Depo Provera - jaké jsou vaše osobní zkušenosti?

deniee
28. pro 2017

Ahoj holky.
Poprvé půjdu na aplikaci Depo Provery a zajímá mě, jak jste ji snášely vy osobně. Vždy mě vedlejší účinky jakéhokoliv "preparátu" míjely, tak nějak v koutku duše doufám, že to tak bude i tentokrát. 😂 Nechci ji dlouhodobě. Časem půjdu do Mireny.
Nerada bych, aby se vytratilo libido nebo naopak vyskočila váha sama oknem.. 😅
Četla jsem o možných závratích, migrénách, úzkostech ba dokonce i depresích. Ale stále nad tím mávám rukou, protože každé tělo je "indivindy" a není třeba předem plašit, dokud nepocítím něco na sobě samé.
Předem upozorňuji některé aktivistky, že je to mé tělo a mé rozhodnutí a netřeba mi ho vyvracet.
Takže pokud se vám děvčata bude chtít vypisovat o vašich pozitivních či negativních zkušenostech, budu ráda.
Děkuji
Dee ❤

nikyselen
28. pro 2017

Ahoj já tě asi zklamu,ale šla jsem na ní a tedˇ bych ti kecala (cca 3 roky zpětně) jestli jsem si ji nechala píchnout 1 či 2 ,ale víckrát by mě na to nikdo nedostal,protože jinak by mě asi krachnul vztah :D libido bod mrazu a připadala jsem si taková nateklá /zavodněná (a náladová ,ale to na to svádět nechci :D)

takže za mě jediný + bylo to,že jsem se o nic nemusela starat jenom si nechat píchnout injekci (žádný prášky na to jsem lajdák)
- že jsem ji vlastně nepotřebovala jelikož jsem neměla sex /libido

vyřešilo to nehormonální tělísko Dana a spokojená jsem byla já i partner

missa111
28. pro 2017

Já se připadám k negativním zkušenostem. Několikaměsíční špinění bylo to nejmenší. Jinak ztráta libida, úzkostné až depresivní stavy, návaly. Ty 4 měsíce byli naprosto hrozné, divim se, ze jsme se nezozvedli😐. Pak mi gynekolog nasadil HA tbl. tim se srovnalo. Nakonec jsem se hormonů vzdala a mam tělísko.

deniee
autor
28. pro 2017

@nikyselen Dana se ještě zavádí? Nene.. Jdu na to hned kouknout.. Mamka ji právě mela plno let, ale prý už se nezavádí jsem slyšela, tak jsem po ní ani nepátrala.

nikyselen
28. pro 2017

@deniee
určitě,protože já si ji nechala vyndat před těhu což znamená cca 1,5 roku zpětně 🙂

missa111
28. pro 2017

@deniee
Dana je jen zlidovělý nazev pro nehormonalni tělísko. Takže ano na trhnu jsou měděná, postříbřená i zlatá.

barumat
28. pro 2017

Já libido ok, i jsem s výjimkou prvního měsíce vůbec nešpinila, narozdíl od každé jiné antikoncepce. Ale za rok jsem přibrala osm kilo. A bylo to tím, protože pak jsem vysadila, za měsíc to dostala a těch osm kilo pak shodila během půl roku jen tak.

deniee
autor
28. pro 2017

@missa111 Mně doktor nabízel právě jen hormonální - Mirenu.. A zlatý tělísko mít nemohu kvůli alergii a u mědi si nejsem úplně jistá.. Nechápu, proc se tedy nezmínil o nehormonálním. Asi proto mám za to, že už neexistuje, když mi o něm ani dr. neřekl.. 😂

mku
28. pro 2017

Taky se pridam k negativni zkusenosti... sice je levna, ale ja po ni stale spinila...
takze ted po cisari az to pujde, pujdu do Mireny. Tak se podle gynekolozky sice taky cca 1-3mesice spini, ale pak je pet let naprosty klid a max spineni i u menses 🙂 mam nekolik kamaradek, ktere by uz nic jineho nechtely..

deniee
autor
29. pro 2017

@mku vyvedu Tě z omylu.. Kamarádka po Mireně krvácela tak dlouho a silně, že jí doktor tělísko zase vyňal..

zvedavec2
29. pro 2017

Taky negativni
Jen jednou pred cca 10 lety. Divne pocity, hormonalni nerovnovaga, narust hmotnosti.

zvedavec2
29. pro 2017

...nerovnavaha....

@zvedavec2

deniee
autor
29. pro 2017

@zvedavec2 kolik cca kg navrch?

zvedavec2
29. pro 2017

@deniee mela jsem jen jednu davku a hned cca 5kg. Nafoukla, natekla, divne rozhozena. Ta davka byla myslim na tri mesice? Pak to slo vse pryc, kdyz jsem najela na evru. Naplasti, dokonalost, pouzivala jsem je 10 let.

zvedavec2
29. pro 2017

@deniee hlavne ale ta nerovnovaha, fakt divne pocity, jako kdyz neznas/nerozumis vlastnimu telu, vlastni hlave, proste brrrr.
Ty kila nahore - ja jsem na to nachylna, pri jakekoliv hormonalni zmene nabiram/hubnu. V tehotenstvi vic nez 20kg nahoru, hned pak lehce dolu. Takze nerikam, ze to tak nutne musi byt i u tebe. U mne ale nejvic pro neopakovani zavazila ta podivnost, citit se cize, nafoukle, neprijemne. Neumim to lip vystihnout.

deniee
autor
29. pro 2017

Děkuji za info.. Náplasti byla taky jedna z variant..

zvedavec2
29. pro 2017

@deniee tak evru ja muzu jen doporucit. Starost o zapominani pilulek odpada - jednou tydne plus minus den dva, to da i ten nejvetsi zapominac.. A za deset let jsem mela jen 2 spatne kusy, co se odlepily. Nevyhoda - jako kazda naplast, kterou mas tyden - na okraje se ti lepi bordel - vlakna z obleceni, atd., takze je to takove neesteticke. Ale az na to prijde a budu opet resit antiko, evra za me nema konkurenci.

kelticbeat
30. pro 2017

Já jsem na injekce chodila před 7 roky. Jediné co mě znepokojovalo byla absence menstruace, a každý asi 3 měsíc silné krvácení které šlo zastavit pouze prášky. A když jsem na injekce přestala chodit tak prvni menstruaci jsem dostala až po roce.