Které značky jsou dobrý pro miminka na koupáni, na kůži atd.?

adina23
7. dub 2018

Dobrý den, napište mi jaký máte názory na hygienic.přípravky pro miminko nebo co byste mi doporučily?? Jedině jsem slyšela že je dobrá značka weleda a pokud opravdu je dobrá značka kde se dají koupit?? Dekuji

popelucha
7. dub 2018

@adina23 u nás třeba Weleda totální propadák....klukovi se tek brutálně zhoršil atopák, že milá drahá Weleda letěla do koše a já se drbala taky...u nás nejvíc vyhovuje Bioderma ABCDerm - dělají i velká cenově výhodnější balení nebo je fajn i levnější Mixa Atopiance. Střídám tyto dvě.

eviks
7. dub 2018

Ahoj, mela jsem nejake pripravky od Biodermy za stovky korun, pak neco z DM apod. No, maly mel furt nejakou krupicku, takze doktor zavelel myt jen vodou a dal mi tip na krem Ambiderman - je to ciste na promasteni, sezenes v lekarne, kde ho maji namichany. Weledu koupis v kazde DM, maji to i v lekarne. S tou mam zkusenosti s mesickovou masti a kremem na opruzeniny a super, ale telo uz mu opravdu natiram jen tim Ambidermanem, stal me asi 50kc.

janulastipka
7. dub 2018

U nás vede klorane bebe ;).

luj89
7. dub 2018

ahoj, to ma kazdy jine 🙂. Ja myji jen vodou, vlasky welwdou (kupuji male baleni za 60 Kc v DM a ma to na pul roku...). Zadecek mazu mesickovou masti od Delibutus. Jako jedina co jsem vyzkousela se vstreba vsechno a na zadecku nezustane nic 🙂

maii
7. dub 2018

... a co takhle nic? Novorozeni mydleni nijak neprospiva, naopak.

Pokud na naky kosmetice ale trvas, tak kazdemu diteti sedne neco jineho. Neexistuje zadna "opravdu dobra" kosmetika, ktera sedne vsem. Taky zalezi na definice "opravdu dobre" kosmetiky - aby nedrazdila? Aby mela slozeni bez ropnych derivatu a SL(E)S? Prirodni? Znackova? Aby pekne vonela? Z lekarny?

Sezen si vzorecky nebo minibaleni, nekupuj cele sady vyrobku (pena, mydlo, olej, sampon, krem), pockej si, jake miminko bude, opatrne testuj... A pamatuj: mene je vice, u miminek to plati dvojnasob.

majovasnazilka
7. dub 2018

Doporučuju Urtekram, bez chuti a bez zápachu 😀, používám pro syna od narození a peněženku vám nezruinuje 🙂

horymili
7. dub 2018

doporučuji Linolu (olej do koupele) - prodavaji v lekarne...umyva se jen vodou s linolou

alubif
7. dub 2018

Voda a žínka do roka. Oleje vysušují a všechny výrobky obsahující deriváty ropy zvyšují rohovatení kůže.

mku
7. dub 2018

My mame biodermu a spokojenost. Sice trochu stoji, ale vydrzi dlouho. Taky se po sprse mazu, tak mazu i miminko. A koupeme denne, miluje to a denne miju mydlem podpazi, ruce, trisla, zadecek a nohy.

mku
7. dub 2018

Myju 🙂

vernschebe
7. dub 2018

V porodnici nám radily sestřičky, že čím méně kosmetiky, tím lépe. Na zadeček máme bepathen creme mast, na koupání do vaničky nakapu pár kapek Weledy (objednáno z pilulky.cz) a jinak ho ničím nemydlím ani neolejíčkuji, doma nepoužíváme vlhčené ubrousky, ale vodu smíchanou s Eone olejíčkem na zadeček a perlan. A malý je spokojený a nemá žádný problém, ťuk ťuk 🙂

priefi
7. dub 2018

@adina23 novorozence koupat v ciste vode, max zadecek omyt detskym pripravkem. Miminko ma svoji vuni a mydliny a olejicky vazne nepotrebuje.

vladienka
7. dub 2018

My pouzivame Hippko, neviem si predstavit zeby som ju po kupani nemazala, ma vdaka tomu krasnu pokozku, doteraz ani jeden problem 🙂 pri kupani len cista voda, raz za tyzden aj sprchacom a vlasy samponom

linee
7. dub 2018

na zacatek opravdu cim mene, tim lepe. Jak pisi holky, ja koupala bud v ciste vode a nebo jsme obcas zredila s hermankem (pozor, vysusuje). I vlasky jsme nim myla. Na opruzeniny jsem mela bepanthen na promasteni a sudocream pro vysuseni. Vlhcene obrousky co nejmene, opruzuji, hodne vetrat a to je vse. Po par mesicich muzes klidne pridavat.
Jinak kosmetiku bud z lekarny nebo mam dobrou zkusenost s DM. a jinak i ted pouzivam snad na vse modrou indulonu.

adina23
autor
7. dub 2018

A co myslite Sebamed?? Jaký máte názor??

jipe
7. dub 2018

Používám sebamed už na druhé dítě a jsem spokojená, ale ani jeden neměl nikdy problémy s kůží. Máme hrozně tvrdou vodu, takže kosmetiky používám vpodstatě od narození

soleilll
7. dub 2018

@adina23 Sebamed jsem měla pro obě děti, protože mi nejlíp voněl. Stačil sprcháč a šampon (ten vydržel asi rok, protože prvorozený byl dlouho plešatý). Krémy, oleje ani mléka jsem nepotřebovala a nepoužívala. (Když dítě nemá problémy s pokožkou nebo neplánuješ dělat masáže, nic dalšího nepotřebuješ. V opačném případě třeba oleje Saloos, např. měsíčkový.) Na zadek pak Bepanthen a Sudocrem, když byly nejhorší opruzeniny, tak Imazol. Všechno, kromě posledního najdeš v drogeriích, Imazol v lékárně.

bayt
7. dub 2018

@adina23 Tak my jsme zkusili snad všechno, Weledu, čisté bambucké máslo, bio mandlový olejíček...malý má velmi citlivou kůži a byl věčně osypaný. Jsem nadšená z kosmetiky od I. Stadelmann. Mám od nich plenkový balzám (vůbec nevím, co jsou opruzniny), krém na tělíčko, olejíček na poškozenou kůži (dávám pár kapek do krému, hlavně když je nějaká vyrážka). Pak máme i šamponovou lázeň, ale tu jsem zatím nevyužila. Do koupele kapu olejíček.

ivuska1986
7. dub 2018

Ahojky, omyvam cistou vodou. Kdyz mam pocit, ze ma hodne umatlany rucicky, tak je umyju detskym mydlem od Sebamedu. Jinak krem pouzivam Lipikar od La-roche, od teto firmy i opalovaci krem pro mimca.

ajja87
7. dub 2018

@adina23 Nám sebamed absolutně nesedl, nakoupila jsem ho domu jako ,,dobrou,, značku,dokonce i Dr nám doporučila, když malá měla suchou kůži.No a místo suché kůže mi dítě zrudlo jako rajče a šíleně plakalo (asi palilo). Takže milí Sebamed jsem vypouzila na sebe a koupila Hipp, nedám na něho dopustit.I suché kůže jsme se zbavili.Jinak obden myju jen vodou.

ajja87
7. dub 2018

Jo a jinak na opruzenin,bepanthen,sudocrem a když bylo hoodne zle tak Imazol z lékárny

sviva
7. dub 2018

V porodnici jsme najeli na Weledu, doma v ní pokračovali, koupel, olej, na opruzeniny. Nicméně kůži měla dcera dlouho ošklivou a chemii jsem brzy vzdala. Najela na čistou vodu, bylinkovou koupel z dubové kůry a heřmánku/řapíku a na občasné namazání bambucke máslo. Takže za mě pro miminka je nejlepší chemie, žádná chemie.

miluska1990
7. dub 2018

Take linolu,potom na vetsi hipp

dominikaromanova
7. dub 2018

Pozivame Hipp, par kapek do koupele, jednou týdne dělám malému ovesmou koupel (vařím ji sama, nekupuji) a na zadeček používáme bepanthen, sudocrem a rybilku.

lisska
7. dub 2018

Každému miminku vyhovuje něco jiného, budete muset vyzkoušet... na dcerku jsem měla všechno od Weledy, jenom na prdku Rybilku (Weleda jí vůbec na opruzeniny nešla - dost se to zhoršovalo), olejíčky od Weledy jsem nakoupila i pro syna a tomu nevyhovuje vůbec. Myjeme v čisté vodě, zadeček umývám mýdlem z kozího mléka a mažem opět Rybilku , po koupeli promazáváme fialovou Mixou pro děti se sklonem k atopii (po očkování se nám to trochu rozjelo). Ale taky jsme toho vyzkoušeli už celkem dost, ekzém zmizel, takže zůstáváme u tohoto osvědčeného 😉