icon

Jak dlouho trvá obnovení cyklu po antikoncepci Sayana?

20. kvě 2025

Pěkný den, po šestinedělí od porodu jsem brala injekci Sayana (bohužel jsem si o tom dříve nic nezjistila, jsem hloupá a výčitkám si to) a 7.11.2024 mi byla píchnuta poslední a na další jsem už nešla. Bohužel od té doby žádná ms a 13.5.2025 mi byla píchnuta injekce na vyvolání ms s tím že mám malou děložní sliznici a do 14ti dnů by ms měla přijít. Dnes druhý den mám bolesti v podbřišku a hodně citlivá prsa. Má otázka zní jestli někdo po této antikoncepci byl také na vyvolání ms a pokud ano za jak dlouho přišla? Chceme se snažit s partnerem o další miminko, tak doufám, že to nebude trvat zase až tak dlouho. Děkuji moc za jakékoli reakce

matylda32
•
16. čer 2025

Ahoj, asi tě moc nepotěším. Já jsem si nechala píchnout pouze jednu injekci Sayany na začátku září 2024 a zatím se mi cyklus ještě nevrátil. Ovulace žádná neprobíhá, to mám potvrzené u Dr. na ultrazvuku. Menstruaci jsem měla jen dvakrát a to uměle vyvolanou po užívání Norethisteronu.
Jinak pokud neberu Norethisteron, tak celou dobu střídavě špiním nebo krvácím a bolí mě břicho.
Co psaly jiné holky na diskuzích, tak po Sayaně otěhotněla jedna za 3 roky a jiná dokonce až za 6 let.
V příbalovém letáku je uveden návrat plodnosti za 6 měsíců.
Já už mám 3 děti a další nechci, ale stejně jak nemám cyklus, tak mi to způsobuje dost velký zdravotní problémy 😵‍💫