Antikoncepce, vysadit v půlce platíčka?

gyty
28. pro 2017

Zdravim,

Chci se poradit. Byla mi nasazena HA z duvodu zkousky zmirneni obtizi pro podezdreni na rektovaginalni endometriozu. Beru 3 mesic. Ale min mesic i tento jsem si vzala tabletku o par hodin dele a druhy den nastup silnych bolesti, premestruacni syndrom a po par hodinach slabe krvaceni. Bohuzel bolesti v nohou, v zadech, neprestavaji a trvaji az do konce brani platycka. Ted jsem 10 den. Nemuzu to vydrzet. Ma gynekolozka bude az po novem roce, na recepci mi dali termin a radu radeji nevysazovat. Ale ja nevim jak to vydrzim. Psychicky jsem na tom cele tri mesice vazne zle. Rikala.jsem si, ze to nejak.preziju. ze je to nez i telo zvykne. Takhle mi nikdy nebylo je mi 40 let. 3 deti a nejsem schopna normalne fungovat. Predtim jsem HA nikdy nebrala. Muzu vysadit nebo musim dobrat? Jinak cyklus pred branim HA pravidelny, ale menstruace velmi silna. Obtize a bolesti spojene s endometeiozou opravdu zmizely. Ale cely mesic mit premenstruacni syndrom a spineni a krvaceni me dohani k silenstvi.
Dekuji

keksikova1
28. pro 2017

Kontaktovala bych ošetřujícího gynekologa, tady to budou pořád jen dohady a mohla by sis nakonec akorát ublížit.
Pokud má tvůj gynekolog dovolenou, zkus zavolat zástupu, nebo do nemocnice..

japona
28. pro 2017

@gyty Tipuji, ze po vysazení se vam rozhazi cyklus a vrátí problémy s endometriozou.. Btw. podobné stavy jako popisujete jsem mela pri naplastech evra - sloupla jsem ji v pulce druhého týdne a už nikdy více..

tejezka
28. pro 2017

@gyty
@japona Přesně tohle jsem měla taky po Evře! Navíc se mi šíleně obsypal dekolt pupínky (což prý mohlo být od jater, nevím). Každopádně jsem náplast taky sloupla, za cca tři dny jsem začala celkem normálně krvácet a další menstruace přišla normálně. Ale přesně, Evru už nechci v životě vidět

gyty
autor
9. led 2018

Dekuji za odpovedi. Zobala jsem dal a spineni ustalo. Ale problemy ne. Po porade s dr. jsem HA vysadila tyden pred koncem. Ale nezacala jsem vubem menstruovat. Zacaly mi migreny a chce se mi omdlit. Nejdrive pri zmene polohy a ted uz klidne i kdyz sedim. Dnes je to 6 den po vysazeni. Kafe nepomaha. A ja mam "letecke dny". Koukala jsem na.net, ze to muze byt hormonalni nerovnovahou. Tak snad se to nejak uklidni. Protoze hormony uz brat zadne nechci. Mela jste nektera taky podobne obtize? Dekuji.