Leidenská mutace a porod. Máte zkušenost?

marketaholasova
23. zář 2019

Máte někdo zkušenosti s porodem. V diskusi jsem našla starší příspěvky. Vím že za poslední roky se něco i změnilo. Jsem 34+6 tt a prvorodička bez problémů. Na hematologii mě řekli že budu píchat injekce od 39 tt a pak šestinedělí nebo od porodu do šestinedělí pokud by to přišlo dřív.

gruyerre
23. zář 2019

@marketaholasova jsi homo nebo heterozygot? Předpokládám, že hetero, když si budeš píchat až úplně na konci těhotenství. Co konkrétně tě zajímá? Leidenská mutace není důvod k nějakému zvláštnímu způsobu porodu. Pouze bys měla rodit před koncem 40.tt, jinak se vyvolává. Ohledně injekcí ti vše poví na hematologii, taky jsem píchala, ale od 36.tt. Akorát pokud už budeš mít rozjetý porod, tak se injekce nepíchá, to ti zase poradí v porodnici.

annielok
23. zář 2019

@gruyerre to asi záleží jak která porodnice. Já syna 2 týdny přenášela a nikdo neměla problém s vyvolání poctak. Syn se narodil zcela přirozeně bez vyvolávání.. michala jsem od 34-36tt teď nevím přesně do konce sestinedeli.. teď ale třeba mám diners vysoké a beru prášky na redeni pokud se ještě zvýší budu muset pichat celý zbytek těhotenství..

gruyerre
23. zář 2019

@annielok tak však on by mě nikdo nenutil, to oni nemůžou, ale doporučovali, a vzhledem k tomu, jaká jsou rizika, jsem ani já nechtěla přenášet. Naštěstí jsem rodila pár dní před termínem přirozeně.

marketaholasova
autor
23. zář 2019

@gruyerre jsem heterozygot. A injekce mě předepíše v 37 tt s tím že píchat od 39 nebo podle toho jakou budu mít krev. Pry zatím d-dimery jsou v normě pro těhotné

zuzajulie
23. zář 2019

@marketaholasova já je mám v normě,37tt jsem,resp.nejak 580 d-dimer před 2 týdny, na začátku něco kolem 250,stoupá to pomalu,takže řekli,že pichat pouze v případě císaře nebo protrahovaneho porodu 2-3 týdny. Ségra už si v tuto dobu píchala. Já si přijdu taky rizikovější kvůli nadváze,no tak snad vědí,co dělají.

petulejan
23. zář 2019

Já dostala injekce od 37 tt a prenasela jsem týden. Malá šla ven stejně císařem. Jsem heterozygot. Mám pocit že mi nasadila injekce spíš podle tabulek než podle výsledků.

hejluc
24. zář 2019

Pokud začneš mít kontrakce, tak už si injekci nepíchej a počkej do porodnice. V některé nemocnici ti můžou odmítnout epidural. Jinak já si balení injekcí přibalila sebou.

marketaholasova
autor
24. zář 2019

@hejluc na hematologii mě řekli že když budu už mít napsaný od nich injekce ať si je vezmu do porodnice, že mě budou davany z mich jinak mi je dá porodnice.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru