Další rychlo snídaně 😋

    Polohrubá mouka 2 hrnky (může být špaldová)
    Cukr 1 hrnek (lze nahradit sirupem)
    Olej 1/2 hrnku
    Vajíčka 2 (lze nahradit zralými banány)
    Rostlinné mléko 1 hrnek
    Prdopeč 1b
    Vanilkový cukr 1b
    Kakao

    Všechny ingredience smícháme dohromady, půlku vylejeme do formy a druhou půlku smícháme s kakaem. Pečeme při 170/cca 40 min podle trouby.

    #abkm #snídaně #vegan #babovka

    karol97s
    Zpráva byla změněna    29. led 2022    

    Vegan snídaně #abkm

    Špenátový korpus
    350g listového špenátu
    50ml olivového oleje + 50/80ml rýžového mléka
    120g cukru
    Sáček vanilkového cukru
    3 vejce (můžete nahradit dvěmi zralými banány na kaši)
    270g hladké mouky/může být špaldová
    2 lžičky prdopeče

    Špenát+oliváč+vodu rozmixujeme do hladka
    Vajíčka s cukrem do tuhé hmoty, postupně přidáme směs špenátu. Poté ručně vmícháme mouku s prdopečem.

    Těsto dáme do vymazané kulaté formy a pečeme na 170/cca 15m (hlídáme špejlí)

    Vychlazený korpus vydlabeme jako krtkův dort, dovnitř dáme libovolné ovoce.

    Krém

    Vegan šlehačka z Lidlu Schlagcreme
    Vegan zakysaná smetana Lidl/Kaufland Planton
    Moučkový cukr

    Vyšleháme smetanu, přidáme zakysanku a cukr.

    Celý dort zasypeme zbytkem korpusu a necháme přes noc v lednici. 🎂🍰

    Dobrou chuť.

    #abkm #vegan #mecháč
    #dort #vegandort

    (2 fotky)
    denikzaslouzilemamy
    Zpráva byla změněna    15. bře 2019    

    Dnes, se Tisíce studentů po celém světě spojí, aby bránili vlastní budoucnost.
    V rámci projektu #fridayforfuture stávkuji za řešení klimatických podmínek.

    Poukazují především na to, že je ve školách učí o budoucnosti, kterou ale vůbec nemusí prožít.
    Nejen politické značky, ale i další lidé jako například @gaeacz1
    Se zapojily a vyjádřili podporu.

    Vše začala drobná Švédka @gretathunberg která opět dokazuje, že i jeden hlas a jeden člověk, může pohnout světem.

    Držím palce ❤️

    PŘIDEJTE SE KE MĚ NA INSTAGRAMU : @theblogmamy
    NEBO NA BLOGU : www.blogmamy.cz

    #fridayforfuture#plantbased #vegan #veganfood #dnesjemvegan #budoucnost #rostlinnastrava #inspirace #motivace #bezfiltru #mamabloggerscz

    Celiakie mi vstoupila do života nečekaně. Nepozvána, nikdo jí nenabídnul drink a rozhodně jsem se s ní nechtěla bavit. Neměly jsme společné téma.

    Ona tedy téma měla. Téma, které mě děsilo. Měly jsme si povídat, jak mi kompletně převrátí ve 33ti letech život a nastaví svoje vlastní pravidla.

    A tak jsem celou dobu téhle podivné návštěvy tikala nervózně očima po hodinách, kdy konečně zamíří jinam.

    Nezamířila.

    Návštěva, která by měla trvat jen pár hodin, se tak prodloužila na pár let. Jen pár. Zhruba 50.

    Pomalu ale spolu uzavíráme dohodu a diktujeme si navzájem podmínky. A ještě častěji spolu vyjednáváme.
    Někdy se vzbouří ona, někdy já. Ale ani jedné z nás to neprospívá.

    Je to chaotický vztah a do slavného "šťastně až navěky" máme ještě daleko.

    Ale aspoň občas spolu uzavíráme tiché příměří. Bez pocitu vítězství ani na jedné straně.
    Obě totiž víme, že je jen dočasné.

    A v něm se snažím trochu potěšit. Takovým potěšením pro mě určitě byl úžasný věneček z MoMo Veg Café který je nejen #bezlepku ale také #vegan a chutnal naprosto fantasticky.

    Pokud si procházíte něčím podobným a je jedno, co to vlastně je, nemusíte to mít nic společného ani s jídlem.
    Tak říkat Vám, že bude líp a že to chce čas je zbytečné.
    Stejně jako já víte, že někdy to bude lepší a někdy zase horší.

    Ale stejně, jako tohle víte i to, že smíření se s tím, je někdy to nejsložitější, co existuje. A že nikdy nevíte, jestli opravdu k němu dojdete.

    I v takových chvílích je ale důležité uvědomit si, že je normální občas se zavřít do pokoje a přemýšlet proč. Proč Vy, proč Vaše dítě, proč ten, koho znáte . Je jedno, jaké PROČ to je.
    I to, že nedostanete odpověď.

    Někdy musíme předstírat, že to zvládáme i kvůli sobě, ale někdy zase můžeme na rovinu přiznat, že ne.

    Nejsme tím slabší, jsme jen skutečné.

    Monika❤️

    Můj blog : www.blogmamy.cz
    Můj instagram: @theblogmamy
    #materstvi #maminka #celiakie

    Každý den máme na výběr.
    Jak prožijeme svůj den.
    S jakými lidmi se potkáme, jakou náladou se necháme ovlivnit, co nás udělá šťastnými. A kde to svoje štěstí najdeme.

    Například ve zmrzlinách @rawitocz z čerstvých surovin, #bezlepku #vegan #raw
    Dokonalé jsou všechny příchutě, u mě ale zatím vede Arašídové máslo 😋

    Každé ráno máme na výběr.
    Jak si vyberete dnes Vy? 😉🌻
    .
    .podpořte můj blog : www.blogmamy.cz
    A instagram: @theblogmamy
    .
    #blogerkyczsk #blogerka #dobrerano#inspirace #photo #dnesjemvegan #healthyfood #delicious#dnesjem #vegansky #veganfood #zmrzlina #bloggersre #czechmama #svoboda #bytsamasebou #bytmamou#mamabloguje

    I když doslova v polospánku zapínám kávovar a těším se na ranní příval kofeinu vždycky už přemýšlím, co také budu snídat . Jen káva nestačí 😉

    Musí to být rychlé a plné energie a vitamínů.
    Nejen dnešní snídani, ale i tipy na další dvě, které Vám po ránu nezaberou příliš času, najdete na blogu. 🙂
    BLOG❤ http://simplyblog.cz/2018/10/22/zdrave-rychle-r...

    PŘIDEJTE SE KE MĚ I NA INSTAGRAMU❤️
    https://www.instagram.com/thesimplyblog/

    #tipy #inspirace #bezlepku #vegan #dnessnidam #materstvi

    Ano, na salátu je vejce. Přirozeně tedy nejsem vegan. Nejsem ani vegetarián.
    Přišlo mi hodně dotazů na to, jak dlouho jsem vegan nebo nejím maso, jak to děláme s dcerami, které jsou malé, zda chodí do školních jídelen atd.

    Předně, nemám ráda extrémy žádného druhu ani v jídle, ani v rodičovství. Propaganda šátkování, lesních matek, eko, bio, bez cukru, bez režimu, s režimem tak striktním, že jsou v něm sotva dvouminutová okénka na záchod. Bez lepku, parabenů, silikonů, kojit hodně nebo málo atd. A jakmile je někdo mimo nějaký styl, tak se na něj díváme skrz prsty a ukazujeme si.

    A to samé, co se týká veganství a vegetariánství.
    Nemyslím si, že něčemu přispěje, když naproti sobě budou stát dvě fronty(jedna veganská a druhá s hamburgerem v ruce) a navzájem na sebe křičet, že ti druzí jedí zabité zvíře, zatímco první jen mrkev.
    Ani nenávistné nebo posměšné pohledy ničemu neprospějí, nikoho tím nedonutíte, aby maso nebo živočišné produkty nejedl.

    Veganství je často vedeno do extrému a poslední dobou na sebe zvyšují nároky sami vegani.

    Být veganem totiž není jen o tom nejíst živočišné produkty, je to o smýšlení, kdy děláte všechno nejlepší pro životní prostředí, nepoužíváte testovanou kosmetiku, oblečení nebo výrobky, na jejichž výrobě bylo použito zvíře, nejezdíte příliš autem, neplýtváte plasty a celkově se chováte tak, aby naše planeta Země vydržela co nejdéle. Problém nastává ve chvíli, kdy sami vegani říkají o sobě, že nejsou 100% vegany, protože jeden má doma kožené boty staré deset let, ale vegan je roky tři. Další používá(vědomě či nevědomě) produkty testované na zvířatech. Takže nakonec tihle všichni vegani mají pocit, že vegany nejsou a nedělají dost.

    A tak tu máme ono kouzelné měřítko "Dost". Dělat dost, být rodičem dost, hlavně, aby to bylo DOST. Ale kdy to vlastně je, nikdo neví. Vždycky se totiž dá dělat něco navíc, něco jinak.

    Problém s veganstvím i vegetariánstvím je jen jeden. A to, že musí být 100% správně, jinak se nepočítá.

    Když tedy jíte 90% času vegansky, ale jezdíte autem, protože děti do školky nějak dostat musíte-už nejste vegan.

    Pokud jíte vegansky i vegetariánsky, ale jednou za rok si u babičky tu svíčkovou dáte-nejste ani vegan, ani vegetarián a ještě navíc jste pokrytec.

    Málokdo chápe, že veganům nevadí jíst maso jako takové, vadí jim, jak je se zvířaty zacházeno. Jak nehumáně jsou chovány a zabíjeny. Jako věci.

    Kdyby totiž každý člověk na planetě omezil přísun masa a mléčných produktů na půlku, stačilo by to. A tak se vegani snaží vyrovnat pomyslné váhy, na jejichž druhé misce se hýbe pěkně tučný bůček. A rozhodnutí, stát se veganem, je vážně velká odvaha. Ale hlavně je to každého věc. A pokud Vaše kamarádka jí maso, je to jen její věc. Nikdo Vás nenutí jíst nebo dělat to samé. Pokud jste vegan nebo vegetarián a cítíte, že je to pro Vás ta správná cesta, dobře pro Vás.

    Pokud jste občas vegan, občas vegetarián i to je správně.
    Nikdo nemůže být 100% ve všem a vždycky.

    Ale nechci tu moralizovat a nikoho kritizovat, snažím se jen vysvětlit svůj pohled na věc.

    Zkusila jsem si být veganem i vegetariánem, bohužel vzhledem k určitým okolnostem a tlaku cizích lidí mi došlo, že nechci podporovat extrém navzdory dobré věci. Nehledě na to, že mi to zdravotně nedělá dobře.

    Ale o dobrou věc by nám mělo jít hlavně. Měli bychom se navzájem podporovat. Takže i když nejste vegan nebo vegetarián 100% času, počítá se to. Nejdůležitější je vždycky snaha něco změnit, netvářit se, že nevidím co se děje, ale nehnat se zároveň do extrému, který nikomu a předně Vám samým neprospěje.

    Netvrdím a hlavně si to nemyslím, že je normální mít sedm dní v týdnu na talíři maso a na chlebu šunku a vše zapíjet mlékem v akci za 7.90. A ani to nechci propagovat nebo podporovat. Ale sama za sebe, vždycky je lepší držet se kompromisu, než se hnát od extrému k extrému.

    Pokud jste vegan, vegetarián, frutarián nebo jakýkoliv jiný -ián, je to Vaše volba. Pokud učíte své děti doma, šátkujete a jíte bez cukru.
    Nenuťte do toho své okolí. Nabídněte informace, které máte, předejte je dál, ale netlačte je.

    Všichni chceme, aby lidé zvedli hlavu a viděli, co vidět nechtějí, ale skutečně by to mělo být za každou cenu?

    Monika❤️

    ❤PŘIPOJTE SE KE MĚ NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/simplyblog/
    ❤NEBO NA BLOGU: www.simplyblog.cz
    ❤A NEZAPOMEŇTE NA INSTAGRAM: https://www.instagram.com/thesimplyblog/

    #materstvi #maminka #vegan #vegetarian #budmenormalni