dostane první sprchu.

    Starší děti se rozhodly vyzkoušet i vnitřní tobogány v Adrenaliu. Tady jim nejvíc zachutnaly Kamikadze a tobogán U Wave, kam se opakovaně vracely. Adrenalin však nezklamal ani nás ostatní. Všichni jsme se vyřádili na tobogánech Blue Trio nebo Magic Hole a Sky Drive, kde jsou během cesty i super efekty.

    Nekonečnou zábavu přerušilo kručení v žaludku. Aqualand Moravia nabízí hned několik možností občerstvení. Kromě vnitřní Imperium Restaurant, lze naplnit hladová bříška také ve venkovních stáncích. Ty nás zlákaly neodolatelnou vůní. Na výběr byl Grill Bar, Chill Out Bar, Pizzerie Marcus, Victoria Burger či Crepes, kde si mlsné jazýčky pochutnají na palačinkách. Náš výběr padl na Gyros Bistro a jídlo bylo opravdu výborné. Po gyrosu jsme si dali ledovou drť, kterou si každý mohl vyskládat, jak chtěl. Po vydatném obědě jsme neměli příliš chuť na skotačení, a tak jsme zamířili na Lazy River, kde jsme se nechali unášet na raftu po proudu nádherně zdobeným kanálem

    Zde nás mile překvapil bar Drink In, kterým rafty projíždí. Děti ocenily nabídku nealko míchaných nápojů a během jízdy raftem jsme si všichni dali nealkoholický drink, který naši pohodu jen přivedl k dokonalosti. Nekontrolovatelný proud nás občas převezl vodopády nebo vodní stěnou, která na nás čekala na cestě kanálem. Bylo to příjemné ochlazení a výborná zábava. Po tomto „odpočinku“ jsme se rozdělili. My nejstarší i s nejmladší účastnicí zájezdu jsme navštívili vnitřní bazén Neptun Pool. Naší pozornosti neušel ani Pool Bar, který se nacházel v bazénu jen kousek od nás. Nabídka nealko nápojů byla jiná než v předešlém baru, a tak jsme ochutnali drinky i tady. Postupně se k nám připojili i naši velkáči, kteří se zatím bavili v Adrenaliu. Přeplavali jsme z vnitřního bazénu do venkovního Riviéra Pool, kde právě probíhal animační program pro koupající se.

    Bylo příjemné, že i během týdne byli v areálu animátoři, kteří se starali o program a v rytmu hudby se snažili navodit tu správnou dovolenkovou atmosféru. Den se chýlil ke konci a my jsme už začali být unavení. Děti nemohly na sklonku dne vynechat oblíbené palačinky. Když se pak přiblížil čas jet domů, opravdu se nikomu nechtělo. Každý se chtěl ještě spustit na některém tobogánu. Bohužel jsme za jeden den nestihli ani všechny bazény, ani všechny atrakce a vůbec ne bohaté možnosti relaxu a odpočinku, které Aqualand Moravia nabízí. Proto se sem určitě ještě vrátíme. Už teď se moc těšíme na další návštěvu tohoto úžasného a hlavně velkého vodního světa.