Děložním tělísko Gynefix. Máte zkušenost?
Ahoj všem chtěla bych se poradit ohledně Gynefix (děložní tělísko) je mi 17 a do teďjsem brala antikoncepci Jagee ale nevyhovuje mi cítím se stale v depresích ma šílené chutě hrozně jsem přibrala a hormony a emoce mi lítají všude tak jsme s přítelem přemýšleli o děložním tělísku ale co jsem se okolí ptala tak každý mi říka něco jineho tak nása napadlo děložní tělísko začala jsem si hledat o tom co to vlastně je a jak to funguje a jeste jedna věc ja už hlavně nechci brát nic hormonálního a přítel se bojí kondomů že prasknou tak jsem začala prostě hledat a ptát se lídí ale pravě že mi každý říka uplně neco jiného volala jsem i svojí gynekoložce ale řekla mi že u mladých holek se to moc často neděla a že z tojo jsou záněty a hlavně že po tom nebudu moc otěhotnět tak jsem hledala a našla jsem ten Gynefix ale prostě jsem zmatená nevím co mam delat a hlavně se bojim proto jsem nasla tuhle stranku s tim ze jsem cetla (sice z roku 2016) docela dobré ohlasi tak chci poprosit o pomoc ženam které mají s tím nějaké zkušenosti děkuju
Asi bych s gynekologem probrala možnosti, jsou i náplasti nebo injekce, spíš co by bylo vhodné. Přece jen si opravdu mladá, tělísko si většinou dávají ženy po dětech když nechtějí už otěhotnět, a nechtějí brát tabletky....
@skyaferrari dneska jsou tělíska i pro mladé dívky které ještě nemají děti jsou nehormonalni,nebo hormonální vše by ti měl říct lékař každá HA může sednout a nemusí každá žena ,holka to musí vyzkoušet ja třeba od druhého porodu měla nehormonalni tělíska 2 s za mě super ale jak se říká 100 žen 100 zkusenosti a vliv na těhotenství to má stejné jako když bereš prášky ...
Povím ti můj názor. Nikdy, ale nikdy bych nešla do nehormonální věci. Nikdy. Jsi mladá, sexuálně aktivní zřejmě víc než já 😅 Za mě je menší riziko otěhotnění přes kondom než z nehormonální věci. Případů je spoustu a to by byl můj strašák. V tuto chvíli bych zkoušela antiku takovou, aby ti vyhovovala. Na trhu jich je spousta, jen najít tu vhodnout.

Já bych si ho na tvém místě nedávala. Doktorka má pravdu, opravdu to není u tak mladé dívky běžné. A co se týče toho, že se tvůj přítel bojí, že kondom praskne – žádná antikoncepce není stoprocentní. 🙉