Závislost na Angelsoundu

kristiin
1. kvě 2016

Ahoj holky, pořídila jsem si Angelsound, abych miminko slyšela, když ho ještě necítím. Nemám totiž žádné příznaky těhotenství, kromě hladu 😎 Dřív jsem se poslouchala tak jednou za 3-4 dny ale teď mám potřebu i 2x denně! Vždycky poslouchám tak do půl minuty, mimi najdu už hned. Má to někdo taky tak, nebo jsem jediný šílenec?

codal
1. kvě 2016

@kristiin nemyslim si,ze je na tom neco spatneho... posloucham skoro kazdy den pred spanim,je to fajn Vecernicek.. pokud te to uklidnuje,tak poslouchej🙂..

mrskato
1. kvě 2016

Taky jsem furt poslouchala, klidně i 2x denně jako ty, teď mě už řádně nakopává a často mi hopsá na močáku, ale když delší dobu nic necítím, tak po něm hned sáhnu, abych se uklidnila. Myslím, že kdybych loni nepotratila, neprožívala bych to tolik, ale ten strach je silnější prostě 😀 😀

kittynka
1. kvě 2016

Já poslouchala taky hodně, dokud jsem malou nezačala cítit cca v 18tt. Teď poslouchám jen když se dlouho neozve nebo jen tak a povídá si s ní...tak 1x za 5dni...je to normální, až mrně ucitis kopat, Angelsound už tolik používat nebudeš, uvidíš 🙂

elishka87
2. kvě 2016

holky, taky jsem o něm uvažovala. Od kdy se přes něj dá poslouchat srdíčko miminka? V prosinci jsme přišli o miminko v 17.tt a já se teď asi týden budím s hrozným strachem z další kontroly, na kterou půjdu tento čtvrtek. Teď jsem 9+3. Bylo by už něco znát, nebo až od 2.trimestru?

martiniquest
2. kvě 2016

Možná by ses měla zamyslet o tom, zda je takto časté poslouchání bezpečné z hlediska zdraví plodu. Je to zařízení, které funguje na principu ultrazvuku!

codal
2. kvě 2016

@martiniquest nedbezpečné to naštěstí není... doktoři se na tom shodují, že je to úplně v pohodě🙂.

prostejina
2. kvě 2016

Taky posloucham 2x denně. Kdo nepotratil, nepochopi.

mrskato
2. kvě 2016

@elishka87 já poprvé našla srdíčko v 10tt, jdi do něj, fakt to stojí za to (myslím teda to uklidňování🙂 )

mapita
2. kvě 2016

@codal existuji studie ze Svedska, ktere naznacuji, ze vystavovani plodu ultrazvuku muze mit souvislost s predcasnymi porody, poruchami uceni a pozornosti apod. O rentgenu si lide taky dlouho mysleli, ze je pro tehotne bezpecny. Osobne to neriskuji... (Pardon, pisu z mobilu)

texetka
2. kvě 2016

Každá jsme jiná. Já mám angel sounds doma a použila jsem ho třikrát . Sice je hezké, že slyším jak bije srdíčko, ale nevěřím, že to nemá žádné působení na dítě , proto ho skoro nepoužívám.
Jasně, že se bojím o malé, ale říkám si, že co se má stát, stejně se stane a soustředím se spíš na představa, jak se má mimčo u mě dobře, jak se protahuje, hýbe se, jak spinká, roste , mluvím na ni...

Stejně, když srdíčko neuslyším, tak udělám co ? Poletím na pohotovost ? To asi ne a ikdyby, co by tam zmohli ? Nic.
Prostě věřím, že malá je v pořádku a prospívá.

suzief
2. kvě 2016

Já to nikdy nezkoušela, ano mě to nechybělo ani neplánují, nějak nemám potřebu, cítím kopance a to mi bohaté stačí🙂

karlajasmine
2. kvě 2016

Taky si myslím, že i kdybyste miminko neslyšely,tak v prvním trimestru se nedá nic dělat tak ani tak.. Osobně mi ten přístroj přijde jako zbytečnost a nevěřím že to nemá vliv na miminko..

martiniquest
2. kvě 2016

@codal Není? Zkus si o tom něco přečíst 🙂

prostejina
2. kvě 2016

@martiniquest kde teda něco sezenu, abych se docetla? Já totiž googlila, a všude se pise "neškodný". Pak přijdu sem a mám pocit, ze jsem vrah :D no jako takhle. Posloucham ji 2x denně, třeba 5 vteřin, jen se ujistim a vypnu.

martiniquest
2. kvě 2016

@texetka "co se má stát, stejně se stane" - naprosto souhlasím. Pokud se dítě rozhodne předčasně odejít, je to jeho právo a nikdo mu v tom nezabrání, to je příroda. Myslím, že toto přílišné pozorování sebe a plodu je spíš na škodu, protože matka žije v režimu "co kdyby se něco stalo" a negativně ovlivňuje vyvíjející se plod svým stresem.

