Hormonální antikoncepce bez kondomu: Jaké jsou důvody?
Co vás vede k tomu ji brát, nebo nebrat? Už jsem to do sebe nechtěla nikdy cpát, ale s kondomem vůbec nic necítím. U tělíska mi vadí ten pocit, že v sobě "něco" mám. Tak mě už napadá jen ta HA. Další děti už neplánujeme, ale do sterilizace taky jít nechci😐
Aktuálně řeším jakou HA brát...
Prášky nechci, na "tělísko" se necitím, kondom ani omylem...
Co jsem si zatím načetla, tak jedinou volbou jsou pro mě buď náplasti a nebo injekce 🙂
Ja se ted po x letech bez HA rozhodla pro náplasti, ale vyhledove chci podstoupit sterilizaci.
Já mám injekci, ale taky přemýšlím jestli nepodstoupit časem radikální řešení...I když manžel říkal že to by nedovolil, že by na to radši šel sám 🤔
@klokanka31 však to by byla dobrá možnost. Můj muž moc nechce,abych šla já,ale on by nešel ani omylem.
Brala jsem HA 7 let. Z počátku to mělo pro mě jen výhody - pravidelný cyklus, netrpěla jsem na PMS, zlepšila se mi pleť. Ovšem čím déle jsem HA brala, tím víc jsem trpěla. Neustálé migrény, mykózy a ze všeho nejhorší bylo, že jsem úplně ztratila libido - to mělo dopad na můj vztah. Po 7 letech jsem se rozhodla HA vysadit. První rok byl teda očistec, cysty na vaječníku, cyklus nepravidelný, šílené PMS, pleť zas jako v pubertě (ne li horší), ale postupně se vše zlepšilo, přestaly migrény, cyklus se srovnal a dokonce se mi vrátila i chuť k sexu a obecně je mi mnohem lépe, až na PMS - to mi zůstalo.
Od doby, co už HA neberu, jsme s mužem praktikovali přerušovaný sex - vím, že to není nejspolehlivější metoda, ale nikdy nám tato metoda neselhala.
Myslím ze se ti ozvou hlavně holky co měli problém.. takže mozna zkreslený vzorek … mě doporučili si nechat udělat test jestli nemám nějaký tu trombofilni mutaci podedenou nebo jak se to jmenuje … když mě z ničeho nic začaly migrény .. Jinak se nic neřešilo .. na hormonální bázi je většina těch antikoncepci … jediný co mužů z těch predepsatelnych je vlastně telisko 😂pro svůj klid si to můžeš zaplatit sama ten odběr .. hradí pojišťovna jen v případě, ze už to má někdo v rodině ..
A manžel neuvažuje o vasektomii?

@budouci_maminka ted uz manžela jsem poznala bez ha, pak s ha mi vonel stejně. Jsme spolu 20let. 2deti. Období s ha i bez ha, takže ne, nevěřím tomu 😃