Od kolika měsíců jste chodily s dětičkama plavat?
Maminky od kolika měsíců jste chodily s dětičkama plavat ? chtěla bych na jaře to zkusit a je pravda že je rozdíl mezi holčičkama a chlapečkama co se týče věku v kterem se mohou koupat v bazenu ? 🙂 děkuji
děkuju 🙂 no já pravě ano že s holčičkama se smí až od roka že jsou náchylnější na spodek
jedna paní, že jí to řekla její dětská doktorka že to nedoporučuje do 1 roka u holčiček
asi záleží, kam. Do veřejného bazénu bych nešla ani s klukem. Ale u nás probíhalo plavčo od 3 měs do 3 let v oddělených bazéncích napuštěných čerstvou čistou vodou, která se stále teplá dopouštěla - tedy jako doma ve vaně. Max 5 dětí v bazénku. Tedy přísná hyg. pravidla. Chodili jsme od těch 3- měs, podle toho, jak to klukům věkově vyšlo. A holčičky tam byly také.
no u nás ve veřejným bazenu pravě tyhle kurzy maji tak snad tam dodržujou ty zásady 🙂 a děkuji 🙂
No nevim, je to blbost. S dcerou jsem chodila plavat od 6 mesicu normane do bazenu a nyni chodim i se synem. Tez od 6 mesicu. Nikdy me zadny lekar plavani nezakazal a dokonce pojostovny priplaceji za kojenecke plavani. A nezlobta se ale ani jsem to nikdy neslysela. A dcera nema zadne nasleky.
Na plavani (kurz) chodime od loňského září, Ela je květnová, takže měla 4 měsíce. Záleží na provozovateli, někde začínají až v půl roce, jinde když už dítě drží hlavu, tj ty 4-5 měsíců.
ALE - vždy se jedná o kojenecké plavani ve speciálně ošetřené vodě (sul, UV lampa, mechanicke filtry), tyhle kurzy nebývají v klasickém veřejném bazénu čištěném chlorem.
Do veřejného bazénu děti nesmí do roka, podle vyhlášky o hygieně.
Zdravé dítě nemá důvod být náchylné na "spodek" ani na nic jiného, naopak slaná voda třeba na ekzém dělá docela dobře.
Já jsem dělala s malou od konce šestinedělí vaničkování, na plavání do bazénu jsme chodily cca od 6.měsíce. Nejmladší děti tam byly okolo 4 měsíců.
Chodíme s dcerou od tří měsíců. Nejdřív jen do vaničky, od půl roku do bazénu s dalšími dětmi. Navštěvujeme ale centrum, kde se na plavání s dětmi specializují, mají vše dle hygienických předpisů pro taková zařízení, lektoři mají certifikáty apod. Nebála bych se toho. Do veřejného bazénu bych ale s dcerou nešla ani teď v jejích patnácti měsících.
Náše malička se do vody boji,bala se rok před tím už bazenuba ted už i sprchy.Tak nevím,rada bych si s ni zašla za plavat,ale ma z toho strach a do bazénu nevleze.Nevíte jak ji k tomu naučit?
@pomoztekacence jee jee :/ to nevím :( tak jedině ji ukázat nějak hrou že voda je zábava a ne strach . Netuším nic jiného mě nenapadá

Na kurz do detskeho bazenu chodime od 5mesicu dosud (2,5roku) a dale 🙂
O tom rozdilu jsem nikdy neslysela....