Ženy by měly více důvěřovat svému tělu a přírodě, že ví, co dělá. Těhotenství je naprosto přirozenou součástí života a měly bychom se více soustředit na oslavu tohoto období a ne jeho neustálou kontrolu. A ano, někdy nastane problém, ale vždycky to má nějaký hlubší důvod, potom je potřeba situaci přijmou, pochopit, poděkovat a jít dál, ale hlavně beze strachu.

terinda
2. kvě 2016

Já si angelsounds pořídila po prvním potratu. Než začaly první pohyby, tak jsem si při pochybách srdíčko našla a hned to ukončila. Nikdy jsem neposlouchala delší dobu. A po pohybech už ta potřeba nebyla. Takže za mě je to dobrý vynález, ale fakt jen na chvilku 😉 Dvakrát denně se mi zdá moc, přece jen je to forma utz 😨

terinda
2. kvě 2016

Já třeba první těhotenství nosila 3 týdny mrtvý plod. Kdybych měla AS, zjistilo by se to dřív 😖
Pak v dalším těhotenství jsem přestala cítit pohyby a AS jsem si potvrdila, že je něco špatně a jela do nemocnice.
Někdy holt to svoje tělo přečíst neumím a příroda je někdy dost krutá...

codal
2. kvě 2016

@martiniquest já jsem si o tom četla... to že to je na principu ultrazvuku neznamená, že, že je to ultrazvuk... ptala jsem se na to i doktora a ten mě ujistil, že je to zcela bezpečné...

martiniquest
2. kvě 2016

@codal Že něco říká doktor není bohužel záruka toho, že je to 100 % pravda. Je to Tvoje tělo, Tvůj plod. Dělej, co uznáš za vhodné.

texetka
2. kvě 2016

@terinda To je mi moc líto.

terinda
2. kvě 2016

@texetka to je život, občas se to stane. Já jen, že většinou radikálně proti jsou zrovna ty, kterým se nic špatného v tomto směru, nestalo (a zdatně se odvolávají na přírodu) 😅 a pak jim chybí špetka pochopení pro ty méně šťastné 😉

texetka
2. kvě 2016

@terinda Já chápu, že někomu to může pomoci pro jeho klid, ale říkám si - stejně bych s tím nic neudělala.
Prostě nic. Takže raději věřím, že je všechno v pořádku a nic jiného si nepřipouštím.

terinda
2. kvě 2016

@texetka Ano je to tak, je to dobrý přístup. Ale jak říkám, každý v pohodě není a se špatnými zkušenostmi se to pak hůře provádí. V prvním těhotenství se plod přestal vyvíjet asi v 8.tt a přišlo se na to až v 11.tt - měla jsem špatný pocit 😕

texetka
2. kvě 2016

@terinda To by jsi ale stejně nepoznala. Srdíčko jde slyšet až od toho 11-12 tt přes angel sounds. Co jsem četla .

terinda
2. kvě 2016

To je vlastně fakt, nějak mi to nedošlo.
V druhém těh. jsem měla plašivé stavy, tak proto jsem si objednala AS, pro občasné uklidnění. Už mi to nějak nemyslí 😉

andreaandrejka
2. kvě 2016

Je to každého věc, já se bez něj obejdu, jelikož jsem plašan a kdybych srdíčko nenašla, hned bych se nervovala a přemýšlela, co se asi tak stalo.

mapita
2. kvě 2016

@codal bohuzel, jedna se o tzv. Doppler, coz znamena, ze pristroj vyuziva odrazu ultrazvukovych vln od tkani (stejne jako treba monitor srdecni akce u gynekologa - "pasy", nebi klasicky zobrazovaci UTZ).

pavlakosec
2. kvě 2016

Bavila jsem se o tom na genetice ve FNOL a tam mi potvrdili, že by se to nemělo používat více jak 2x2min za den. Pořád je to uz, ikdyž slabší. Já si ho taky pořídila pro první těhu o které jsme se dlouho pokoušeli a nakonec to šlo jen díky doktorům a bylo to uklidňující si malého poslechnout. Hlavně teda po odběrů klků, když jsem o něj měla největší strach. Teď jsem ho prodala a na druhé těhu už si ho pořizovat nebudu.

pavlina112
2. kvě 2016

Já ho mám doma a také poslouchám, protože mě to uklidňuje a je to pro mě lepší než stres, který by miminku taky ublížil. A týden zpátky jsem byla hospitalizovaná v nemocnici, kde vedle mě ležela holčina, která tam byla, už 3 měsíce a poslouchali ji srdíčko tady tím přenosným ultrazvukem třikrát za den, když se podávaly léky-ráno, po obědě a večer. Leží tam tři měsíce a dělají to, tak každý den třikrát, tak to asi nebude, tak nebezpečné, když to praktikují přímo v nemocnici nebo nevím teda.....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru