Vitamíny nebo něco na uvolnění (ne antidepresiva). Existuje něco?
Ahoj holky,
Je toho na mě moc... Jsem vzteklá a výbušná na děti. Řvu a bouchám pomalu kvůli každý blbosti. Nejsem na sebe hrdá. Snažím se to zvládat ale marně. Ať už rozdýcham 100x věci tak u 101 bouchnu.
Podle terapeuta by mi ulevila antidepresiva. Ale já nechci. Prostě to chci zkusit i jinak. Je to poslední řešení.
Existují nějaké vitamíny nebo něco, na uvolnění...?? Nemáte zkušenosti s něčím. Děkuji 🙏🏻🥰
A kdyz mas deti a pokud na ne nejses sama. Proste dohodnut se z partnerem abys mela cas i jen PRO sebe, me kdyz vidi ze jsem nervama v cajchu sam me posila pryc nebo ze mam delat to co me baví. Jink do tech cinnosti se dá zapojiť i mnohdykrat deti 🙂
Jo.. A jeste pomaha taky sex. Dobrej a kvalítnej, ne rychlovka..,., :D
Antidepresiva dneska zobe spousta lidí, a pokud už cítíš že to fakt nedáváš, proč to nezkusit...Lepší než trápit sebe i rodinu...
Jestli nezabira samotna terapie, tak je opravdu treba ji podporit i antidepresivy
jeste mi taky napadlo, mela jsem fakt brutalni uzkosti i stavy deprese protoze mi chybely zdrava probiotika , mela jsem i svetlou stolici hodne, kazdy tyden prujmy... tak po nasazeni probiotik se mi i psychicky stav o ohoooodne zlepsil 🙂 a jo taky souhlasim s vyse uvedenou otazkou, kolik spis...spanek je na 1 miste snad. Nejlepe jit spat do 11te hodiny a ne pozdeji, protoze nejhlubsi delta spanek byva prave ten od 10-11 te do 2he hodiny v noci kdy telo ma nejvetsi regeneraci, a spat nejlepe tech 7 a pul, 8 hodin. Pokud tohle chybi a dlouhodobe, telo nemuze zdrave fungovat a odrazi se to hooodne na psychice.
Jsem po úrazu a lecim se na středně těžké a těžké deprese.
Několik let na antidepresivech a lécích na spaní. Cca 10-12 let. Otěhotněla jsem a už mám po porodu a kojim. Takže jsem si vybrala rok cestu totálním peklem. Šílený. Jednak hormonálně, ale i bez léku to udělalo svoje a nechci se k tomu vracet. Jenže jsem naladova, výbušná, agresivní. Někdy mám dělát co sama se sebou a nechci aby to odnaselo okolí, ale někdy to odnese. Co mi pomáhá? … já to mám třeba při kojení omezeny, jako jw doplněk stravy serotonin. Ale beru hodně vitamínu - hořčík, b, mimo jiný i vápník a na kojení - ale to je asi jedno, a hlavně homeopatika sedativ 🙏🏻. A pak procházky přírodou, sluníčko (to teď v zimě není, takže jsem koupila infračervené světlo), spanek pokud možno, jídlo. Pomáhal mi koníček jako četba a odpočinek ale s 3 měsíčním prckem jsem na to zapomněla. Alespoň sprcha a chvíli klid a hlavně JÓGA- nemusíte cvičit hodinové sestavy, ale existují dechová cvičení. A daji se takřka provádět všude - při skrabani brambor, když lezite, na procházce … a pak. Když přijde situace, kde se i tak neovladnu a vim, ze jsem schopna hodně křičet, nadávat, občas i vzteky po necem capnout a hodit to vedle sebe - zastavím se, nadechnu a uvedomim si jaký to bude pro všechno následek. …. A v neposlední radě je možnost sahnout i po terapeutovi, psychologovi.
A jo, máš deti, kolik let máš od porodu? Ja mela treba po porodni uzkosti a deprese, príčina byl tezky porod. Mne na to pomohl čas. Tak úplne v kope jsem se cítila kdyz syn mel 2 - 2 a pul let, ale nejlepe kdy mel 3.Rikaji ze po porodu ty hormóny mohou mit velkej disbalans ktere práve zpusobuji tu depresi, je to siroká skála ale tak nektere to maji i dele, treba i 4 lety po porodu, ja vedela co na me zabira s pracovala jsem s tím vedome, tehdy to muze byt kratší. Velice dobre znám co jsou to za stavy, mela jsem je i jako teenager, proste nezapadala jsem ve škole a tak a už bylo, rodinný problémy... Depresi treba lecit a ne ji tlumit.. Brala jsem i leky ale pák jsem prestala sama(dobra tohle tak nedoporučuji ale ja cítila ze to uz dam) a postupne pomalú jsem je vyrazovala. A pry,, zazrakem"jsem se z toho dostala :D kde je vule je i cesta. Treba resit sve pocity a umet s nima pracovať, není to spočiatku vubec lehke.
Terapie, čas pro sebe, pohyb... Ale antidepresiva jsou dobrá i jako berlička k nastartování se, já je brala krátkodobě čistě jako pomoc se srovnat.
Ahojky, před rokem jsem řešila to samé. Cítila jsem se totálně vyhořele.
Byla jsem na mateřské 6 let. Tři děti (momentálně 17, 6 a 5).
Už jsem nevěděla, co se sebou. Doma jsem se hádala, stačila maličkost a já byla jako na trní. Všechno mě štvalo a všichni mě štvali.
Přes den jsem se na děti smála, vymýšlela výlety, kroužky, zábavu a večer jsem brečela...
Přibrala jsem spoustu kg a to byla další věc která mě štvala. Začala jsem chodit na fyzioterapii, kvůli bolestem zad...a tam mi byly doporučený produkty od fitline. Sama fyziterapeutka je brala-také si prošla vyhořením.
Beru je do dnes ❤️. A můj život se změnil. Už po 14 dnech jsem byla klidnější, vyrovnanější, mohla jsem se zase smát a mít radost z maličkostí.
Dlouho jsem měla problém se spaním...pořád jsem se převalovalovala, myšlenky nešly zastavit....A do toho bolesti zad.
Po užití večerního drinku jsem po x letech spala jako miminko. Shodila jsem kg, bez diety. Jím pořád stejně, jen už neujíždím na sladkém kvůli energii a nebo když jsem měla depku, přestala jsem pít alkohol ( občas si dám pivo k jídlu, ale už to není sklenička vína k TV).
Nedám na produkty dopustit a doporučuji je všem co řeší tyto problémy❤️.

Rozbor krve podrobny, mozna ti chybí neco.. Pri depresi to byva treba B12, jod, zelezo nebo vitamin D.. Kdyz je vse OK,najit si konicek, tak ja treba kreslim a maluji, zpivani nahlas pomáha take, travim i cas osamote (i zahlceni muze zpusobit pocity deprese) , turistika nebo kratsi prochazka v prirode, a hlavne stanovit si sve hranice a nenechat si srat na hlavu. A nedrzet v sobe emoce. Take divoke bylinky pomahaji na dusevni zdravi🙂