icon

Hormonální tělísko a akné. Jaké máte zkušenosti?

lucka543
4. říj 2024

Zdravím
Zajímaly by mě vaše zkušenosti ohledně hormonálního tělíska.. zvažuji jeho zavedení, ale dočetla jsem se že se po něm může zhoršit akné o co samozřejmě nemám moc zájem :D ale zase u nehormonálního mě neláká riziko delší menstruace..
jestli se u tělíska vyskytne tedy akné, třeba ze začátku, srovná se to? Bylo mi totiž řečeno, že hormony fungují pouze lokálně, proto mě překvapilo, že se u něj může horšit pleť. Navíc u HA se pleť naopak lepší, až po vysazení se vyskytuje akné.. no jsem z toho jelen opravdu

Podělte se o všechny vaše zkušenosti, budu Vám vděčná. 🫶

nikishkaaaa
5. říj 2024

@lucka543 mám levosert a akné se nijak nezměnilo, "nenaskočilo" 😀 jsem moc spokojena

magdaveselkova
Autor odpověď smazal
lencaa11
5. říj 2024

@lucka543 záleží na vašem těle jak tělísko přijme / nepřijme někdo má Ms někdo ne někdo má akné jiná méně jiná žena má navali ,pocení ,váhu ,padání vlasů a jiná ne 100 žen 100 zkušenosti ...chce to vyzkoušet já třeba měla dvě nehormonalni a byla jsem spokojená

lencaa11
5. říj 2024

@magdaveselkova poptala bych se na zadanku na endo zda není háček tam skrze silnou Ms

monaluza
5. říj 2024

@lucka543 Mám porovnání nehormonálního s hormonálním (Mirena) a to první byla katastrofa (krvácení a la jatka, soustavné pobolívání v podbřišku), druhé totální pohoda (zeslabení menstruace, po půl roce její téměř úplně vymizení, jinak o něm už ani nevím).

tereza0111
5. říj 2024

Asi take zalezi, jestli aktualne HA beres nebo ne. Zcasti prave i kvuli akne jsem brala HA (uz nevim jakou) a opravdu to pomahalo, po vysazeni a aplikaci teliska se plet opravdu trochu zhorsila. Hormony z teliska zkratka pusobi pouze lokalne,
Neni to ale tak strasne jako plet v puberte, kdyz se o plet poctive staram, tak se akne vyskytuje sporadicky

zuzkasim
6. říj 2024

Žádnou změnu nepozoruju, za nedlouho už ho budu mít rok. Možná, že na obličeji i o fousek lepší, záda a ramena určitě stejně.